Syn Elona Muska sa volá X Æ A-12

Elonovi Muskovi, resp. jeho partnerke Grimes, sa nedávno narodil potomok. Vizionár opäť raz ukázal, že má konvencie v paži a dieťaťu dal do vienka viac ako zvláštne meno. Syn Elona Muska sa volá X Æ A-12.

Pravdepodobne vám teraz napadnú tieto otázky:

Ako sa to – do čerta elektrického Teslostrojového – číta?!

Podľa miliardára sa meno jeho syna má čítať ako “X Ash A Twelve”. Pre našinca by sme to mohli foneticky prepísať ako “eks eš ei tvelv”. Pritom Æ je znak, ktorý sa v dánčine, nórčine a niektorých ďalších jazykoch číta ako “eš”, aj keď niekto to vyslovuje ako samostatné písmená “ej í”.

Syn Elona Muska X Æ A-12 Musk

Čo to – do marťanskej starej matere – znamená?! Toto môj Neuralink neberie. Prečo to urobili?

Skrátená odpoveď: lebo môžu. Dlhšia odpoveď: lebo sr*ať na to, čo si svet myslí. Obsiahla odpoveď: s menom X Æ A-12, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani postava z Hviezdnych vojen, vraj prišla Grimes. Resp. s jeho základom “X Æ”.

Elonova partnerka vysvetlila na Twitteri trochu podrobnejšie svoju časť. To X na začiatku má byť neznáma premenná, aká sa často používa v matematike či programovaní. Keď prečítate Æ s prihliadnutím na elfčinu ako “ej áj”, znie to ako anglická skratka pre umelú inteligenciu – AI.

Prídavok “A-12” je skratka názvu Archangel 12, variantu lietadla Lockheed SR-71 Blackbird, ktoré si dvojica obľúbila.

Musk o ňom hovorí ako o najcoolovejšom lietadle, pretože nemá žiadne útočné či obranné systémy. Ide pri ňom o čistú rýchlosť, a to zrejme dvojici imponuje.

S dodatkom “Archangel” Grimes súhlasila aj preto, že to je jej obľúbený song. Nešpecifikovala interpreta, takže sa môžeme len domnievať, že by mohlo ísť o Burial – Archangel. Skladbu, ktorú už citovala a má ju zaradenú medzi obľúbenými v službe Tumblr.

“Metal rat” v tweete má podľa niektorých zdrojov evokovať fandenie heavy metalu alebo fakt, že podľa čínskeho horoskopu je rok 2020 rokom kovového potkana (doslovný preklad metal rat).

Objavili sa aj rôzne menej pravdepodobne znejúce špekulácie, napr. že by X mohlo znamenať Xavier. No Musk už syna s takýmto menom má a azda bude lepšie veriť priamo vysvetleniu samotných rodičov.

Je výhoda byť syn Elona Muska?

To ukáže čas. No ako vieme, deti bývajú kruté a je celkom možné, že sa mu budú za netradičné meno posmievať. Možno sa naša negatívna predpoveď nesplní a budú ho volať “eks” alebo “eš”, čo by nebolo také najhoršie. Síce to evokuje kadečo, vrátane známej postavy z Pokémonov, ale mohlo by to dopadnúť aj horšie. Ľudská spoločnosť často odsuzuje a šikanuje tých, ktorí sa líšia.

Preto, tak trochu paradoxne, byť syn Elona Muska nemusí byť až také ľahké. To, že je váš otec miliardár a vizionár, ktorý asi nemá v týchto časoch zdatnú konkurenciu, vám ešte nezaručí vopred vlastný úspech. A s takým menom, ktorého vysvetlenie dokáže zaplniť celý náš článok… Určite si chlapec v budúcnosti užije “zábavu” pri vysvetľovaní svojho mena a vypĺňaní formulárov. Žiť v tieni svojho slávneho otca so zrakom sveta upreným na každom vašom kroku tiež nepridá na ľahkosti bytia.

Nuž, v každom prípade, my v TechGuru držíme malému “Exovi Ešovi A-dvanásťovi Maskovi” palce. 🙂

Ak vás zaujíma viac a viete po anglicky, pozrite si tento rozhovor. V 37. sekunde Elon na výzvu vysloví meno svojho synčeka.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár