Bude ďalší diel zo série Mafia?

Mafia Game

Od nedele 10. mája začali pravidelne o 16:00 na oficiálnom Twitter účte Mafia pribúdať krátke správy. Čo to značí? To nikto presne nevie, no je isté, že tvorcovia niečo chystajú.

Twitter účet úspešnej série bol “mŕtvy” už od augusta 2018. Po dvoch rokoch mlčania, však nečakane ožil a s ním aj záujem hernej komunity po celom svete. Zatiaľ pribudli tri správy “Family.”, “Power.” a “Respect.” – každá v nasledovný deň, v tom istom čase.

Čo teda môžeme očakávať? Bude nová Mafia, stará Mafia?

Verzií a konšpirácií je veľa. Jednou z nich, a tou najviac pravdepodobnou je, že by mohlo ísť o remaster najmä druhej alebo tretej časti a možno aj tej prvej. Aj keď variant s prvou Mafiou je, žiaľ, málo pravdepodobný. Je oň obrovský záujem, no časť fanúšikov tvrdí, že z úcty k tejto fenomenálnej hre by sa nemala prerábať. Mohlo by jej to uškodiť.

Remastery by mali obsahovať všetky DLC a vylepšenú grafiku, takže budú určite zaujímavé aj pre zberateľov.

Druhou konšpiráciou je, že keďže Take-Two Interactive malo údajne naplánované oznámenie Mafia 4 na E3 2020, no toto podujatie sa nekonalo, môže ísť práve o predstavenie tohto dielu.


E3 2020 síce nebude, no PC Gaming Show bude!


Nech už to je tak či onak, určite ide o niečo zaujímavé, na čo azda nebudeme až tak dlho čakať. Ako sa hovorí v Slovenskej informačnej službe: “sledovanie sa vyplatí!”. Takže vy nás sledujte a my vás budeme informovať. 🙂

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár