Bude mať Mafia: Trilogy český dabing? – Dan Vávra sa vyjadril

Mafia: Trilogy

Síce je Mafia: Trilogy už oficiálne oznámená, otázne je, či bude aj český dabing. A ako to je s Danielom Vávrom, kedysi hlavným dizajnérom prvej hry Mafia? Ten vraj na trilógii nespolupracuje.

Ako sme spomenuli pri prvých snímkach z Mafia I, ktorá vyzerá fakt, že brutálne, spraviť celý dabing odznova s tými istými hercami by bolo v podstate nemožné. Antonín Molčík, ktorý daboval hlas Dona Salieriho je už dlhšie v hereckom nebi a dať dokopy pôvodný tím by asi bolo príliš ťažké. Jedným riešením by bolo vziať starý dabing a implementovať ho do novej hry. Ak sa ale zachová pôvodný príbeh.

Otázka, či český dabing bude, samozrejme zaujíma aj fanúšikov. Opýtali sa na to na Facebooku Cenega Czech, známej distribučnej firmy počítačových hier. Ich reakcia bola takáto:

Mafia: Trilogy

Žeby emotikonom darčeka niečo naznačovali? To zistíme už tento utorok 18. mája, kedy majú prísť detaily o Mafia: Trilogy na webe MafiaGame.com o 18:00.


UPDATE: Český dabing je súčasťou titulu – viac sa dozvieš v našom novšom článku: Mafia: Trilogy – všetko čo potrebujete vedieť


Ako to je s Danielom Vávrom

Viacerých taktiež zaujímalo, či sa na tvorbe podieľa aj Daniel Vávra. Známy ako Dan Vávra, tvorca Kingdom Come: Deliverance, ktorý bol hlavným dizajnérom prvej časti Mafia I.

Dan Vavra
Dan Vávra, 2002 na launch párty Mafia I (áno, poplietli mu meno)

Okrem prvej časti, napísal scenár aj pre tú druhú, no na tvorbe sa už nepodieľal. Scenár začal písať aj pre Mafia 3, ale ten nebol prijatý a tak v roku 2009 2K Czech (pôvodne Illusion Softworks) opustil a onedlho založil Warhorse Studios. Štúdio vydalo v roku 2011 už spomenuté Kingdom Come, ktoré napriek hype okolo vydania nemožno nazvať jednoznačne úspešným titulom.


Pobav sa: Rustler preview – stredoveké GTA – Grand Theft Horse


Na Facebooku sa Vávra k situácii okolo dabingu Mafie vyjadril v tom zmysle, že na novej trilógii vôbec nepracuje. Nikto sa mu neozval, nikto mu nič nepovedal a je zvedavý či sa jeho meno vôbec objaví v záverečných titulkoch.

Protože se na to všichni ptají tak to shrnu asi takto. O remaku Mafie vím pouze to, že se na něm pracovalo a že se tam…

Posted by Daniel Vavra on Wednesday, May 13, 2020

Vývoj Mafia: Trilogy by malo mať na starosti štúdio Hangar 13, respektíve jeho český tím skladajúci sa z pozostatkov bývalého 2K Czech. Tento tím sa podieľal aj na tvorbe kontroverzne prijatého titulu Mafia 3, ktorú mnohí považujú za čiernu škvrnu na značke série.

Ako to teda naozaj s českým dabingom bude sa zrejme dozvieme z oficiálneho vyhlásenia v utorok. Nejaká nádej tu je. Takže nás sledujte na našom webe aj na sociálnych sieťach a budeme vás informovať.


Prečítaj si tiež: The Last of Us: Part II recenzia a prvé dojmy


O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár