1 milión hráčov si vďaka Half-Life: Alyx zakúpilo VR headset

Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx je už nejaký ten čas vonku, no mnohým sa nepáčil fakt, že je dostupný len vo VR. Steam Hardware Survey ale odhalil, že po vydaní tohto titulu si VR headset zaobstaralo milión nových hráčov.

Toto číslo je samozrejme jemne prikrášlené. Ide o prírastok o niečo vyšší ako 950 000, v porovnaní s predošlým mesiacom.

Podľa Road to VR vlastnilo VR headset približne 2,7 milióna ľudí v apríli tohto roku. Toto číslo odzrkadľuje počet “mesačne-pripojených headsetov” na Steame, alebo počet VR headsetov, ktoré si Steam všimol, že boli pripojené k Steam účtu, kým boli online. Nemusí teda nutne odzrkadľovať, že boli naozaj používané.

Road to VR Graf
Počet pripojených headsetov v konkrétnych číslach

Steam Hardware Survey je často veľmi prínosný pre trendy herného priemyslu, keďže to je najväčší jednotný prieskum hardvéru pomedzi PC hráčmi. Trendy ako minuloročný nárast AMD procesorov boli evidentné práve z výsledkov tohto prieskumu.

Zaujímavosťou taktiež je, že najviac populárnym headsetom podľa tohto prieskumu je HTC Vive, s Oculus Rift S na druhom mieste a Valve Index až na štvrtom.


Možno ťa zaujme: K HTC Vive Cosmos Elite dostaneš Half-Lyfe: Alyx zdarma


Ak ale VR headset nemáte, a ani si ho neplánujete zakúpiť, no stále by ste si nový titul od Valve radi zahrali – v tomto článku vám ukážeme ako na to.

Zdroj: roadtovr.com

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár