Mojang majú nové meno a logo – prinášajú trailer

Mojang

Túto nedeľu vydala spoločnosť Mojang trailer na svojom YouTube kanále. Predstavili nové meno a logo, no taktiež spomenuli, čo všetko chystajú.

Mojang má toho na rováši viac, napríklad ťahovú stratégiu Scrolls či titul Cobalt, no najviac sú známi pre Minecraft. Ten je vo svete obľúbený, i keď sa mu občas niektorí posmievajú s tým, že má byť určený pre malé deti. Napriek tomu nadobudol svoju popularitu a každým rokom mu stúpajú predaje. V máji tohto roka dosiahne titul už 11 rokov od počiatkov svojho vývoja.

Pri zapnutí Minecraftu ste na úvodnej obrazovke často videli logo spoločnosti, to sa však mení, keďže tvorcovia predstavili nové, ktoré je revolučnejšie a modernejšie, spoločne s novým menom “Mojang Studios“. Tento názov bol inšpirovaný tým faktom, že spoločnosť má viacero štúdií po celom svete.

Mojang Logo
Porovnanie log – naľavo pôvodné a napravo nové

V podstate o nič nejde, spoločnosť ďalej pokračuje vo svojej činnosti, no v novom “kabáte”.

Slovo “Mojang” znamená po švédsky “gadget”, teda vynález, zariadenie alebo prístroj. Nové logo obsahuje presne to, viaceré prístroje, ktoré ho tvoria.

Okrem nového loga a mena vo firme aj niečo chystajú. V upútavke spomenuli ďalšie hry, epickú live show a dokonca aj feature film.

V skratke o Mojang

Mojang je švédska firma sídliaca v Štokholme, ktorá nezávisle vyvíja videohry. V máji 2009 ju založil Markus Persson pod menom “Mojang Specifications”. Neskôr, v máji 2014, čiže 5 rokov od založenia, ju odkúpila spoločnosť Microsoft.


Nepremeškaj to: Ešte stále stíhaš ponuku GTA V úplne zdarma!


S novým vzhľadom sme zvedaví, o čo všetko vlastne v budúcnosti pôjde, keďže oficiálne vyjadrenie bolo trochu skúpe na slovo.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár