Lenovo umožňuje vzdelávať deti online a zadarmo

Lenovo

Spoločnosť Lenovo ako globálny líder v počítačovom segmente sa na Slovensku spojil s online edukačnými portálmi ALFÍK a AlfBook, aby umožnili deťom a rodičom efektívne rozširovať svoje znalosti a kompetencie hravou formou.

Vzdelávanie na Slovensku, ale aj na celom svete, zažíva v súčasnosti doslova online revolúciu a spoločnosť Lenovo ako globálny líder v segmente počítačov je v jej centre. Okrem vlastnej globálnej platformy pre dištančné vzdelávanie pre profesionálov sa v lokálnej spolupráci a partnerstve so slovenskými online vzdelávacími platformami ALFÍK a AlfBook zamerala aj na podporu mladších žiakov. Tí si vyžadujú kreatívny a hravý prístup, aký ponúkajú práve tieto portály.

Nielen zákazníci spoločnosti Lenovo ale aj fanúšikovia a business partneri majú možnosť získať pre obe platformy autorizačný prístupový kód a využiť online vzdelávanie pre svoje deti.

Edukačný portál www.alfik.sk je určený predškolákom do 6 rokov. Prostredníctvom hravého dizajnu a jednoduchého spracovania informácií sa tu deti naučia mnoho zaujímavostí o prírode, športe, štátoch, doprave, povolaniach, zvieratách či potravinách.

Alfik

Druhý portál

Okrem toho je pre žiakov dostupný aj ďalší edukačný portál www.alfbook.sk. Ten ponúka možnosť online vzdelávania pre žiakov základných škôl vo veku 6 až 15 rokov. Na stránke si žiaci zvolia úlohy pre príslušný ročník. Tam nájdu široký výber predmetov a úloh. Nechýbajú ani kreatívne a oddychové kvízy, ktoré precvičia základné vedomosti.

Sme vďační spoločnosti Lenovo za podporu online vzdelávania. Pre rodičov a deti je to skvelá príležitosť, ako sa hravou formou učiť a upevňovať vedomosti z prebraného učiva. S tisíckami interaktívnych úloh rôznych typov si deti jednoducho vyberú svoj ročník, predmet, tému a smelo sa môžu pustiť do ich riešenia. Prínos tejto spolupráce je vzácnejší o to viac, že deti sú doma a online forma vzdelávania je pre nich zaujímavejšia a prístupnejšia,

uvádza Ing. Peter Krafčík, CEO spoločnosti Interaktívna škola s.r.o. a PcProfi s.r.o.

Školy a učitelia majú možnosť zasa využiť platformu www.ucimesadoma.sk, kde nájdu rôzne zaujímavé webináre na tému vzdelávania, tvorby interaktívnych úloh a vyučovaní v programoch ALFÍK a AlfBook pre deti z materských aj základných škôl. Pomocou webinárov bude tvorba úloh a kvízov jednoduchšia a rýchlejšia.

Ako to funguje?

Pomocou špeciálneho Lenovo autorizačného kódu lenovovzdelava môžu naši zákazníci, ale aj nezákazníci, fanúšikovia a business partneri využiť online vzdelávanie pre svoje deti. Po zadaní tohto kódu je možné získať vstup do oboch platforiem, kde sa nachádzajú rôzne interaktívne úlohy, testy a zaujímavosti,

vysvetľuje Petra Nechalová, Marketing Specialist zo spoločnosti Lenovo Slovensko.

Spoločnosť Lenovo chce pomôcť školám, učiteľom, rodičom a žiakom zvládnuť túto neľahkú situáciu, v ktorej majú deti obmedzené možnosti vzdelávania. Petra Nechalová ďalej dodáva:

Uvedomujeme si, aké náročné je udržať si pozornosť detí a štandard vzdelávania v domácich podmienkach. Preto sme radi, že môžeme našim priaznivcom priniesť túto zaujímavú formu online vzdelania pre deti. Veríme, že ako rodičom tak aj učiteľom pomôže a prinesie nové nápady.


Mohlo by ťa zaujať: V Singapure ľudí “zaháňa” robotický pes Spot


V prípade, že sa žiaci a rodičia rozhodnú navštíviť platformu ALFÍK alebo AlfBook stačí, ak na stránkach zadajú autorizačný kód: lenovovzdelava (iba malé písmená). Vďaka nemu získajú kompletný prístup do vybraného portálu.

Kód je platný do 30.11.2020. Je možné zaregistrovať sa ako žiak a získať aj históriu vypracovaných testov alebo len anonymne pomocou zadaného kódu.

Zdroj: TS

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár