Prvá slovenská Quick App v Huawei AppGallery: Generali

Huawei App Gallery

Huawei predstavuje prvú lokálnu “rýchlu aplikáciu” (Quick Apps) v obchode AppGallery. Jej tvorcom je poisťovňa Generali. Toto riešenie šetrí batériu aj miesto v pamäti smartfónu.

Čo je Quick Apps?

Quick Apps alebo rýchle aplikácie sú súčasťou používateľskej nadstavby EMUI 10. Ide o aplikácie, ktoré je možné spustiť bez nutnosti ich sťahovania a inštalácie. Sú dostupné v obchode Huawei AppGallery v kategórii Rýchle aplikácie. Rovnako je možné k nim pristupovať cez Centrum rýchlych aplikácií, ktoré môže byť umiestnené priamo na domovskej obrazovke smartfónu.

Hlavnou výhodou rýchlych aplikácií je fakt, že šetria miesto na disku a zároveň aj spotrebu batérie. Ich aktualizácie prebiehajú automaticky.

V obchode AppGallery je v súčasnosti k dispozícii niekoľko desiatok Rýchlych aplikácií vrátane hier.

 

Slovenská premiéra v Quick Apps

O tom, že obchod AppGallery sa rozrastá aj na lokálnej úrovni, svedčí aj fakt, že len nedávno sa v ňom objavila vôbec prvá aplikácia pre okamžité spustenie, za ktorou stoja slovenskí vývojári. Ide o aplikáciu poisťovne Generali, ktorá prináša podrobný prehľad poistných produktov či mapu pobočiek. Je určená ako súčasným, tak aj novým klientom poisťovne.

“Rýchle aplikácie predstavujú efektívny spôsob, ako môžu mať používatelia všetky informácie poruke. Sme radi, že táto platforma má svojho prvého zástupcu na lokálnej úrovni v podobe aplikácie poisťovne Generali,” povedal Thomas Liu, country manager Huawei pre Slovensko a dodal, že čoskoro môžeme očakávať ďalšie slovenské aplikácie tohto formátu.


Zajímavost: Umělá inteligence NVIDIA GameGAN vytvořila AI verzi PAC-MAN


“Naším cieľom je byť pre klientov celoživotným partnerom, ktorý im je neustále k dispozícii všade tam, kde ho potrebujú. Aktuálne sa svet presúva čoraz viac do on-line prostredia, preto som rád, že Generali kráča s dobou a že budeme prítomní nielen pre svojich klientov, ale aj ostatných ľudí aj ako rýchla aplikácia v rámci AppGallery,” vysvetľuje Georg Engl, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Generali.

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár