Definitívne edície Mafia majú veľké problémy

Mafia II: Definitive Edition

Všetci sa na remake Mafia tešili, no radosť rýchlo pominula. Druhá časť obsahuje množstvo bugov, glitchov a všetkého možného. Pritom vraj šlo len o mierne grafické zlepšenia.

Prepadávanie sa pod cestu, lietajúce autá v garáži, nestabilné a nízke fps na konzolách či žiara na oblohe – zrejme z pristávajúceho UFO. Ak je druhá časť v takomto stave, môžeme sa seriózne obávať, ako dopadne tá prvá.

Tá má vyjsť až v auguste, tak snáď ju autori poriadne vymakajú. Inak by to bolo riadne sklamanie, keďže pôjde o zlatý klinec celej trilógie.

Portál YouTube je v poslednej dobe zahltený videami, ktoré toto všetko zaznamenávajú. Tu je zopár z nich:

Populárny je aj bug v misii s Leom. Tu je taktiež vidieť hrozné fps:

Chudákovi Vitovi sa dokonca prepadol klobúk:

Majitelia Mafia III taktiež nie sú spokojní

V článku “Všetko čo potrebuješ vedieť o Mafia: Trilogy sme spomenuli, že majitelia pôvodnej tretej časti majú zdarma update na definitívnu edíciu. Nikto ale nepovedal, že to bude nútené. Mafia III: Definitive Edition vyšlo ako “upgrade” pôvodnej hry, teda si ho nainštalovať musíte.

Poviete si, že to je super – veď máte to isté, no ešte lepšie. To ale nie je až tak úplne pravda. Síce definitívna edícia obsahuje veľa vylepšení a celkovo vyzerá lepšie, no ak vlastníte Xbox One X alebo PlayStation 4 Pro – updatom prídete o patch, ktorý priniesol podporu 4K rozlíšenia a HDR.

V konečnom dôsledku teda získate to isté, čo sa týka rozlíšenia, ako by ste ju hrali na základných konzolách. To sa dá nazvať skôr “downgrade”.


Nepremeškaj to: Ešte stále stíhaš Civilization VI zdarma!


Ako je to možné, že autori Definitive Edition si neboli vedomí tohto patchu ešte z novembra 2017 a nezahrnuli ho do hry? Asi majú čo vysvetľovať. Taktiež dúfajme, že očakávaná jednotka nedopadne ako dvojka.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár