Zlepšovák na zabuchnutie kľúčov v aute

zabuchnutie kľúčov

Robatron, kanál na YouTube s projektmi okolo elektroniky, vynašiel zaujímavý spôsob ako na zabuchnutie kľúčov v aute. Namiesto klasického pípania vám auto zahrá skladbu Africa od Toto či inú pieseň podľa vášho výberu.

Projekt bol inšpirovaný funkciou, ktorú malo Volvo 240, kde ste mali možnosť pôvodnú zvučku jednoducho vymeniť. Autor si vybral pieseň Africa od Toto, známej rockovej kapely z 80-tych rokov. To nie je ale jediné, čo zariadenie dokáže zahrať.

V rámci projektu totiž Robatron predpripravil viacero piesní na Micro SD kartách v praktickom púzdre. Jeho manželka, pre ktorú toto celé nachystal, si teda vo svojom Subaru Impreza môže vybrať to, na čo má práve náladu a jednoducho to založiť do zariadenia.

Songs on Micro SD's - zabuchnutie kľúčov v aute

Nápad ocenil aj autorov pes Chewie, ktorého často uvidíte vo videu:

Čo robiť ak je zabuchnutie kľúčov v aute aj váš problém?

Ak by ste si niečo podobné chceli vyrobiť aj vy, postup s vysvetlením aj so schémami nájdete na tomto odkaze.


Zaujímavosť: Definitívne edície Mafia majú väčšie problémy, ako by ste si mysleli


Portál Interesting Engineering si myslí, že by bolo zaujímavé, ak by niekto zmenil pípanie, ktoré niektoré autá vydávajú, ak nemáte zapnutý bezpečnostný pás za niečo vtipné. Napríklad niekoho, kto rozčúlene kričí.

My si zas myslíme, že by bolo zaujímavé vymeniť pípanie parkovacích senzorov za napríklad dramatickú hudbu, ktorá by sa postupne stupňovala s tým, ako by ste sa približovali k danému objektu.

A čo vy? Spravili by ste niečo takéto alebo máte podobný nápad?

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár