Technics predstavuje prvé true wireless slúchadlá

Technics

Medzi výrobcov, ktorí majú vo svojom portfóliu true wireless, vstúpila novo tiež značka Technics. Tento model ponúka dokonale čistý energiou sršiaci zvuk, ktorý dopĺňa funkcia potlačenia okolitého hluku. A ako to už pri legendárnej značke Technics býva, samozrejmosťou je aj štýlový dizajn.

Dopyt po slúchadlách s kvalitným zvukom v posledných rokoch raketovo vzrástol. Podľa štandardu značky Technics je aj pri modeli slúchadiel EAH-AZ70W všetko podriadené ideálnemu zvukovému zážitku. Značka doň vložila všetko, čo získala za 55 rokov svojej existencie v rámci vývoja originálnych akustických technológií Technics.

Menič s priemerom 10 mm a originálny akustický dizajn

Dynamický menič s veľkým priemerom 10 mm ponúka vďaka svojej membráne z grafénu potiahnutého materiálom PEEK mohutné basy a široký dynamický rozsah čistého zvuku. Akustická komora je navrhnutá tak, aby účinne smerovala prúdenie vzduchu a optimalizovala rovnováhu každej frekvencie zvyšovaním charakteristík akustického tlaku, čo je zárukou energetického a plného zvuku.

Technics

Duálna hybridná technológia potlačenia hluku

Model EAH-AZ70W je vybavený duálnou hybridnou technológiou potlačenia okolitého hluku, ktorá potláča doprednú (priamu) aj spätnú väzbu a kombinuje analógové a digitálne spracovanie audiosignálu. Výsledkom je naozaj bezkonkurenčné potlačenie hluku z okolia. Hluk je zachytený ešte mimo slúchadiel a je aktívne potláčaný pomocou protichodných frekvencií a šumov vnútri slúchadiel.

Vysoká zvuková kvalita hovoru

Slúchadlá EAH-AZ70W používajú vysokovýkonné mikrofóny MEMS vstavané do unikátnej labyrintovej štruktúry, ktorá prispieva k potlačeniu šumenia vetra. Nepríjemné zvuky z okolia sú potlačené v záujme celkovo vyššej kvality zvuku a hovoru. Model RZ-S500W navyše využíva technológiu cielene smerovaného zvuku (beamforming), ktorá umožňuje efektívne zachytenie hlasu a potlačenie okolitého hluku.

Technics

Stabilné pripojenie

Bezdrôtové slúchadlá bežného typu často trpia krátkym prerušením spojenia cez Bluetooth najmä v preplnených priestoroch. Nové modely sú nielen kompaktné, ale tiež ponúkajú mimoriadne spoľahlivé pripojenie cez Bluetooth pre plynulé a ničím nerušené počúvanie. Malé rozmery boli dosiahnuté vďaka integrácii Bluetooth antény a dotykového senzoru vnútri ovládacieho panelu, zatiaľ čo zlepšená stabilita pripojenia je výsledkom maximálneho využitia anténnej časti. Vďaka našej vlastnej konštrukcii anténnej štruktúry je výkon antény maximalizovaný aj v malých rozmeroch slúchadiel.

Nezávislý signalizačný systém pre vyváženie ľavého a pravého slúchadla pomáha udržiavať stabilné spojenie so správnou zvukovou rovnováhou medzi pravým a ľavým kanálom, čo umožňuje používateľom ponoriť sa do svojej hudby či hovoreného slova v akomkoľvek prostredí.

Kvalita a komfort v kombinácii so špičkovým zvukom

Aby bol produkt hodný mena Technics, musí ponúknuť výnimočný zážitok z kvality aj komfortu a predovšetkým špičkový zvuk. Slúchadlá EAH-AZ70W nie sú výnimkou.

Medzi jeho zaujímavé funkcie patrí:

  • Režim Ambient Sound vám umožňuje registrovať zvuk z okolia aj pri počúvaní vášho obsahu – to sa hodí najmä vo chvíľach, keď potrebujete niečo rýchlo vyriešiť v taxíku alebo v lietadle. Jednoduchým poklepnutím na senzor prepínate medzi potlačením hluku, uprednostnením okolia a vypnutím slúchadiel.
  • Štýlový a kompaktný dizajn je nevyhnutný pre udržanie komfortu poslucháčov najmä pri dlhom počúvaní. S veľkým množstvom 3D dát „v uchu“ bol navrhnutý uhol a dĺžka zvukových portov pre maximálne pohodlie. Keď k tomu pridáte odolnosť proti striekajúcej vode a rating IPX4 *2, nemusíte sa báť ani letných zrážok.
  • Batéria s dlhou výdržou životnosťou je pri produkte, ktorý musí byť v pohotovosti často celý deň, samozrejmosťou. Na jedno plné nabitie batéria vydrží šesť hodín nepretržitého prehrávania (so zapnutým potlačením hluku). Nabíjacie puzdro navyše dobije slúchadlá plne ešte dvakrát. Celkom teda máte k dispozícii 18 hodín prehrávania.
  • Kompatibilita s hlasovými asistentov (Siri®/Google Assistant™/Alexa) je základnou funkciou pre dnešných aktívnych používateľov mobilných telefónov, ktorí sú neustále v pohybe. Týchto pomocníkov možno ľahko aktivovať pomocou dotykových senzorov slúchadiel. Používatelia mobilnej aplikácie Alexa si môžu tiež aktivovať hlasového asistenta Amazon Alexa.
  • Pokiaľ si používateľ nainštaluje aplikáciu Panasonic Audio Connect (zdarma), má ihneď k dispozícii aj ďalšie funkcie, ktoré mu umožnia jednoduché párovanie s mobilným telefónom a počiatočné nastavenie slúchadiel.

Zdroj: TS

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár