Huawei uvádza nový dostupný smartfón Y5p

Huawei Y5p

Spoločnosť Huawei Consumer Business Group (CBG) uvádza na slovenský trh novinku zo série dostupných zariadení – smartfón Y5p. Všestranný výkon, výdrž batérie a skvelá cena sú tri kľúčové atribúty tohto modelu. Y5p je na Slovensku v predaji od dnešného dňa.

Pohodlné držanie aj s veľkým displejom

Huawei Y5p je vybavený 5,45-palcovým displejom FullView. Panel HD + (1440 x 720) s pomerom strán 18: 9 a rozlíšením HD + (1440 x 720) je obzvlášť vhodný na sledovanie multimediálneho obsahu, pričom umožňuje telefónu zachovať si kompaktné rozmery. Telefón sa pohodlne drží aj pri používaní jednou rukou a jeho anténa je optimalizovaná pre lepší príjem signálu bez ohľadu na to, ako ho práve držíte.

Huawei Y5p

Vybavený presne tak, ako potrebujete

Huawei Y5p je vybavený osemjadrovým procesorom s jadrami 4 × CortexA53 2.0GHz + 4 × CortexA53 1.5GHz. Pamäťová konfigurácia modelu sa skladá z 2 GB operačnej a 32 GB internej pamäte. Internú pamäť je tiež možné rozšíriť prostredníctvom slotu na microSD kartu, a to až do kapacity 512 GB. Telefón tak ponúka dostatok miesta pre všetky aplikácie, fotografie a videá.

Fotoaparáty pre každú príležitosť

Vďaka zadnému fotoaparátu s rozlíšením 8 Mpx zachytí model Y5p všetky vaše životné okamihy vo vynikajúcej kvalite. Režim HDR vylepší detaily fotografií a dosiahne vyvážený obraz aj v zhoršených svetelných podmienkach. Na prednej strane sa nachádza fotoaparát s rozlíšením 5 Mpx pre snímanie selfie záberov, ktoré sú okamžite pripravené na zdieľanie na sociálnych sieťach.

Huawei Y5p

Odomknúť telefón je možné aj naskenovaním tváre. Vďaka rozpoznávaniu pomocou umelej inteligencie odomknete Y5p rýchlo a pohodlne. O bezpečnosť tejto funkcie sa stará pokročilý algoritmus a presné mapovanie tváre.

Až 17 hodín sledovania videí

Výdrž batérie bezpochyby patrí medzi popredné a dôležité vlastnosti každého telefónu. Model Y5p je vybavený  batériou s kapacitou 3 020 mAh, vďaka ktorej môžete sledovať videá až 17 hodín. Inteligentná úspora energie predlžuje výdrž batérie na jedno nabitie. Nielen sledovanie videa, ale všetky každodenné úlohy tak zvládne s väčšou istotou.

Všetky aplikácie poruke

Huawei Y5p patrí do rodiny AG smartfónov Huawei. Jeho operačným systémom je Android, avšak smartfón neobsahuje služby Google a prichádza s predinštalovaným obchodom AppGallery priamo od Huawei. Ten ponúka množstvo globálnych a lokalizovaných aplikácií, ktoré obohacujú zážitok z používania smartfónu.

V AppGallery aktuálne nájdete viac ako 55-tisíc aplikácií vrátane desiatok slovenských, pričom každým dňom pribúdajú ďalšie. Okrem AppGallery je tu aj možnosť sťahovania aplikácií .apk súborov priamo zo stránky vydavateľa aplikácie (napríklad Facebook či Instagram).

Huawei Y5p

Ďalšou možnosťou, ako do smartfónu nainštalovať vaše obľúbené aplikácie, je použiť aplikáciu Phone Clone. Nájdete ju predinštalovanú na všetkých Huawei smartfónoch, rovnako je možné ju stiahnuť na všetkých najpoužívanejších platformách. V priebehu niekoľkých minút Phone Clone presunie kompletný obsah (vrátane aplikácií) zo starého telefónu do nového.

Cena a dostupnosť

Huawei Y5p je k dispozícii v troch farbách: Midnight Black, Phantom Blue a Mint Green. V predaji na Slovensku je od dnešného dňa za cenu 99 € u maloobchodných predajcov. Operátori zaradia novinku do svojej ponuky v priebehu letných mesiacov júl a august.

Viac sa dozviete na oficiálnej stránke Huawei.

Zdroj: TS

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár