HP prináša nástroje pre prácu budúcnosti

HP

Spoločnosť HP Inc. predstavila nové prírastky v portfóliu osobných počítačov, ktoré boli navrhnuté s ohľadom na zachovanie produktivity práce – či už budú používatelia pokračovať v práci z domova, alebo sa pripravujú na návrat do kancelárie.

Aby v dnešnej dobe mohli pracovníci zostať pri svojej práci produktívni, potrebujú k tomu viac ako kedykoľvek predtým správnu technológiu a nástroje. Päťdesiat percent zamestnancov pracujúcich na diaľku uvádza, že pri práci mimo kancelárie nemajú k dispozícii všetko, čo k efektívnej práci potrebujú.

Najčastejšie sa sťažujú na pomalé pripojenie, pretože sa o prenosové pásmo musia deliť s rodinou, alebo spolubývajúcimi, ktorí trávia čas nekonečnými videohovormi. Kľúčovým pracovníkom, ktorí vo firmách rozhodujú o IT, robí stále viac starostí rastúci počet zariadení, na ktorých používatelia pracujú vzdialene mimo bezpečia firemnej siete.

S tým, ako sa novou normou stáva spôsob práce, pri ktorom mizne ostrá deliaca čiara medzi súkromným životom a prácou, sa ukazuje, že osobné počítače sú úplne zásadné – umožňujú nám pracovať, žiť, učiť sa, spolupracovať a tvoriť bez ohľadu na vzdialenosti, ktoré nás delia,

uviedol Alex Cho, prezident divízie Personal Systems spoločnosti HP Inc.

Dnešná ponuka inovatívnych produktov, ktorá je vôbec najrozsiahlejším radom produktov, aké sme kedy uviedli na trh, zahŕňa novú generáciu PC a desktopov Elite, prvé ergonomické monitory na svete s trvalo aktivovaným potlačením modrej zložky svetla, mobilné pracovné stanice s najjasnejšou 14″ obrazovkou na svete a špecializované služby, ktorých cieľom je zlepšiť používateľskú skúsenosť pri práci na diaľku, potvrdzuje odhodlanie spoločnosti HP vybaviť pracovníkov správnymi nástrojmi, výdržou aj výkonom pre úplne bezproblémovú prácu z domova.

Prémiové komerčné PC pre nové spôsoby produktívnej práce

Dnešní pracovníci potrebujú správnu technológiu, ktorá im pomôže pracovať produktívne bez ohľadu na to, kde pracujú – počítače, ktoré dokážu eliminovať hluk v pozadí vrátane búchania dverí či štekotu psov a ktoré zabezpečia, že hlas používateľa pri videokonferencii bude jasný a zreteľný, ponúkne viac možností nastavenia pre prácu pri tlmenom osvetlení alebo so zadným podsvietením, ak pri práci doma pracujete z rôznych miestností, a jasné displeje, na ktoré bude dobre vidieť aj pri práci vonku.


Keď dočítaš: Zlepšovák na zabuchnutie kľúčov v aute


Najnovšie modely radu HP EliteBook ponúkajú skvelé možnosti pripojenia a spolupráce, a poskytujú tak firmám potrebnú odolnosť. Vďaka podpore sietí 5G alebo gigabitového pripojenia prostredníctvom 4G LTE je pripojenie ľahké a nezdržuje pri práci. Vďaka širokouhlej kamere so zorným poľom 88° doplnenej systémom spracovania zvuku s využitím umelej inteligencie, ktorý minimalizuje zvuky na pozadí, sú obraz aj zvuk pri videokonferencii ostrejšie a jasnejšie. Skosené hrany uľahčujú otvorenie notebooku, klávesnica s novým dizajnom s gumovou membránou je pri písaní extrémne tichá a vstavaná krytka webovej kamery umožňuje kameru okamžite fyzicky zakryť a pracovať bez obáv zo straty súkromia.

HP EliteBook x360 1030 G7 a HP EliteBook x360 1040 G7 sú prémiové notebooky, ktoré sú o 6,3 % menšie ako predchádzajúce generácie a môžu sa pochváliť až 89 % pomerom obrazovky k telu, čo je v kategórií konvertibilných počítačov pre firemné využitie najvyšší pomer. O maximálny výkon týchto notebookov sa stará šesťjadrový procesor Intel® Core™ vPro® 10. generácie., HP EliteBook x360 1040 G7 vydrží pracovať na batérii až 29 hodín.

Počítače HP EliteBook 805 G7 a HP EliteBook 800 G7 sú navrhnuté tak, aby vyhovovali pracovným požiadavkám na multitasking a prácu na viacerých miestach v priebehu dňa – teraz vo verziách s procesormi AMD aj Intel. K dispozícii sú modely s veľkosťou uhlopriečky 13,3″, 14″ a 15,6″ a používatelia tak získajú výkonný, vysoko bezpečný a odolný notebook, vďaka ktorému môžu zostať pripojení a produktívne pracovať v akomkoľvek prostredí.


Vedel si o tom? Veľká májová aktualizácia pre Windows 10 je už tu


Novinkou v rade EliteBook 800

  • PC radu HP EliteBook 805 osadené procesormi AMD Ryzen™ PRO a grafickou kartou Radeon™ VEGA sú najtenšími a najľahšími mainstreamovými notebookmi pre firemné použitie s procesormi AMD na svete., Rad HP EliteBook 805 ponúka v kategórii mainstreamový notebook pre firemné použitie s procesorom AMD batériu s najdlhšou výdržou na svete. HP EliteBook 835 G7 vydrží pracovať na batérii až 24 hodín.
  • PC radu HP EliteBook 800 G7 osadené až šesťjadrovým procesorom Intel® Core™ vPro® 10. generácie, poskytujú výnimočnú kombináciu pohotového výkonu, konektivity a rýchlosti, ktorá používateľom umožňuje rýchle a spoľahlivé spustenie prístroja, prácu na ňom i využitie pripojenia. HP EliteBook 830 G7 vydrží pracovať na batérii až 23 hodín a 15 minút.
  • HP EliteBook x360 830 G7 je prvým mainstreamovým firemným konvertibilným notebookom vybaveným LTE anténami v konfigurácii 4×4. Srdcom tohto prístroja je až šesťjadrový procesor Intel® Core™ vPro® 10. generácie, ktorý sa dokáže prispôsobiť aktuálnemu používaniu prístroja pri tvorbe obsahu, využitie sieťových pripojení aj spolupráce. Notebook je tiež vybavený pántom umožňujúcim otáčať obrazovku o celých 360 stupňov.

Výkonné stolové počítače prispôsobené na prácu na diaľku

Najnovšie počítače radu EliteDesk 800 sú vybavené modernizovaným šasi, ktoré poskytuje väčšiu flexibilitu a viac možností rozšírenia. V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami sú tichšie a vďaka podpore technológií VR pripravené aj na budúcnosť.

HP EliteOne 800 All-in-One G6 je najvýkonnejšie komerčne dostupné zariadenie All-in-One na svete . Tento model je určený pre všetkých, ktorí vo firmách pôsobia v predných líniách, je osadený procesormi Intel® Core™ 10. generácie a ponúka tenkú obrazovku s prepracovaným dizajnom a veľkosťou uhlopriečky 23,8″ alebo 27″. V kombinácii s voliteľnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® RTX 2070 SUPER je to prvé komerčné zariadenie typu All-in-One na svete podporujúce virtuálnu realitu. Antireflexný displej s potlačením modrej zložky svetla je na troch stranách osadený extrémne tenkým rámčekom a vďaka podpore niekoľkých typov stojanov sa dokáže prispôsobiť pracovnému štýlu používateľov.


Nech ti neunikne: Ako vybrať slúchadlá? – TechGuru.sk radí


HP Collaboration All-in-One G6 with Zoom Rooms je integrované riešenie so špecializovanou aplikáciou Zoom Room, ktorá ponúka ideálne riešenie pre zasadacie miestnosti alebo pracovný stôl vedúcich pracovníkov. V situácii, keď 54 % firiem plánuje v dôsledku pandémie trvalo obmedziť cestovanie, umožňuje aplikácia Zoom pripojiť sa jedným dotykom k prebiehajúcim telekonferenciám a zúčastniť sa videohovorov bez nutnosti používať slúchadlá s mikrofónom. Toto zariadenie používa operačný systém Windows 10 IoT a je vybavené 5Mpx vyskakovacou kamerou s uhlom záberu 88°, vstavanými reproduktormi a mikrofónmi, ktoré uľahčujú spoluprácu na diaľku a organizovanie videohovorov.

Rad HP EliteDesk 800 G6 umožňuje používateľom dosiahnuť špičkovú profesionálnu produktivitu a okrem toho ponúka vo svojom odbore jedinečnú spoľahlivosť, zabezpečenie a spravovateľnosť so širokými možnosťami výberu formátu zariadení:

  • HP EliteDesk 800 G6 Desktop Mini PC je najmenším a najvýkonnejším firemným počítačom formátu Ultra Small Form Factor (USFF) na svete.
  • HP EliteDesk 800 G6 Small Form Factor PC je najvýkonnejší a najrozšíriteľnejší počítač podnikovej triedy kategórie SFF na svete.
  • HP EliteDesk 800 G6 Tower PC je v triede podnikových zariadení svetovo najvýkonnejší a najrozšíriteľnejší počítač typu tower.

Spoločnosť HP tiež predstavila rady HP ProDesk 600 G6 a HP ProDesk 400, ktoré boli kompletne prepracované a ponúkajú rozvíjajúcim sa firmám väčšiu flexibilitu v kombinácii s tichším a energeticky úspornejším dizajnom.

Výkonné pracovné stanice ZBook mobilnejšie ako kedykoľvek predtým

Vzhľadom k tomu, že sa spôsob práce neustále vyvíja a zamestnanci sa prispôsobujú práci na diaľku, 56 % firiem uvádza, že zvažuje vo väčšej miere využívať prenosné zariadenia. Najnovšími prírastkami radu HP ZBook sú výkonné notebooky pre profesionálne využitie ponúkajúce podmanivé zobrazenie a umožňujúce nové spôsoby spolupráce.

So 17 hodinovou výdržou batérie ZBook Firefly G7 umožňuje náročným používateľom, kreatívnym pracovníkom a študentom technických odborov s dôrazom na kreativitu pracovať s vysokou mierou produktivity i na cestách vďaka spoľahlivosti a odolnosti v štandarde MIL-STD-810G, jedinečným bezpečnostným funkciám a väčšiemu a jasnejšiemu displeju

  • ZBook Firefly 14 je najmenšia a najľahšia mobilná pracovná stanica na svete. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou je o 8,8 % menšia a 5,2 % ľahšia a ponúka 84 % pomer obrazovky k telu zariadenia. Patrí medzi najbezpečnejšie mobilné pracovné stanice na svete a okamžite chráni pred vizuálnym hackingom (vďaka funkcii HP Sure View Reflect) a HP Sure Start Gen6 zaisťuje ochranu pred útokmi smerujúcimi na firmware a pred ďalším malwarom.
  • ZBook Firefly 15 je najľahšia mobilná pracovná stanica spoločnosti HP s 15″ uhlopriečkou. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou je o 9,5 % menšia a 1,8 % ľahšia a ponúka 86 % pomer obrazovky k telu zariadenia.

Nové pracovné stanice ZBook ponúkajú výkon v ultramobilnom dizajne a sú vybavené grafickou kartou NVIDIA® Quadro® P520 so 4 GB RAM a až šesťjadrovými procesormi Intel® Core™ 10. generácie, vďaka čomu používatelia môžu bez problémov produktívne pracovať zároveň v niekoľkých aplikáciách. Displej HDR 400 4K UHD ponúka skvelý kontrastný pomer a jas 500 nitov zaisťuje viditeľnosť aj v prostredí s intenzívnym svetlom.


PC Gaming Show sa odkladá – odpáli to už na ďalšiu sobotu.


Vďaka prediktívnym algoritmom HP Z nie sú používatelia obmedzení GPU ani CPU a dochádza k dynamickému prepínaniu výkonu v reálnom čase, pričom výkon a akustiku pre každý pracovný postup vyvažuje funkcia Z Power Slider. Voliteľné pripojenie 4G gigabit LTE (4×4) ponúka rýchlu konektivitu a vysokú úroveň zabezpečenia. Pracujte hladko so vzdialenými tímami vďaka klávesnici HP Collaboration Keyboard a mikrofónu na zadnej strane veka s potlačením hluku HP Noise Cancellation, audio systému B&O a spolupracujte v rozlíšení 4K a v 3D vďaka technológii zdieľania obrazovky ZCentral Remote Boost.

Prepracované displeje umožňujúce pohodlnejšiu a jednoduchšiu spoluprácu na diaľku

Vzhľadom k tomu, že 38 % pracovníkov považuje externý monitor za zásadný nástroj pre prácu z domova, spoločnosť HP sa zamerala na vylepšenie počítačových monitorov, ktoré teraz ponúkajú inovácie zvyšujúce pohodlie používateľa, prenosnosť a podporujú bezdrôtové technológie. Nové monitory:

  • Monitory HP radu E sú prvým radom ergonomických monitorov na svete, ktoré používajú trvalo aktivované potlačenie modrej zložky svetla zlepšujúce pracovnú pohodu používateľov. Funkcia HP Eye Ease potláča modrú zložku svetla, bez toho, aby to malo vplyv na presnosť farebného podania a dochádzalo k zožltnutie obrazu. Jedná sa o prvý rad monitorov na svete, ktorá získala certifikát TUV Low Blue Light Hardware Solution, ktorý je prvým certifikát svojho druhu poskytovaný jednotkou v odbore certifikácií potlačenia modrej zložky svetla.
  • Prenosný monitor HP E14 G4 prináša výhody produktívnej práce na dvoch monitoroch a zároveň ponúka používateľom slobodu pracovať kdekoľvek – na kuchynskom stole alebo vonku na terase. 14″ prenosný monitor s najväčším jasom na svete váži iba 640 g a je tenší ako 4,75 mm, čo v porovnaní s predchádzajúcim modelom znamená o 36 % nižšiu hmotnosť a 25 % menšiu hrúbku; monitor zároveň ponúka dva USB-C® porty umožňujúce napájanie a jednoduché pripojenie k akémukoľvek notebooku s portom USB-C®.

HP E14 Portable Monitor

  • Bezdrôtový monitor HP U27 4K je prvým bezdrôtovým monitorom 4K pre počítače, ponúkajúcim používateľom ničím neobmedzenú mobilitu vďaka automatickému pripojeniu bez kábla, ktorý možno využiť na prácu aj zábavu. Používatelia svoj počítač môžu ľahko pripojiť pomocou aplikácie HP Quick Pair Bluetooth alebo stlačením klávesovej kombinácie Windows + K.

HP U27 4K Wireless Monitor

Na čele udržateľnosti, bezpečnosti a pohodlia pracovníkov

  • Udržateľnosť: Spoločnosť HP je hrdá na to, že ponúka najudržateľnejšie portfólio osobných počítačov na svete. Je odhodlaná pokračovať v tomto úsilí. Spoločnosť HP na finálnu montáž 67 % svojich počítačov a monitorov po celom svete využíva zo 100 % elektrinu z obnoviteľných zdrojov.
  • Bezpečnosť: Spoločnosť HP aj naďalej zvyšuje latku najbezpečnejších a najlepšie spravovatelných počítačov na svete. Ponúka odolnosť vďaka ochrane na úrovni OS, nad ním aj pod ním na základe unikátnych bezpečnostných funkcií vrátane funkcií HP Sure Start, ktorá chráni pred útokmi cieliacimi na firmware a pred ďalším malwarom a HP Sure Click, ktorá zachytáva malware a ponúka tak bezpečnejšie surfovanie na internete.
  • Pracovná pohoda: Spoločnosť HP tiež rázne prikročila k podpore pracovnej pohody používateľov vďaka širokej ponuke dezinfikovateľných počítačov. Prístroje spoločnosti HP počnúc počítačmi Elite a stolnými počítačmi cez rad Z od HP a monitormi a končiac vybraným príslušenstvom, možno utierať mnohými bežnými typmi dezinfekčných obrúskov.

Dostupnosť

  • Mobilná pracovná stanica ZBook Firefly 14 bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1299 €.
  • Notebook EliteBook 1030/1040 G7 bude na Slovensku v predaji v predaji od septembra za ceny od 1490 €.
  • Notebook EliteBook 835/845/855 G7 bude na Slovensku v predaji od septembra za ceny od 1090 €.
  • Notebook EliteBook 830 X360 G7 bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1390 €.
  • Notebookk EliteBook 830/840/850 G7 bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 1149 €.
  • Stolný počítač HP EliteDesk 800 G6 Mini bude na Slovensku v predaji od septembra za ceny od 912 €.
  • Stolný počítač HP EliteDesk 800 G6 Small Form Factor bude na Slovensku v predaji od polky októbra za ceny od 929 €.
  • Stolný počítač HP EliteDesk 800 G6 Tower bude na Slovensku v predaji od polky októbra za ceny od 948 €.
  • All-in-One stolné počítače HP EliteOne 800 24 a 27 G6 budú na Slovensku v predaji od novembra za ceny od 1204 €.
  • Stolný počítač HP EliteDesk 600 G6 bude na Slovensku v predaji od septembra za ceny od 838 €.
  • Stolný počítač HP EliteDesk 400 G6 bude na Slovensku v predaji od septembra za ceny od 583 €.
  • All-in-One stolný počítač HP Collaboration G6 s aplikáciou Zoom Rooms bude na Slovensku v predaji od decembra, cena bude uvedená neskôr.
  • Monitor HP E Series bude na Slovensku v predaji od novembra za ceny od 182 €.
  • Monitor HP E14 bude na Slovensku v predaji od novembra za ceny od 292 €.
  • Monitor HP U27 4K bude na Slovensku v predaji od augusta za ceny od 439,90 €.
  • Služba HP Device Provisioning bude na Slovensku k dispozícii od druhej polovici roka 2020.

Zdroj: TS

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár