OLED televízory LG podporujú G-Sync pre hráčov hier

Úloha televízorov sa v posledných rokoch veľmi posúva. Nie je to už len o sledovaní filmov alebo športových zápasov. Funkcie a využitie sa rozšírili taktiež do hernej komunity a z poriadnych televízorov sa pre hráčov stáva takmer povinná výbava, ktorá pomaly nahradzuje tradičné monitory. Televízory LG ponúkajú vyššiu obnovovaciu frekvenciu a rýchlejšiu dobu odozvy, nehovoriac o väčšom rozmere obrazovky.

Medzi prvé televízory, ktoré hráčov oslovili, patrí LG OLED TV 2019. Od začiatku o nich bol záujem predovšetkým preto, že patrili medzi prvé, ktoré ponúkli funkciu NVIDIA G-SYNC®.

Túto funkciu považuje väčšina nadšených hráčov za celkom nevyhnutnú. Spoločnosť LG ju implementovala do svojich OLED televízorov, a vďaka tomu môže ponúknuť plynulý herný zážitok bez rušivého sekania a trhania obrazu. Ponúka niečo, čo bolo do tej doby dostupné len prostredníctvom pokročilých herných monitorov.

Aby LG OLED televízory splnili vysoké štandardy spoločnosti Nvidia a mohli sa pýšiť funkciou G-SYNC®, prešli stovkami prísnych testov. Existuje hneď niekoľko skvelých vlastností, ktoré splnenie podmienok uľahčujú. Jadrom všetkého je jedinečná štruktúra OLED, ktorá sa dokonale hodí k zachyteniu rýchlej akcie odohrávajúcej sa na obrazovke. Pixely OLED TV zaisťujú rýchlejšiu dobu odozvy, než môže poskytnúť tradičný LED televízor. Znamená to, že obraz je vykreslený rýchlejšie a presnejšie, čo hráči, obzvlášť u akčných hier, kvitujú.

Pôsobivý výkon bez otravného sekania

Ďalší faktor, ktorý posúva hernú kvalitu LG OLED televízorov, je najnovší procesor α9, ktorý nájdete v modeloch OLED GX, WX a CX. Pôsobivý výkon znižuje latenciu, rozmazanie pohybu a tieňovanie na sotva rozpoznateľnú úroveň. Obraz sa u LG OLED televízorov neseká, pretože využíva schopnosť rýchle reagovať na zmeny snímkovej frekvencie, ku ktorým behom hrania hier logicky dochádza. Je to možné vďaka podpore variabilnej obnovovacej frekvencie (VRR) a automatickom režime nízkej latencie (ALLM). Obe technológie umožňujú bezproblémovú hrateľnosť s rýchlymi prechodmi pohybu. Sú kompatibilné s rozlíšením 4K s rýchlosťou až 120 snímok za sekundu.

Pixely pre ohromujúci obraz

Ďalšiu výhodu prinášajú samo svietiace pixely LG OLED, vďaka ktorým sa kvalita obrazu stáva ohromujúca. Farby sú plné, čierna je skutočne čierna a aj ďalšie odtiene sú živé, ale stále prirodzené. Televízory reprodukujú každú farbu presne tak, ako má byť a odhaľujú každý detail v každej snímke v zlomku sekundy. Umožní hráčom si naplno vychutnať HDR hranie.

LG ponúka hráčom širokú ponuku televízorov, vrátame novo ponúkanej 48palcovej uhlopriečky (model 48CX). Okrem hĺbky obrazu a realistických farieb, disponujú LG OLED televízory ultra ostrým 4K obrazom. Osem miliónov pixelov, ktorými 48palcová televízia disponuje, je tak zrovnateľných s hustotou pixelov televízorov 8K s 96palcovou obrazovkou. LG OLED sú ideálne pre hranie FPS hier. A aké FPS tituly budú na LG OLED ozajstným zážitkom?

Call od Duty: Warzone (2020)

Call of Duty patrí k najpopulárnejším herným sériám na svete. Tvorcovia pred nedávnom prišli s free to play Battle Royale hrou CoD: Warzone. Hráči sa na obriu mapu vydávajú s jediným cieľom, zabiť svojich protivníkov a prežiť. V priebehu hry nachádza celý rad vybavení, ktoré sú k dispozícii. Hrať sa môže samostatne, alebo v skupine s priateľmi.

Televízory LG G-Sync pre hráčov

Escape from Tarkov (2017)

Realisticky vykreslený útek z mesta Tarkov plný fascinujúcich a vierohodných príbehov. To je hra, ktorú vytvorilo ruské štúdio Battlestate Games. Dej sa odohráva v miestach, ktoré sú zmyslené, v regióne Norvinsk v meste Tarkov. Väčšina obyvateľov už mesto opustila a zostali len tí, ktorí sú vyzbrojení. Tí kontrolujú mesto a bojujú medzi sebou. Hráči si tak na vlastnej koži vyskúšajú úlohu žoldnierov, ktorí musia prežiť. Cieľom je poraziť nepriateľov a prebojovať sa z fiktívneho ruského mesta Tarkov, kedysi prosperujúcej mestskej metropole zdecimovanej vojnovými frakciami.

Overwatch (2015)

Overwatch je fenomén. Radí sa medzi tímové tituly FPS od herného štúdia Blizzard Entertainment. Hrajte ako hrdina! Vyzbierať si môžete z 30 postáv. Sily musíte spojiť s piatimi ďalšími členmi tímu, z ktorého každý má rôzne schopnosti, ktoré pri správnom využití pomôžu k víťazstvu vášho tímu alebo získať záchytné body na hernej mape.

Televízory LG G-Sync pre hráčov

Halo: The Master Chief Collection (2014)

The master Chief Collection obsahuje niekoľko dielov skvelej série Halo. Združuje diely zo série Halo, pôvodne vyvinutou spoločnosťou Bungie, ktorá už dnes vystupuje pod krídlami Microsoft Xbox Games Studio. The Master Chief Collection, ktorá bola po prvýkrát vydaná pre Xbox One v roku 2014 a teraz je k dispozícii aj na PC, umožňuje hráčom hrať singleplayerovú kampaň alebo hrať online multiplayer s priateľmi.

Counter-Strike: Global Offensive (2012)

Counter-Strike: Global Offensive je multiplayerová FPS hra a doplňuje sériu Counter-Strike. Nováčikovia si môžu svoje herné schopnosti zlepšovať medzi mnohými skúsenými Counter-Strike hráčmi. Bojovať a vyhnúť sa ostreľovačom, ktorí presne vedia, kde si počkať. Pokiaľ zvládnete vysokú úroveň hry, a to nie len po taktickej stránke, odmena vás neminie.

Counter-Strike: Global Offensive

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár