Grand Theft Auto V prichádza na konzoly novej generácie

GTA V

Spoločnosť Sony na svojom veľkom evente vo štvrtok odhalila nový dizajn hernej konzoly PlayStation 5, ako aj množstvo hier vyvíjaných na danú platformu. Jedna z nich ale vytŕčala najviac. Tou bolo prekvapivo Grand Theft Auto V.

O čo ide?

Kedže vývoj GTA 6 je zrejme len niekde na začiatku, Rockstar Games dostali nápad priniesť stále aktuálne GTA V na novú generáciu konzol. Menovite PlayStation 5 a Xbox Series X.

Takto bude vyzerať nová Playstation 5

Rozšírené, vylepšené s novými funkciami a obsahom

Dobrodružstvá Michaela, Franklina a Trevora prídu na novú generáciu konzol vrátane PlayStation 5 v druhej polovici roka 2021. Daná verzia GTA V bude obsahovať technické a vizuálne vylepšenia, no napríklad aj zlepšenie výkonu pre úplné využitie najnovšieho hardvéru. To všetko vám ponúkne lepší a krajší zážitok z hry.

Pre masívnu a živú komunitu Grand Theft Auto Online hráčov bude cesta pokračovať s novými aktualizáciami vrátane exkluzívneho obsahu GTA Online na nové konzoly a PC. GTA Online vyjde ako samostatná verzia taktiež v druhej polovici roka 2021 a pre hráčov PlayStation 5 bude exkluzívne prvé tri mesiace zadarmo.

A čo ak už hru vlastním?

Ako prídavok dostanú hráči vlastniaci PlayStation Plus na PlayStation 4 $1 000 000, vložených na účet v Maze Bank do 72 hodín od prihlásenia. A to každý odohraný mesiac do vydania GTA Online na PlayStation 5.

GTA Online

Nemyslím si, že sa medzi vami nájdu ľudia, ktorí nevedia, o čom vlastne GTA V je. Pre istotu to ale trochu ozrejmím. Grand Theft Auto 5 je akčná, až zločinecká hra, v ktorej zaujmete rolu Franklina, neskôr Michaela a Trevora a vaším cieľom je plniť rôznorodé misie.

Hra najskôr vyšla na konzoly PlayStation 3 a Xbox 360 17. septembra 2013. Neskôr prišli na rad novšie generácie PlayStation 4 a Xbox One, pri ktorých bol dátum vydania 18. novembra 2014 a na PC vyšla nakoniec až 14. apríla 2015. Nedávno ju bolo možné získať na Epic Games Store zadarmo, konkrétne od 14. mája do 20 mája. Mnohí túto príležitosť využili a iste neľutujú, aj keď to nedopadlo úplne podľa plánov.

Grand Theft Auto V ako pokračovanie obľúbených predošlých dielov s nadčasovou grafikou v roku 2013, vyvinuté jedným z najznámejších herných štúdií, prelomilo 7 rekordov hneď počas prvého týždňa. Niet sa čomu čudovať. Predsa len, je to naozaj hra s veľkým H.

O autorovi

Juraj Haško
Mladý chalan zaujímajúci sa takmer o všetko v technologickej a hernej sfére.

Pridaj komentár