Nikon predstavili plnoformátový mirrorless model Z 5

Nikon Z 5

Spoločnosť Nikon včera predstavila nový základný full-frame fotoaparát, ďalšieho člena rodiny mirrorless fotoaparátov Nikon Z. Fotoaparát Nikon Z 5 je odolný, ľahký a užívateľsky príjemný. Je vynikajúcou príležitosťou pre každého, kto chce vstúpiť do sveta full-frame mirrorless fotografie.

Spolu s fotoaparátom predstavuje aj objektív NIKKOR Z 24 – 50 mm f/4 – 6,3: najkompaktnejší a najľahší plnoformátový mirrorless objektív so zoomom k dnešnému dňu. Je dokonalým spoločníkom pre fotoaparát Nikon Z 5 a voľbou pre všetkých tvorcov používajúcich fotoaparáty Nikon Z, ktorí chcú skutočne kompaktný full-frame zoom.

Začnite objavovať plnoformátovú fotografiu

Fotoaparát Nikon Z 5 je základným modelom umiestneným pod fotoaparátmi Nikon Z 7 a Z 6 a určený pre každého, kto chce začať objavovať nádherný svet plnoformátovej fotografie. Či fotografujete statické snímky alebo videosekvencie 4K, uvidíte, ako vaše obrazy získavajú vzrušujúce nové úrovne detailov, hĺbky a farieb. Vďaka plnoformátovému snímaču CMOS s rozlíšením 24,3 Mpx, ktorý naplno využíva schopnosti ultraširokého bajonetu Nikon Z zachytiť viac svetla, možno získať čisté snímky s ohromujúcim dynamickým rozsahom aj pri vysokých hodnotách citlivosti ISO.

Nikon Z 5 + NIKKOR Z 24 – 50 mm

Systému Hybrid-AF s 273 bodmi fotoaparát vďačí za presné zaostrenie v celom obrazovom poli. Rovnaký elektronický hľadáčik ako v renomovaných fotoaparátoch Z 6 a Z 7 poskytuje ultra ostrý obraz. Duálny slot na karty ponúka flexibilné úložisko a povestná ergonómia radu Nikon Z vrátane hlbokého gripu zabezpečuje jednoduchú manipuláciu. Fotoaparát je možné napájať aj prostredníctvom rozhrania USB² – to je ideálne napríklad pri nahrávaní dlhej time-lapse videosekvencie!

Nikon Z 5

Je kompatibilný so všetkými svetelnými plnoformátovými objektívmi NIKKOR Z od spoločnosti Nikon, od širokouhlých až po teleobjektívy. A super-prenosný objektív NIKKOR Z 24 – 50 mm f/4 – 6,3 je súčasťou základnej súpravy fotoaparátu a objektívu. Tento všestranný nový štandardný objektív so zoomom je malý a ostrý a pokrýva najpopulárnejšie ohniskové vzdialenosti, pričom poskytuje vynikajúci výkon pri snímaní fotografií aj videosekvencií.

Nikon Z 5 je tiež plne kompatibilný s bajonetovým adaptérom FTZ, ktorý umožňuje používať objektívy NIKKOR s bajonetom Nikon F bez straty obrazovej kvality.

Jordi Brinkman, produktový manažér pre spoločnosť Nikon Europe, povedal:

Fotoaparát Nikon Z 5 a objektív NIKKOR Z 24 – 50 mm ponúkajú fantastickú príležitosť objaviť výhody plnoformátového fotografovania so systémom Nikon Z. Od bohatších farieb po väčšiu hĺbku obrazu – získate úžasnú kvalitu Nikon Z v unikátnom prenosnom vyhotovení. To je ideálny spôsob, ako si rozšíriť kreativitu a vytvoriť plnoformátové snímky, po akých ste vždy túžili.

Nikon Z 5

Vychytávky a špecifikácie

  • Ohromujúca obrazová kvalita radu Nikon Z: ultraširoký bajonet Nikon Z, výkonný procesor EXPEED 6 a plnoformátový snímač CMOS s rozlíšením 24,3 Mpx a rozsahom citlivosti ISO 100 – 51 200.
  • Malá súprava, veľkolepé výsledky: súčasťou základnej súpravy fotoaparátu Z 5 a je super-prenosný objektív NIKKOR Z 24 – 50 mm f/4 – 6,3.
  • Hybridné automatické zaostrovanie s 273 zaostrovacími bodmi: poskytuje plynulé, rýchle a presné zaostrovanie v celom obrazovom poli. Funkcia Eye-Detection AF zaostruje na oči a zabezpečuje dokonalé portréty ľudí. Funkcia Animal-Detection AF robí to isté pri fotografovaní mačiek a psov.
  • 5-osová stabilizácia obrazu zabezpečuje ostré fotografie a stabilné video.
  • Ultra ostrý elektronický hľadáčik s rozlíšením 3 690 000 bodov nenechá nič mimo záber. Hlavné nastavenia ako expozícia, citlivosť ISO a vyváženie bielej sa aplikujú v náhľade v reálnom čase.

Nikon Z 5

  • Ergonómia radu Nikon Z: hlboký grip dáva pocit istoty a hlavné ovládacie prvky sú ergonomicky rozmiestnené.
  • Odolný a zároveň ľahký: telo zo zliatiny horčíka je utesnené proti prachu a vlhkosti.
  • Duálny slot na karty, napájanie cez USB: podporuje rýchle karty SD UHS-II a batériu vo fotoaparáte môžete nabíjať (fotoaparát vypnutý) alebo fotoaparát napájať cez USB.

Nikon Z 5

  • Výklopný dotykový displej: dotykom zaostríte a zhotovíte snímku a dvojitým klepnutím zobrazíte 100 % priblíženie oblasti snímky..
  • Plynulé videosekvencie v kvalite 4K: plnoformátové objektívy NIKKOR Z prinášajú oku lahodiacu hĺbku ostrosti. Vytvárajte dramatické time-lapse videosekvencie a počas filmovania zhotovujte statické snímky.

Nikon Z 5

  • Vstavaný modul Wi-Fi® a Bluetooth®: Aplikácia SnapBridge od spoločnosti Nikon umožňuje jednoduchý prenos snímok a videosekvencií, alebo premeniť vaše inteligentné zariadenie na vzdialený monitor a ovládač.
  • Superprenosný plnoformátový objektív so zoomom: pokrýva všestranný rozsah ohniskových vzdialeností od širokouhlého objektívu (24 mm) po štandardný objektív (50 mm) a umožňuje použitie 52 mm filtrov.
  • Zasúvateľný dizajn: objektív jednoducho vysuniete alebo zasuniete otočením prstenca zoomu.

Nikon Z 5

  • Obrazová kvalita Nikon Z: snímky sú nádherne ostré a rovnomerne osvetlené v celom obrazovom poli.
  • Bohaté farby: optické prvky zo skla ED a asférické optické prvky minimalizujú skreslenie v celom rozsahu zoomu.
  • Konštantná minimálna vzdialenosť zaostrenia: iba 0,35 m v celom rozsahu ohnísk.
  • Skvelý na videosekvencie: zaostrovanie je tiché a zmena uhla záberu pri zaostrovaní je minimálna, čo prispieva k profesionálnym výsledkom.
  • Prispôsobiteľný ovládací prstenec: môžete ho použiť na nastavenie clony, korekciu expozície alebo nastavenie citlivosti ISO.

Nikon Z 5

Cena

Odporúčané ceny produktov:

  • Set Nikon Z 5 + NIKKOR Z 24 – 50 mm f/4 – 6,3 – 1819 €
  • NIKKOR Z 24 – 50 mm f/4 – 6,3 – 449 €

Spoločnosť Nikon bude naďalej pokračovať v rozširovaní ponuky objektívov NIKKOR Z o výkonné objektívy stimulujúce tvorivosť fotografov. Neskôr v tomto roku bude uvedený objektív NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S.

Zdroj: TS

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár