Rustler preview – stredoveké GTA – Grand Theft Horse

Rustler

Určite ste vždy túžili zahrať si GTA, teda skôr Grand Theft Horse, v stredoveku, že? Nie? Nevadí, dnes sa pozrieme na zaujimavý titul Rustler so šialeným otvoreným svetom a špecifickým humorom, ktorý vám presne toto umožní. Plňte absurdné úlohy, zabíjajte a kradnite kone, bojujte so strážou, okrádajte sedliakov a oveľa viac.

Už ste niekedy boli odtiahnutí z “NO HORSE ZONE”? Táto otázka jasne vyjadruje, že titul neberie veci ani trochu vážne. Je poprepletaný nevhodným humorom, inšpirovaným komediálnou skupinou Monty Python, anachronizmami a spomínanými referenciami z popkultúry. Ak vám povieme, že v hre môžete loviť bosorky alebo proste otočiť celé mesto či dedinu hore nohami, určite vám je už všetko jasné.

Rustler hráte v štýle top-down, teda s pohľadom zvrchu, ako pri starom dobrom GTA 1 a 2, ktorými sa autori aj inšpirovali. To platí ako pre štýl, tak aj pre gameplay. Hráte za chlapa menom Guy, ktorého rodičia boli zrejme natoľko leniví, že mu nedali poriadne meno.

Prežívajte feudálnu nespravodlivosť a zapájanie sa do veľkých turnajov. Stretnite sa s chrabrými, no pritom neuveriteľne sprostými rytiermi. Prijímajte veľké množstvo misií a úloh, alebo sa proste vykašlite na príbeh a zmrzačte dediny a mestá. Vyberte si, či sa chcete pohybovať pešo alebo na ukradnutom koni. Bojujte s klasickým mečom alebo so štýlovejšou automatickou kušou.

Rustler

Veľké množstvo zbraní, turnaje a živé rádio

Keď už sme pri zbraniach, tých tu je dostatočné množstvo. Cez meče a kopije až po ručné granáty a… kone. Áno, kone.

Ako obyčajný sedliak musíte byť dostatočne kreatívny na to, aby ste turnaj pod názvom Great Tournament vyhrali. Na to sa vám hodia divné spojenectvá alebo podvádzanie nepriateľov. Spravodlivosť a hranie fér tu neexistuje.

Rustler

Na vašich potulkách vám vôbec nemusí byť smutno. Dokážete si najať osobné “potiace sa rádio” vo forme hudobníka. Ten s vami bude po celý čas a neopustí vás ani pri tom najkrvilačnejšom boji. Čo viac, ak sa situácia zdramatizuje, hudobník tomu prispôsobí aj hudbu. Ak by sa vám ale aktuálna melódia nepáčila, môžete mu to oznámiť jednoducho päsťovkou do tváre, on to pochopí.

Môže to byť ešte horšie

Ak vám to príde málo, v titule Rustler môžete vystreliť kravy do vzduchu, prezliecť sa za stráž alebo za samotnú Smrť, “omylom” fajčiť trávu, kresliť rôzne tvary pomocou pluhu a to ešte stále nie je všetko, čo tu dokážete robiť.


Možno ťa zaujme: Staňte sa dílerom drog – Drug Dealer Simulator


Upozornenie – autori hru opisujú takto: “môže sa tam vyskytnúť veľa krvi a nadávok“, boli ste upozornení.

Možno sme vás nabudili a chcete si titul kúpiť. Musíme vás ale sklamať – hra má zatiaľ naplánované vydanie na Q1 2021. Možete si ju ale pridať do svojho wishlistu na Steame a kúpiť, hneď ako bude dostupná.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár