MateBook D 15 – prvý Huawei notebook na slovenskom trhu

Huawei MateBook D 15

Celokovové telo s FullView displejom s minimálnymi rámčekmi, rýchle nabíjanie s dlhou výdržou, funkcia Huawei Share či zapnutie odtlačkom prstov. To sú len niektoré parametre notebooku Huawei MateBook D 15. Jeho uvedením na slovenský trh Huawei u nás premiérovo vstupuje do segmentu prenosných počítačov.

FullView displej a kompaktné parametre

MateBook D 15 sa môže pochváliť širokouhlým displejom vo Full HD rozlíšení, ktorý sa vďaka svojim skvelým pozorovacím uhlom takmer 180° hodí na sledovanie filmov. Pomer celkovej plochy displeja k rámčekom predstavuje úctyhodných 87 %, čo umocňuje nielen multimediálny zážitok, ale aj vizuálny dojem z dizajnu zariadenia.

Huawei MateBook D 15 má rozmery len 357,8 × 229,9 × 16,9 mm, čo z neho v kombinácii s nízkou hmotnosťou robí jeden z najmenších a najľahších 15,6-palcových notebookov vo svojej cenovej kategórii.

Výkonný hardvér a batéria s rýchlym nabíjaním

Srdcom MateBooku D 15 je procesor AMD Ryzen tretej generácie. V kombinácii s 8 GB RAM a rýchlym SSD diskom je novinka pre bežného užívateľa dostatočne rýchla pri väčšine štandardných operácií, ako je napríklad prehliadanie webu, práca s kancelárskymi aplikáciami, prezeranie obrázkov či používanie videokonferenčných platforiem.

Huawei MateBook D 15

Batéria notebooku zvládne prevádzku bez nutnosti pripojenia k zásuvke po dobu šesť hodín. Zároveň prichádza s funkciou rýchleho nabíjania, dobre známou už z Huawei smartfónov: pomocou pribaleného adaptéra doplní necelých 50 % kapacity už za pol hodiny. Nabíjací adaptér využíva koncovku USB-C, používateľ má teda k dispozícii adaptér na nabíjanie väčšiny zariadení Huawei.


Prečítaj si tiež: ROG Zephyrus Duo 15 – herný stroj s dvoma displejmi


Odomykanie inšpirované telefónom

Celá séria nových notebookov od Huawei priniesla do segmentu prenosných počítačov inováciu v podobe spoľahlivého senzora odtlačkov prstov integrovaného do zapínacieho tlačidla. Huawei pri ňom využil svoje skúsenosti z vývoja tejto technológie z vlastných smartfónov, čoho výsledkom je dosiaľ najspoľahlivejší senzor s ideálnym ergonomickým umiestnením.

Huawei MateBook D 15

Pre zapnutie MateBooku D 15 stačí stlačiť tlačidlo iba raz. Počítač sa zapne a odtlačok prsta zostane vo vyrovnávacej pamäti, aby ho mohol systém Windows použiť pre prihlásenie do zodpovedajúceho užívateľského profilu. Rovnaký postup sa aplikuje aj pri obnovení z režimu spánku. Všetko prebieha rýchlo a spoľahlivo, presne ako keby ste odomykali smartfón.

Nová úroveň prepojenia notebooku a telefónu

Ďalším jedinečným riešením, s ktorým prichádza nový MateBook, je sada funkcií, ktorá uľahčuje vzájomnú synchronizáciu a spoluprácu zariadení Huawei. Huawei Share umožňuje využiť nové spôsoby ovládania telefónu použitím klávesnice a myši počítača alebo ďalších vstupných zariadení pripojených k notebooku.

Taktiež pridáva možnosť vytočiť hovor prostredníctvom notebooku či bezdrôtové posielanie súborov oboma smermi bez potreby internetového pripojenia jednoduchým pretiahnutím “drag and drop “. Plocha telefónu sa totiž zobrazí ako okno na ploche počítača a umožňuje presúvanie súborov medzi zariadeniami jednoduchým potiahnutím.

Huawei MateBook D 15

Nechýba možnosť otvoriť viacero aplikácií v smartfóne na obrazovke notebooku a jednoducho preklikávať medzi jednotlivými oknami. Môžete tak napríklad odpísať na správu z chatovacej aplikácie prostredníctvom klávesnice počítača.

Cena a dostupnosť

Predaj notebooku Huawei MateBook D 15 na Slovensku štartuje 7. augusta. Dostupný bude prostredníctvom distribútora WESTech a v maloobchodnej sieti NAY za odporúčanú cenu 599 €.

Zdroj: TS


Nenechaj si ujsť SÚŤAŽ: Videorecenzia reproduktorov Creative T100, ktoré môžeš vyhrať v našej Letnej súťaži s Creative!


O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár