Beyond a Steel Sky: legenda Beneath a Steel Sky pokračuje

Beyond the Steel Sky

Hru Beneath a Steel Sky si budú pamätať hlavne staršie ročníky hráčov. Vyšla ešte v roku 1994 a v októbri 2009 sa dostala na platformu iOS pod názvom Beneath a Steel Sky Remastered. V poslednej dobe sa objavuje veľa prerábok a oživení starých úspešných titulov, a tak sa trend nevyhol ani oživeniu tejto klasiky v podobe Beyond a Steel Sky.

Ako to začalo – Beneath the Steel Sky

Prvá hra bola klasická kyberpunková point&click adventúra od britských vývojárov z revolution Software a publikovali ju dnes už prakticky neexistujúci Virgin Interactive (v tom čase firma produkujúca množstvo úspešných titulov). Na PC hra bežala pod MS-DOS a užiť si ju mohli aj majitelia počítačov Amiga.

Beneath the Steel Sky

BSS je 2D adventúra z pohľadu tretej osoby. Hráč využíva rozhranie, ktoré sa drží systému point&click (pochopiteľne, že na iOS nie) na skúmanie prostredia a prevedenie protagonistu Roberta po hernom svete. Riešia sa tu rébusy, zbierajú a používajú predmety a nechýbajú ani rozhovory s postavami. Takže fanúšikovia plnokrvných adventúr si prídu na svoje. Zaujímavé pritom je, že v tejto hre môžete aj umrieť, čo sa väčšinou v tomto žánri nevidí.

Beneath the Steel Sky

Dej sa odohrával v dystopickej budúcnosti a v role Roberta Fostera s neľahkým osudom ste postupne odkrývali rúško korupcie priamo v srdci spoločnosti. Hra bola hodnotená veľmi pozitívne a dnes je považovaná za rovnakú legendu ako séria Broken Sword.

Beyond a Steel Sky si môžete zahrať už teraz

Nová hra na tú pôvodnú nadväzuje, opäť napätie zvyšuje možnosť smrti hlavného hrdinu a mesto Union City sa výrazne zmenilo. Ak si chcete titul zahrať, mali by ste si najskôr vychutnať pôvodný prvý diel. Neuniknú vám narážky a dej vám bude dávať väčší zmysel. Recenzie sú opäť pozitívne zo strany hráčov aj novinárov a vyzdvihovaný je okrem napínavého príbehu aj humor a prepracované postavy.

O existencii pokračovania s grafikou v štýle Borderlands sme sa dozvedeli v marci 2019. Hra pritom uzrela svetlo sveta iba nedávno – v júli 2020. Okrem majiteľov PC a účtu na Steame si ju môžu zaobstarať opäť aj tí so zariadeniami s iOS prostredníctvom služby Apple Arcade.

beyond_a_steel_sky

Tento raz je prostredie 3D a čaká nás hackovanie systémov, odhaľovanie temných konšpirácií a neľahkých skutočností.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár