Creative Muvo Play – recenzia bluetooth reproduktora

Creative Muvo Play - recenzia bluetooth reproduktora titulka

Bluetooth reproduktory sa tešia dlhodobej obľube, a to najmä u mládeže. Či si pustíte najnovšie hitovky v škole cez prestávku, v lete na pláži alebo na prechádzke s partiou, títo malí pomocníci vždy prinesú kopu zábavy. Vyskúšali sme Creative Muvo Play, ktoré sa vám oplatí kúpiť ako sústavu dvoch kusov. Prečo?

Pretože tento repráčik funguje rovnako dobre aj v tandeme, kedy ponúkne reprodukciu v režime stereo a so silou 2 x 5W. Hmotnosť 360g však nie je bohviečo a keď to máte na výlet niesť dvakrát… Ale poďme poporiadku.

Dizajn

Ako môžete vidieť na fotkách, dizajn bol navrhnutý tak, aby sa Muvo Play ľahko držal v ruke. Okrem toho je jeho valcovité telo aj slušne odolné vďaka ochrannej vrstve.

Nechýba mu odolnosť proti vode. Ak vám čľupne do bazéna, vydrží v ňom do 30 minút a do hĺbky jedného metra.

Creative Muvo Play - recenzia bluetooth reproduktora

Tlačidlá sú súčasťou ochrannej vrstvy a zrejme aj preto sa dosť ťažko stláčajú. Na druhej strane sú prehľadné a okamžite vám bude jasné, ktoré čo robí. To sa môže zdať samozrejmé, ale po skúsenostiach s konkurenčnými reprákmi tvrdíme, že prehľadnosť je v tomto smere výhoda.

Creative Muvo Play - recenzia bluetooth reproduktora
Indikáciu LEDkou dizajnéri vyriešili v tlačidle napájania.

Muvo Play si možno zaobstarať vo viacerých farebných vyhotoveniach a nechýba im ani šnúrka na nosenie na zápästí vo farbe tela prístroja.

Zvuk

Silná stránka modelu je kvalitný zvuk. Možno povedať, že Muvo Play je malý vzrastom, ale veľký zvukom.

Na taký malý repráčik ponúka veľmi slušné basy a ostré výšky. Dokáže tiež poriadne zakričať a aj keď si zaobstaráte iba jeden kus, netreba sa obávať, že by to nestačilo na ozvučenie párty.

Creative Muvo Play - recenzia bluetooth reproduktora

Hlasitosť sa nastavuje skokovo a tieto skoky sú akurát, ani príliš veľké ani príliš malé. Nedostatok sa však objaví pri nastavení naozaj vysokej hlasitosti. Vtedy už zvuk poznačí skreslenie. Napriek tomu je však možné dosiahnuť úroveň, kedy hrá reprák hlasno a stále čisto.

Párovanie dvoch kusov Muvo Play

Ako sme naznačili v úvode, ak sa trošku plesknete po peňaženke (nie až tak veľmi, cena je dobrá) a kúpite si dva kusy, budete si môcť dopriať stereo reprodukciu. To je veľmi slušná výhoda a vďaka tomu možno takúto minisústavu využiť napríklad aj na ozvučenie počítača či notebooku počas herného eventu.

Creative Muvo Play - recenzia bluetooth reproduktora

Nevýhoda tkvie v nešikovnom v párovaní oboch zariadení. Aj s manuálom v ruke je to na pochopenie dosť zložité. Stlač toto 2x, podrž tamto 3 sekundy… Toto má blikať, toto svietiť. Uff. Pri spárovaní sa sústava síce vypne jedným reproduktorom, no pri zapínaní treba opäť oba zapnúť podržaním tlačidla napájania na 3 sekundy.

Samotné bluetooth párovanie so smartfónom, ktoré bude asi najčastejšia verzia, nerobilo žiadne problémy a reprák dáva zvukovým signálom na známosť pripojenie aj odpojenie. Ak by vám nevyhovovalo bezkáblové spojenie, pod silikónovou zátkou objavíte port jack 3,5 mm a USB-C na nabíjanie. Príslušný kábel USB je súčasťou balenia, ten jackový však nie, čo je škoda.

Creative Muvo Play - recenzia bluetooth reproduktora

Verdikt Creative Muvo Play

Spoločnosť Creative nám model zapožičala na dlhšie testovanie počas leta, čo nám umožnilo venovať sa repráčikom viac podrobne. Sú veľmi šikovné a majú skvelú výdrž v prevádzke na batériu. Občas sme si už ani nepamätali, kedy sme ich nabíjali. Dobrý dojem trochu kazí nutnosť silného stláčania ovládacích prvkov a absencia kábla na prepojenie jackom. No určite poteší konštrukcia odolná proti vode a vynikajúca kvalita zvuku. Vďaka vstavanému mikrofónu môžete repráčik využiť aj ako sadu handsfree.

Hodnotenie: 89%

Ocenenie Dobry Produkt - TechGuru.sk

Výhody:

  • výborný zvuk
  • dostatočná hlasitosť
  • možnosť stereo reprodukcie dvoma kusmi
  • konštrukcia odolná proti vode (IPX7)
  • vstup na jack 3,5 mm
  • vstavaný mikrofón
  • príjemná ľudová cena

Nevýhody:

  • ťažkopádne ovládacie tlačidlá
  • nešikovné párovanie dvoch kusov
  • pri veľmi vysokej hlasitosti skreslenie
  • absencia kábla jack

Cena: 39,90 € / 949

Reproduktory na recenziu poskytla spoločnosť Creative.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár