Fallout 76 aj s predplatným je na týždeň zadarmo

Fallout 76 je trochu kontroverzné MMORPG. Na začiatku hru sprevádzali negatívne reakcie, a to dosť výrazne negatívne. Časom sa autori snažili problémy naprávať a dnes? Nuž, môžete si zadarmo vyskúšať v rámci Bombs Drop Day, či je to lepšie.

Bombs Drop Day – 23. október – má byť oslava dňa, kedy nastal koniec sveta (v hre!). V rámci eventu tohto pamätihodného momentu dostanete hru na týždeň zadarmo, rôzne zľavy a výpredaje, herné eventy a ochutnávku Fallout 1st.

O čom je Fallout 76

Od roku 2018, kedy hra vyšla, sa toho zmenilo dosť. Voči predošlým hrám je táto onlajnovka prequelom a pre Bethesdu ide o prvú multiplayerovú hru (to vidno 😀 ). Hráči objavujú svet zničený nukleárnou apokalypsou a tento raz aj spolu s ostatnými, takže po všetkých predošlých Falloutoch s NPC máme konečne šancu vychutnávať si Wasteland aj so skutočnými hráčmi.

Asi ste postrehli náš jemne ironický tón, no v skutočnosti sériu napriek problémom zbožňujeme a asi to nebude až také márne, keďže hra predala na konci roka 2018 až 1,4 milióna kópií. Aspekty, ktoré poznáte z klasického Falloutu sú tu, pochopiteľne, prispôsobené tak, aby fungovali v MMO. Takže napríklad systém V.A.T.S., vďaka ktorému možno v boji mieriť na presne špecifikované miesta na tele nepriateľa tu je, ale pracuje v reálnom čase.


Muhehe: Ubisoft sa ospravedlnil za hrnčeky s uškom vo vnútri


Spomenuli sme NPC (postavy riadené počítačom, ak by ktosi nevedel o čo ide). Bethesda musela trochu zmeniť spôsob akým vedie príbeh hry, keďže NPC v hre boli len nehumanoidné postavy ako roboti. Keď ste stretli človeka, mohli ste si byť istí, že ide o reálneho hráča. Až v roku 2019 sa to zmenilo a autori do hry vložili aj “ľudské” NPC, keďže podľa kritikov hra bez nich pôsobila trochu mŕtvo.

Fallout 76 aj s predplatným je na týždeň zadarmo

Čo je zadarmo v rámci Bombs Drop Day?

Bethesda nám už Fallout 76 v minulosti zadarmo poskytla napríklad na víkend. Tentokrát je to na týždeň, aj keď sú z neho už dva dni preč. Stále to určite bude stáť za to.

Fallout 76 aj s predplatným je na týždeň zadarmo

Od 20. do 26. októbra 2020 je hra zadarmo na PC, PS4 aj Xbox One a môžete si skúsiť tiež predplatné, ktoré normálne stojí 99 dolárov ročne (cca 84 € / 2 284 Kč). Výhody predplatného sú napríklad súkromné servery, neobmedzené úložisko, herná mena zadarmo a podobne.


Prečítaj si tiež: Syberia: The World Before ponúka úvod hry zdarma


Ak by ste sa obávali, že si treba niečo nové inštalovať, žiadne obavy. Stačí vám Steam alebo vlastný launcher Bethesdy, Fallout 76 nájdete aj na PlayStation a Microsoft Store. Takže výber je široký.

Zadarmo na skúšku sú aj niektoré časti ponuky Fallout 1st.


Nájdeš nás už aj na Twitteri.


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár