Samsung vyhlásil súťaž Zobrazovacie plochy v architektúre

Samsung vyhlásil súťaž Zobrazovacie plochy v architektúre

Spoločnosť Samsung Electronics Czech and Slovak vyhlásila v spolupráci s profesionálnym architektonickým portálom archinfo.sk súťaž pre všetkých fanúšikov architektúry.

Jej cieľom je poukázať na možnosti, ktoré poskytujú súčasné zobrazovacie zariadenia Samsung, a zároveň dať talentovaným súťažiacim možnosť prezentovať vizionárske nápady v danej oblasti, ktoré ešte neexistujú. Víťaz získa zariadenie, ktoré mu pomôže pri navrhovaní ďalších diel.

Kto sa môže prihlásiť do súťaže

Do súťaže sa môžu prihlásiť okrem architektov, dizajnérov, návrhárov, študentov architektúry a dizajnu aj všetci fanúšikovia modernej architektúry. Súťažné návrhy je potrebné poslať do 13. decembra 2020 do 12:00 hod. Pri hodnotení nerozhoduje rozsah a technická náročnosť spracovania, ale zaujímavý nápad. Návrh môže mať v minimalizovanej podobe aj formu jednoduchej skice, napr. vo formáte JPG, s krátkym popisom návrhu (3-4 vety).

Samsung vyhlásil súťaž Zobrazovacie plochy v architektúre

Návrhy sa môžu týkať verejných priestranstiev, budov, interiérov firiem, nákupných centier, hotelov alebo retailových prevádzok. Ale aj akýchkoľvek iných typologických druhov, vrátane ideových konceptov. Samsung od návrhov očakáva, že čo najlepšie a najkreatívnejšie využijú potenciál zobrazovacích zariadení, ktoré má vo svojom portfóliu. Ale aj vizionárske zobrazovacie zariadenia, ktoré ešte neexistujú, a prinesú čo najväčší benefit pre ich prevádzkovateľov a okoloidúcich a zároveň vytvoria nový pohľad pre architektúru budúcnosti.

„Vyhlásením tejto súťaže chceme dať do pozornosti zobrazovacie zariadenia, ktoré mnoho ľudí a našich zákazníkov nepozná, alebo sa s nimi stretli len v minimálnej miere, a ukázať im, čo všetko dokážu. Súťažou chceme zároveň inšpirovať a povzbudiť architektov a dizajnérov, aby používali nové technické možnosti dynamických zobrazovacích prvkov v úplne nových súvislostiach ako je bežná prax a zaužívané stereotypy. Dúfame, že súťaž bude našich architektov inšpirovať pri ich ďalších reálnych návrhoch,“ uviedol Peter Tvrdoň, riaditeľ divízie pre strategický rozvoj, Samsung Electronics Czech and Slovak.

Inšpirácie

Súťažiaci sa môžu inšpirovať aj inštaláciami, ktoré už Samsung zrealizoval po celom svete, napríklad na ikonickom Time Square. Pri návrhoch sa však nemusia obmedzovať len na existujúce zariadenia, ktoré má Samsung v sériovej produkcii. Dôležité sú nápady a zaujímavé návrhy, ktoré môžu ísť aj za rámec súčasných technických možností.

Samsung vyhlásil súťaž Zobrazovacie plochy v architektúre

Autor najlepšieho a najkreatívnejšieho návrhu získa najnovší interaktívny displej Samsung Flip2 WMR 65 – s uhlopriečkou 65 palcov v hodnote 2 790 Eur s DPH, ktorý je ideálnym prezentačným a pracovným nástrojom nielen pre architekta.

Podmienky a pravidlá celej súťaže sú zverejnené na portáli archinfo.sk.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár