Takto vyzerajú postavičky Disney oživené pomocou AI

Takto vyzerajú postavičky Disney oživené pomocou AI

Asi málokto nemá rád kreslené filmy. Niekto má možno na postavičky z kreslených rozprávok aj zvláštny fetiš. V zákutiach internetu sa deje všeličo. Umelec, na sociálnych sieťach známy ako ToyBoyFan, sa rozhodol, že známe postavičky Disney oživí pomocou umelej inteligencie a projekt nazval “In real life”.

Začal fotkou postavy z príbehov od štúdií Disney a fotkou reálnej osoby, o ktorej si myslel, že vyzerá podobne ako daná postavička. Oboje vložil do programu s umelou inteligenciou, ktorý tieto dve fotografie spojil. Výsledok vraj vyzeral trochu zvláštne, takže výslednú fotku ešte skombinoval s ďalšou, a tak ďalej, až kým nedosiahol vysoko realistické obrázky, ktoré vyzerajú zároveň ako pôvodná kreslená postava.


Zapoj sa do našej súťaže: SÚŤAŽ o bezdrôtové slúchadlá Lamax Base 1


To však ešte nebol koniec, ToyBoyFan následne nakopol svoj Photoshop a porobil drobné úpravy tak, aby sa nestratil pôvodný vzhľad animovaných postavičiek. Napríklad vraj bolo potrebné meniť farbu očí alebo jemne dolaďovať tvár.

Či výsledok vyzerá viac ako reálni ľudia alebo pôvodné postavičky Disney, posúďte sami:

Zdroj: boredpanda.com


TIP na zaujímavé a užitočné čítanie: Notebook: Na čo si dať pozor, aby prežil? Koľko stoja opravy?


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár