Simpsonovci ožili vďaka nadaniu Hosseina Dibu

Ako by vyzeral skutočný Homer? Zdá sa, že vďaka tureckému umelcovi poznáme odpoveď. Simpsonovci sa nám prihovárajú z televíznych obrazoviek už od roku 1989. Sme zvyknutí na ich žlté tváre a pohotový humor.

No umelec Hossein Diba nám ich predstavil tak, ako nie sme zvyknutí: premenil ich na skutočné osoby, ktoré by ste mohli stretnúť bežne na ulici. A to všetko vďaka grafickému softvéru.

Premeny tejto notoricky známej rodinky sú naozaj úžasné. Umelec a tvorca postáv do hier Hossein Diba navrhuje všetky druhy postáv už od roku 2008. Podľa neho je najdôležitejším faktorom, ktorý ho odlišuje od ostatných tvorcov a umožňuje mu vyniknúť v jeho práci, mimoriadna znalosť ľudskej anatómie.

Simpsonovci ožili vďaka nadaniu Hosseina Dibu
Turecký umelec sa špecializuje na modelovanie, sochárstvo, textúry a tieňovanie postáv pre hry, filmový priemysel či 3D výtlačky. A jeho schopnosti sú naozaj na vysokej úrovni.


Zháňaš darčeky? 3 TIPY na vianočný darček od SteelSeries


Vďaka pandémii mal konečne voľný čas na to, aby sa venoval aj umeniu pre radosť, na čo vo svojom nabitom rozvrhu doteraz nemal čas. Rozhodol sa oživiť postavy z obľúbeného amerického seriálu pomocou grafického softvéru a svojho neuveriteľného jemnocitu pre textúry a detaily človeka.

Simpsonovci ožili vďaka nadaniu Hosseina Dibu

Živí, no nie naozaj realistickí

„Vždy, keď som pozeral Simpsonovcov, uvažoval som, ako by tieto postavičky vyzerali s realistickými detailmi a textúrami,“ uviedol umelec pre portál BoredPanda. „Vždy som chcel urobiť niečo takéto,“ dodal.

Aj keď sa pri tvorbe zameral na realistické podanie, snažil sa čo najviac zachovať ducha každej postavy, aby nestratili to spojenie a podobnosť.

Ako prvého si na mušku vzal legendárneho milovníka piva a šišiek Homera. Ten mal na Instagrame obrovský úspech a množstvo fanúšikov ho označilo za najlepšie stvárneného realistického Homera všetkých čias.

Simpsonovci ožili vďaka nadaniu Hosseina Dibu

Diba uznáva, že sa niektorým jeho výtvory môžu zdať strašidelné, no on sám ich považuje skôr za rozkošné.


Nezabudni sa zapojiť do našej SÚŤAŽE s LAMAXom! Končí už 7. 12.!


Všetky jeho výtvory, nielen Simpsonovcov, si môžete pozrieť na jeho Instagrame. Najčastejšie pracuje v Adobe Photoshop, ZBrush, 3ds Max a Marmoset Toolbag.

Viac obrázkov si môžete pozrieť v galérii.

Pridaj komentár