TIP na vianočný darček: Creative SXFI AIR + minirecenzia

TIP na vianočný darček: Creative SXFI AIR + minirecenzia

Spoločnosť Creative Technology oznámila uvedenie nasledovníka SXFI AMP, sériu Creative SXFI AIR. SXFI AIR a SXFI AIR C sú úplne prvé slúchadlá so vstavanou technológiou Super X-Fi, ktorá reprodukuje zvuk systému viacerých reproduktorov do zvuku slúchadiel. My sme ich vyskúšali a odporúčame ich ako vianočný darček.

SXFI AIR

SXFI AIR je možné pripojiť cez Bluetooth a USB k viacerým platformám, od mobilných zariadení až po PC, Mac, Nintendo Switch či PS4. Používatelia si môžu prispôsobiť svoj hudobný profil prostredníctvom mobilnej aplikácie a nahrať si ho do SXFI AIR.

Univerzálnosť modelu SXFI AIR vyniká tiež svojou kompatibilitu so zariadeniami iOS a Android. Pri pripojení prostredníctvom rozhrania USB, SXFI AIR poskytuje zvuk s nízkou latenciou 7.1, čo je ideálne pre filmy a hry, najmä pre PC a Mac.

SXFI AIR funguje aj ako samostatný prehrávač hudby cez kartu microSD pre formáty MP3, WMA, WAV a FLAC. SXFI AIR je navyše vybavený dotykovým ovládaním, prostredníctvom ktorého môžu užívatelia jednoducho prepínať medzi skladbami a prispôsobiť hlasitosť jednoduchým posúvaním prstov.

SXFI AIR C

SXFI AIR C sú USB slúchadlá s funkciou Super X-Fi určené pre hráčov. Nepodporujú technológiu Bluetooth, dotykové ovládanie ani kartu SD.

Slúchadlá SXFI AIR C sú vybavené odnímateľným mikrofónom ClearComms, ktorý je špeciálne naladený na reprodukovanie výrazne prirodzených vokálov a umožňuje bezchybnú komunikáciu medzi hráčmi alebo priateľmi. Mikrofón ClearComms je tiež možným doplnkom pre SXFI AIR.

Špecifikácie v skratke

TIP na vianočný darček: Creative SXFI AIR

Naše skúsenosti z testovania – minirecenzia

Zvuk ako z viacerých reproduktorov v slúchadlách? K tomuto tvrdeniu sme pristupovali s veľkou dávkou nedôvery. Takéto marketingové výroky sme už počuli…

Výrobca nám však slúchadlá SXFI AIR umožnil vyskúšať a musíme povedať jedno:

JE TO BOMBA! Holografická zvuková technológia naozaj poskytuje zvuk ako v kine. Či počúvate hudbu, hráte hry alebo sledujete filmy, priestorový efekt je až neuveriteľný a návykový.

Dotykové ovládanie a pohodlná konštrukcia zvyšujú komfort používania a vysoko oceňujeme podporu prehrávania z pamäťových kariet. A to všetko bez káblov (aj keď sú pre prípad potreby súčasťou balenia). Nevýhoda je trochu vyššia hmotnosť a RGB podsvietenie asi nepotrebuje každý, ale ostatné len chválime.

TIP na vianočný darček: Creative SXFI AIR + minirecenzia
Všimnite si port na kartu SD. Vďaka nemu môžete počúvať aj bez iného zariadenia.

Tieto slúchadlá jednoznačne rozžiaria každú tvár, a to nielen ako vianočný darček. ODPORÚČAME!

Ocenenie Top Produkt - TechGuru.sk

CENA: SXFI AIR C: 69,99 € a SXFI AIR: 89,99
Kde to zoženiete: priamo na stránke Creative.com – SXFI AIR CSXFI AIR

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár