TIP na vianočný darček: ROG Zephyrus G14+recenzia

TIP na vianočný darček: ROG Zephyrus 14

Republic of Gamers (ROG) uvádza na slovenský trh herný notebook ROG Zephyrus G14 – GA401 vo verzii AniMe (GA401IV-AniMe132T), ktorý prináša doteraz nevídaný výkon v ultratenkom 14-palcovom šasi a unikátne LED podsvietenie veka.

ROG Zephyrus G14 – GA401 je extra prenosný herný notebook s výdržou na jedno nabitie na úrovni viac ako 10 hodín a podporou nabíjania cez USB-C.

Inovatívna LED personalizácia

Používatelia si môžu importovať animované GIF obrázky, vytvoriť si vlastné animácie alebo zobraziť textové správy a tie prezentovať na veku notebooku. Vizualizácia tiež dokáže reagovať na muziku aj iné audio, čím vytvára unikátnu platformu pre DJ-ov a ďalších umelcov.

TIP na vianočný darček: ROG Zephyrus G14

Pohlcujúce herné vizuály

ROG Zephyrus G14 – GA401 je vybavený grafickou kartou do GeForce RTX 2060 s technológiou ROG Boost pre frekvenciu do 1298 MHz pri 65 W. Diskrétna grafická karta je založená na najnovšej architektúre NVIDIA Turing s dedikovanými jadrami pre ray tracing v reálnom čase a umelú inteligenciu.

TIP na vianočný darček: ROG Zephyrus G14

Model umožňuje voľbu medzi dvoma prémiovými displejmi, ktoré sú navrhnuté pre rozličné účely. Používatelia si môžu vybrať Full HD displej s frekvenciou až do 120 Hz alebo obrazovku s rozlíšením WQHD.

Neustála rýchlosť a jedinečné chladenie

ROG Zephyrus G14 – GA401 využíva špeciálny procesor, ktorý generuje menej tepla, vďaka čomu prináša doteraz nevídaný výkon v takto malom šasi. Procesor ponúka až 8 jadier a 16 vlákien, ktoré si poradia aj s náročnými úkonmi, ako je editovanie videa a renderovanie v 3D či súčasné hranie a streamovanie, záznam videa a četovanie.

ROG Zephyrus G14 – GA401 ponúka až do 32 GB DDR4-3200 RAM v dvojkanálovom zapojení a až 1 TB NVMe SSD úložisko.

Skúsenosti z testovania – naša recenzia na ROG Zephyrus G14

Notebook sme mali tú česť vyskúšať aj v našej redakcii. Základ bol procesor Ryzen 7 4800HS, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Takže si nás získal veľmi slušnými parametrami a ako herný stroj určite nesklame ani grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti.

TIP na vianočný darček: ROG Zephyrus G14

Slová výrobcu o vysokom výkone ukrytom v ľahkom a kompaktnom tele notebooku sa ukázali pravdivé. Grafická karta nie je síce špička, no ponúka veľmi slušnú porciu výkonu. Aby ste si ho mohli porovnať s našimi ostatnými recenziami, opäť sme merali v Zaklínačovi 3 s maximálnymi nastaveniami detailov v rozlíšení FHD.

Dosiahli sme priemerne 55 fps, maximum bolo 60 a obnovovacia frekvencia neklesla pod 47 fps. To znamená úplnú plynulosť hrania aj pri maximálnych nastaveniach.

Chladenie je efektívne hlavne na grafickom čipe. Ani po dlhšej záťaži teplota nestúpla nad 79 °C, čo je pri notebooku veľmi dobrý výsledok. Procesor bol na tom o čosi horšie. Pohyboval sa v záťaži okolo 90 °C. To síce nie je ideálna teplota, no nevedie k termálnemu throttlingu (znižovanie výkonu kvôli prehriatiu). A to je dobre.

Na notebooku nás najviac oslovil zaujímavý dynamicko-elegantný dizajn, ktorý môžete mať aj v tmavšej farbe. Ale tiež priestranné SSD s kapacitou 1 TB a grafický výkon, za ktorý by sa nemuseli hanbiť mnohé stolové počítače. Takže model jednoznačne odporúčame ako vynikajúci vianočný darček!

Ocenenie Top Produkt - TechGuru.sk

Ocenenie udeľujeme hlavne za vynikajúci výkon v ľahkom tele notebooku a parádny dizajn.

CENA: ROG Zephyrus G14 – GA401 AniMe (GA401IV-AniMe132T) od 1 899 EUR

Kde ho zoženiete: Asus.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár