Ohrievajte svoju kuracinu a mastite pri tom hry – KFConsole

KFConsole

Videli ste už niekedy namakanú hernú konzolu, ktorá dokáže poháňať najnovšie hry vo vysokom rozlíšení a šialených fps, no zároveň udržiavať vaše kuracie nugetky teplé a chrumkavé? My tiež nie. Vďaka spojeniu KFC Gaming a spoločnosti Cooler Master už niečo také ale existuje. Volá sa to KFConsole a nie je to vtip.

Tento nápad sa objavil ešte v júni 2020 a mnohí ho považovali len za akýsi vtip. Koncom predošlého roka sa ale ukázalo, že to tvorcovia s konzolo-ohrievačom myslia vážne. Trocha ironické, že to má ohrievať vašu kuracinu a pritom sa na vývoji podieľala spoločnosť “Cooler” Master, čo evokuje skôr chladenie.

Bargain Bucket od KFC bol hlavnou inšpiráciou pre dizajn a tvar KFConsole. Hneď nad vypínačom podsvieteným červenou farbou sa nachádza Chicken Chamber, teda v preklade “kuracia komora”. Tá slúži ako šuplík, ktorý sa otvorí a odhalí miesto pre vaše jedlo.

KFConsole


Myslíš si, že sa vyznáš v technológiách? Otestuj sa v našom zábavnom teste!


Špecifikácie

Určite vás zaujímajú špecifikácie a tie sú veľmi dobré. Cooler Master na svojom webe sľubuje 240 fps pri 4K rozlíšení v najnovších hrách a podporou 240 Hz výstupu. KFConsole je zároveň poháňaná procesorom i9 10900K od Intelu v Intel Nuc 9 Extreme Compute Element a schopná využívať ray tracing od NVIDIA.

Sľúbená je taktiež aj podpora virtuálnej reality a RTX grafika od ASUS s vraj prvým GPU slotom na svete, na ktorom sa bude dať robiť hot-swap. Toto vraj podľa KFC urobí z tejto hernej konzoly tú najsilnejšiu na nasledujúce generácie. Obsahovať bude aj dva 1 TB NVMe SSD disky od Seagate, čo umožní veľmi rýchly chod systému a pripraví množstvo miesta na všetky vaše hry.

Mark Cheevers, vedúci pre oddelenie PR a sociálnych sietí z KFC UK & Ireland, v tlačovej správe povedal:

Táto mašina je schopná poháňať hry v tých najvyšších detailoch a zároveň udržiavať vaše jedlo teplé, aby ste si ho mohli počas dlhého hrania užiť… Čo by sa vám na tom nepáčilo? Ak by Sony alebo Microsoft chceli tipy na to, ako navrhnúť svoju vlastnú “kuraciu komoru”, sú viac ako vítaní ozvať sa nám.

Chcem KFConsole! Kde ju nájdem?

Nuž, síce už vieme, že to je reálne, no stále je otázne, kedy ju bude možné aj zakúpiť či koľko bude stáť. Mnohé overené zdroje tvrdia, že by mohlo ísť o cenovku okolo 2 000 dolárov (okolo 1 650 € a 43 000 Kč). Čo je na tom pravdy však netušíme.

Zatiaľ sa teda iba pokochajme a pooblizujme si prsty na prázdno. Oficiálny termín vydania bude už niekde na ceste.


Kým čakáš na vydanie KFConsole, prečítaj si tento článok: Mobilný Cyberpunk 2077 je nebezpečná falošná aplikácia


Možná konkurencia?

Na internete sa začali objavovať aj fotky ďalšej hernej konzoly s podobnou ideou. Išlo tentokrát o produkt s názvom McRig. Žeby sa konkurenčná značka McDonald’s rozhodla spraviť niečo podobné?

Ktovie. Možno sa znova smejeme ako predtým na KFConsole a možno aj s touto to myslia vážne. Necháme sa prekvapiť, no zatiaľ si užime memes, ktoré vznikli pri tejto príležitosti.


Mnoho ďalších tech-related memes nájdeš aj na našej Facebook fanpage


O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár