Creative pridáva holografiu SXFI do prenosov bedmintonu

Svetová federácia bedmintonu (BWF) uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Creative Technology s cieľom vylepšiť zážitok fanúšikov pri sledovaní zápasov v bedmintone priblížením publika k deju prostredníctvom holografického zvuku. Na svetovom finále HSBC BWF v Bangkoku v Thajsku budú živé aj odložené zápasy na BWF kanáli na YouTube vylepšené o SXFI LIVE, ktorá debutuje ako najnovšia iterácia mnohonásobne ocenenej holografie slúchadiel Super X-Fi. 

SXFI LIVE pridáva zvukovú holografiu a obnovuje zvukovú kulisu prémiového systému viacerých reproduktorov v  bežných slúchadlách.


Prečítaj si náš názor na SXFI po otestovaní v tomto článku.


Spracovaním zvuku v reálnom čase pri zdroji priameho prenosu si fanúšikovia budú môcť vychutnať realistické efekty Super X-Fi. A to bez ohľadu na používané slúchadlá pri sledovaní priamych prenosov na YouTube a budú mať pocit, akoby sledovali zápasy naživo v aréne.

Priblíženie hry fanúšikom

Generálny tajomník BWF Thomas Lund uviedol, že progresívne partnerstvo bolo pre bedminton pozitívnym krokom. „Rok 2020 bol v športe nevídaným rokom. Organizácia BWF sa naučila niekoľko cenných lekcií o organizácii podujatí bez živého publika.

Rok 2021 začíname s možnosťou usporiadania niektorých našich udalostí bez živého publika. Nnapríklad tento týždeň v Bangkoku, sme radi, že sme sa mohli spojiť so spoločnosťou Creative a vylepšiť tak zvukový zážitok, aj keď len virtuálny.

Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s Creative a so šikovnou technológiou SXFI LIVE.

Sim Wong Hoo, generálny riaditeľ spoločnosti Creative, uviedol:

Sme nadšení, že sme partnermi s BWF v iniciatíve, aká tu ešte nebola. Toto je vzájomne výhodné partnerstvo – spoločnosť Creative prináša svoje technológie a produkty globálnemu športu a publiku.

BWF sa stáva prvým športovým orgánom, ktorý do svojich podujatí začlenil prelomovú zvukovú technológiu. Viac ako 700 miliónov fanúšikov badmintonu si teraz môže vychutnať živé prenosy z bedmintonu prostredníctvom svojich slúchadiel.

Transformáciou kvality zvuku priamo zo zdroja prinášame fanúšikom to najlepšie miesto v bedmintonovej aréne. Smeče a švihnutia do pohodlia ich domova. To je tak blízko k skutočnosti, ako sa len dá, okrem fanúšikov vracajúcich sa do arény. Okrem vytvárania priestorovosti a zlepšenia ponorenia do zvuku umožní SXFI LIVE ľuďom počuť viac detailov zo zápasov, a to prostredníctvom ultraširokej zvukovej scény v porovnaní s bežným zvukom.

SXFI LIVE pre všetky hlavné majstrovstvá BWF a finále svetových tour BWF

SXFI LIVE sa v roku 2021 predstaví na všetkých významných turnajoch BWF na najvyššej úrovni. A to vrátane TOTAL BWF Sudirman Cup, TOTAL BWF Thomas a Uber Cup, finále BWF World Championships a HSBC BWF World Tour Finals.


Technológiu SXFI nájdeš aj v takýchto slúchadlách.


Ďalšie informácie nájdete na stránke https://www.creative.com/BWFSXFI.

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár