Na autách Tesla si zahráme titul Zaklínač 3

Firma Elona Muska odhalila vynovené verzie svojich vozidiel Tesla Model X a Model S, pričom sa ukázalo, že na nich budeme môcť drviť hru Zaklínač. Obe sú totiž vybavené herným hardvérom s výkonom okolo 10 teraflopov.

Nové modely majú stáť viac ako 90 000 € a budú vybavené systémom Tesla Arcade, ktorý už možno vidieť aj v niektorých súčasných vozidlách firmy. Rozdiel je “iba” v tom, že súčasné modely zvládnu len graficky menej náročné hry ako Cuphead či Cat Quest.

Nové Tesly však zvládnu aj Zaklínača 3, ktorého predvádzajú propagačné materiály na 17″ displeji v stredovej časti prístrojovej dosky.

Čo to má pod kapotou

Podrobnosti konfigurácie zatiaľ nepoznáme, no spomínaný výkon 10 teraflopov dosť nápadne pripomína Playstation 5. Netvrdíme, že ide o túto konzolu, ktorá je v autách zabudovaná, no neprekvapilo by nás to ani trochu.

Nevieme ani to, či grafiku zaobstaráva NVIDIA, AMD alebo si Tesla produkuje vlastné čipy.

Hrať bude možné z ktoréhokoľvek sedadla bezdrôtovo a pre pasažierov vzadu bude určený sekundárny displej medzi prednými sedadlami. Ten predný má mať rozlíšenie 2200×1300 px a nemá byť možné hrať sa na ňom za jazdy. Azda sa už čoskoro budú tieto autá riadiť samostatne a odstráni sa tento nedostatok.


Trápi ťa hlad? Ohrievaj svoju kuracinu a masti pri tom hry – KFConsole


Typický Musk – Tesla Zaklínač Edition?

Treba tiež poznamenať, že aj keď je Zaklínač 3 legenda, asi aj jedna z najlepších hier v histórii a my ju dodnes používame ako benchmark v recenziách, vyšla v roku 2015 a predsa len pri autách za takéto prachy by hardvér mohol zvládnuť aj náročnejšie tituly.

Čo je napokon aj možné a striebrovlasého Mäsiara z Blavikenu nám Muskovci možno ponúkli iba ako ochutnávku…

Elon si na Twitteri pár dní pred uvedením noviniek aj trochu zažartoval pomocou ankety, kde sa pýtal, či si používatelia v aute zahrajú Zaklínača. 85,4 % z respondentov hodilo pomyselnú mincu (podľa skladby Toss a coin to you witcher), čo znamenalo “áno”.

Ale čo má pod kapotou samotné auto?!

Och, pardon, keď ide o hry, ostatné nás prestáva zaujímať. Takže nový Model X má mať maximálny dojazd 580 km, maximálnu rýchlosť v drahšej verzii 262 km/h (fanúšikovia Need For Speed budú protestovať, že je to málo) a zrýchlenie na stovku v lepšom prípade za 2,6 sekundy. Čo je na akoby rodinný voz viac ako slušné.

Tesla Witcher

 

Ak mierite vo svojich ambíciách cestného pretekára vyššie, Model S vám ponúkne zrýchlenie na 100 km/h aj rýchlejšie ako za brutálnych 2,1 sekundy (!). Nečudo, keďže výkon má byť max. 1020 koní, takže Bugatti bude isto nahnevane pozerať cez prsty. Maximálka 322 km/h je čerešnička na torte. Prosíme, ak si to auto kúpite, netestujte ho v centre Bratislavy či Prahy!

Jeden z najčastejších argumentov proti elektromobilom je slabý dojazd. To už prestáva platiť. Prečo? Čítajte ďalej.


Prečítaj si: Štúdia ukázala, že hráči stratia 912 hodín spánku ročne


Koľko konkrétne “tá sranda” stojí

Rodinnejší Model X si možno zaobstarať od 99 990 € / 2 729 900 pri zrýchlení 3,9s, maximálke 250 km/h a dojazde 580 km. Ak si priplatíte na cenu 119 990 € /  3 304 900, vaše 1 020-koňové autíčko zrýchli na stovku za 2,6 sekundy, no dojazd sa mu skráti na 547 km. Maximálka bude v tom prípade až 262 km/h.

Športovejší Model S si možno objednať od 89 990 € / 2 449 900 za verziu Long Range s dojazdom až 663 km na úkor zrýchlenia (3,2s je stále paráda). Ak uprednostníte zrýchlenie 2,1s a stačí vám 628 km dojazd, zaplatíte 119 990 € / 3 304 900 a keby ste chceli najvyššiu konfiguráciu so zrýchlením za menej ako 2,1 s a dojazdom až 837 km, čo nemajú ani niektoré klasické autá, cena je 139 990 € / 3 789 900. U oboch drahších variantov je maximálna dosiahnuteľná rýchlosť 322 km/h… Uf!

Odhad dodania nových vozidiel Tesla je koniec roka 2021 (s ohľadom na minulosť o tom pochybujeme) a niektoré príplatky znejú zaujímavo:

Tesla Autopilot

 

Záver

Napokon dodáme, že – paradoxne – “Nové modely Tesla.” je správna odpoveď na otázku “Na akom najdrahšom hernom stroji si môžeme zahrať Zaklínača 3”.

V akej skvelej dobe to žijeme! Ak si odmyslíme koronavírus, všakže. 🙂

Zdroj: ign.com, tesla.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár