moto g9 power: plná nádrž na 2 a pol dňa

moto g9 power: plná nádrž na 2 a pol dňa

Súťaž o smartfón Motorola moto g9 power sa nám skončila a účasť bola hojná. Vyhrať však nemohol každý a toľko telefónov nemáme. Stále sa ale môžete rozhodnúť pre jeho kúpu – pomer ceny a úžitku je tu naozaj veľmi výhodný.

Základy, na ktorých moto g9 power stojí

6,8-palcový HD+ displej Max Vision, 64 MPx foťák a batéria na 60 hodín prevádzky? To je viac, ako iba „v pohode“. Model to predurčuje na množstvo rôznych využití, a tak sme sa na vlastnosti tohto kúska pozreli podrobnejšie.

moto g9 power: plná nádrž na 2 a pol dňa

Displej a konštrukcia moto g9 power

Vďaka displeju s pomerom strán 20,5:9 dostal telefón moderný podlhovastý tvar, ktorý sa dobre drží, a pritom poskytuje dostatok zobrazovacieho priestoru. Rozlíšenie HD+ znamená 720×1640 zobrazovacích bodov a spolu s tvarom telefónu bude prinášať pohodu pri hraní hier, prehliadaní feedov na sociálnych sieťach aj sledovaní videí.

Motorola moto g9 power sa predáva v sivom (Metallic Sage) a sviežejšom fialovom (Electric Violet) vyhotovení, takže si prídu na svoje konzervatívnejší aj dynamickejší noví majitelia.

Pozrite si naše unboxing video:

Vyfotíte si aj pavúčika v rohu miestnosti

Nie, nechceli sme spustiť vašu arachnofóbiu, len naznačujeme, že pri tomto modeli určite mnohí z vás naplno využijú fotoaparát, ktorý má tri objektívy, rozlíšenie 64 MPx a schopnosť fotenia zo vzdialenosti len 2,5 cm (tzv. makro).

Či si potrebujete vyfotiť kvietok alebo sa podeliť o detaily chutného rezňa na tanieri, to už je na vás. Okrem fotenia zblízka môžete využiť aj natáčanie makrovideí, spomalených videí a nechýba ani časozber.

Ten asi najčastejšie ocenia majitelia rastliniek, ktorí si chcú natočiť ich rast alebo rozvoj kvietkov, no určite vymyslíte aj kopu iných využití. Fantázii sa medze nekladú.

Natočiť si však môžete aj čosi akčnejšie, keďže moto g9 power nechýba elektronická stabilizácia videa. Navyše, výsledné video môže mať v rozlíšení FHD obnovovaciu frekvenciu 60 fps, čo znamená vyššiu plynulosť zachytávania a prehrávania pohybu.

Selfie ako z módneho magazínu

Ani predný foťák však nezaostáva a okrem automatického zachytenia úsmevu, skrášľovania tváre a množstva ďalších funkcií určite mnohí využijú zachytenie selfie gestom.

Ak sa radi fotíte v partii či s rodinou, čo je pri dodržaní opatrení možné aj v týchto ťažkých časoch, úsmev na tvári vám vyčaria aj funkcie ako skupinový autoportrét, živé filtre a optimalizácia záberov.

A to stále hovoríme o prednom fotoaparáte. Ale viete, čo je najlepšie? Že sa ho týka aj možnosť tvorby časozberných videí a elektronická stabilizácia.

moto g9 power: plná nádrž na 2 a pol dňa

Dva a pol dňa bez nabíjania a úložisko na maxime

V súťaži ste sa nám zdôverili, že vaše mobilné telefóny občas vydržia veľmi málo. Najčastejšie jeden deň, no mnohí nabíjate aj 2-3x denne. Tejto otravnej činnosti sa s moto g9 power, našťastie, vyhnete vďaka batérii s kapacitou 6000 mAh.

Motorola bola vždy povestná dlhou výdržou batérie počas prevádzky, a tento model to opäť potvrdil. Viac ako dvojdňová výdrž je síce asi jeho najväčšia, no zďaleka nie jediná výhoda.

V dnešnej dobe, keď si každý všetko fotí a nakrúca vo vysokom rozlíšení a s vysokou obnovovacou frekvenciou, je tiež mimoriadne dôležitá kapacita úložiska.

Tu dostanete interných 128 GB a možnosť rozšírenia o ďalších 512 GB pomocou pamäťovej karty. Toľko kapacity asi mnohí nemáte ani vo svojich počítačoch. Takže bude dostatok priestoru na rodinné videá aj fotky z dovoleniek… Samozrejme, keď skončí lockdown.

Prečo nás moto g9 power tak fascinuje?

Už v úvode sme naznačili hlavnú pointu – za férovú cenu ponúka model skvelé parametre, ktoré oslovia široké spektrum používateľov.

Telefón, ktorý stojí približne 200€/5 200 Kč a ponúka nielen jednu, ale celú sadu výhod, si určite obľúbia mnohí. Motorola moto g9 power sa nestratí napríklad v ruke mladého človeka, ktorý rád všetko fotí a zblízka. Dobre sa však usadí v rukách každého, kto nerád pričasto nabíja a potrebuje slušný výkon. Navyše, smartfónu nechýba podpora rýchlonabíjania pomocou TurboPower 20. Ako názov napovedá, výdrž na niekoľko hodín prevádzky získate už za 20 minút nabíjania. Odporúčame!


Mobil si môžete zakúpiť priamo na tomto odkaze na stránkach Motorola.sk / Motorola.cz


Zdroj: PR článok

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár