4 tipy od HONOR ako správne nabíjať batériu v mobile

Určite ste si všimli, že batéria vášho smartfónu už po roku nevydrží tak dlho, ako keď bola celkom nová. Jej kapacita sa znižuje používaním telefónu, ale aj našimi návykmi pri dobíjaní. Názory, ako správne smartfóny nabíjať, sa môžu líšiť. Jedno pravidlo však ostáva: žiadny extrém batérii neprospieva. HONOR odporúča 4 tipy, ako predĺžiť výdrž batérie čo najviac!

1. Snažte sa nabíjať skôr, než sa dostanete pod 20 %

Prvým extrémom, ktorý si niektorí z nás pamätajú, je podmienka nechať telefón najprv celkom vybiť. To platilo pri prvých telefónoch. Súčasným smartfónom úplné vybitie ani náhodou neprospieva. Naopak, radšej dobite telefón aj niekoľkokrát denne, aby ste batériu udržali nabitú nad 20 %.

4 tipy od HONOR ako správne nabíjať batériu v mobile

2. Nenabíjajte cez noc

Nechať telefón nabíjať celú noc je v dnešnej hektickej dobe viac ako pohodlné. I keď niektoré prémiové telefóny dokážu regulovať prísun energie, z dlhodobého hľadiska ide o ďalší extrém, ktorý batérii škodí.

4 tipy od HONOR ako správne nabíjať batériu v mobile


Prečítaj si tiež: 10 výrazných zmien, ktoré prináša Android 11


3. Nepoužívajte telefón, keď nabíjate

Ak telefón nabíjate a zároveň púšťate napríklad niektorú z graficky náročných hier, dochádza k dvojnásobnému ohrievaniu telefónu. To batérii po dlhšom čase takého používania opäť uberá na kapacite.

4. Nabíjajte len originálnym adaptérom

Nabíjanie neoriginálnou alebo nekvalitnou nabíjačkou môže v niektorých prípadoch poškodiť inú časť telefónu, ale aj znížiť životnosť batérie. Ak už musíte siahnuť po neoficiálnom adaptéri, použite aspoň
ten, ktorý má rovnaký maximálny výkon ako originálna nabíjačka.

Zdroj: TS


Tiež zaujímavá téma: Razer: inteligentný respirátor s RGB a herné kreslo


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár