moto g 5G: vysoký výkon a 5G internet

moto g 5G: vysoký výkon a 5G internet

V rámci spolupráce so značkou Motorola vám dnes predstavíme ďalší zaujímavý model smartfónu. Motorola moto g 5G, ako už názov napovedá, vám poslúži, ak túžite po rýchlom mobilnom internete. Tam však zoznam výhod ani zďaleka nekončí.

Prvý pohľad a displej Cinema Vision

Model prichádza na náš trh v dvoch farebných vyhotoveniach – v bledšej Frosted Silver a tmavšej Volcanic Grey.

Nezávisle na farbe je telefón odolný proti prachu a kvapkám vody podľa protokolu IP 52, takže si prídu na svoje aj fanúšikovia outdoorových aktivít a podrží vás aj keď sa zrazu rozprší.

Okrem vnútornej ochrany výrobca prikladá aj klasický jednoduchý priehľadný obal.

Podobne, ako pri modeli moto g9 power, ktorý sme vám predstavili minule, je telefón podlhovastého tvaru a pomer strán je 20:9, takže má dobrý pomer medzi plochou na zobrazenie a príjemným držaním v ruke. Panel využíva technológiu nízkoteplotného polykryštalického kremíka LTPS a vyniká mimoriadnou ostrosťou.

moto g 5G: vysoký výkon a 5G internet

Rozlíšenie FHD+ totiž znamená 2 400 × 1 080 pixelov. Pri ploche tohto displeja s uhlopriečkou 6,7“ to značí hustotu 394 ppi, čo je aj v porovnaní s drahšou konkurenciou vysoká hustota zobrazovacích bodov. Ostrý displej Cinema Vision využijete napríklad pri sledovaní filmov a seriálov, no iste si budú pochvaľovať aj hráči a napokon tiež obyčajné každodenné prehliadanie sociálnych sietí dostane lepšiu príchuť.

Google Lens a kinematograf

Zadný fotoaparát má štyri objektívy, zvláda ultraširoké zábery, makro zábery a má rozlíšenie 48 MPx. Keď sme sa pozreli na zoznam funkcií, spadla nám sánka. Keďže ich je naozaj množstvo, vyberieme len niekoľko z tých, ktoré nás najviac zaujali.

moto g 5G: vysoký výkon a 5G internet

Fotenie aktivované úsmevom, sekvenčné snímanie a možnosť výberu najlepšej snímky z viacerých záberov asi využijete hlavne na rodinných oslavách. Adepti na titul TechGuru zase ocenia možnosť identifikácie fotografovaných objektov pomocou umelej inteligencie vo funkcii Google Lens.

V praxi sa to hodí napríklad na určenie druhu kvetinky, ktorú držíte v ruke, no netušíte ako sa nazýva a ako sa o ňu starať, pretože ju obchod označil ako „kvety mix“.

Pri výraze kinematograf sa rozžiaria oči milovníkom originálnych fotiek a videí. Kedysi to bol výraz označujúci filmovú premietačku. Dnes to znamená vychytávku, ktorá umožňuje zastaviť pohyb vo vami zvolenej oblasti natáčaného videa, pričom ostatné časti záberu sa hýbu ďalej. Nedokáže to každý telefón, no moto g 5G to zvláda. Výsledok sa ukladá ako GIFko, takže ho môžete napríklad posielať na sociálnych sieťach alebo v četovacích apkách.

Niekto uprednostní raw koláčiky, niekto fotky

Fanúšikovia profi fotografie si môžu prepnúť na manuálny režim fotenia a výsledky ukladať vo formáte RAW. Všetkých určite poteší možnosť približovať fotografované objekty vďaka Macro Vision.

Takéto detailné zábery zblízka možno vytvoriť vďaka funkcii makrofotografovania.

Oba aparáty, predný aj zadný, disponujú funkciou Quad Pixel, čo znamená, že sa informácie získané z viacerých objektívov spájajú do jedného pixelu, ktorý je vďaka tomu presnejšie definovaný. Výsledná fotografia je preto menej zrnitá či rozmazaná a najviac to vidno najmä pri horších svetelných podmienkach. Fotenie večer a v noci už teda nebude problém.

Pochopiteľne, že snímanie s vysokou mierou detailov si vyžiada svoju daň v podobe priestoru v úložisku telefónu. V prípade moto g 5G môžete byť pokojní.

Nielen, že verzie s kapacitou 64 či 128 GB poskytujú dostatok priestoru, ale možnosť rozšíriť pamäť pomocou karty microSD až o 1 TB musí brať vážne aj fotografický maniak.

Vysoký výkon a moderný rýchly internet 5G

Ak si na svojom smartfóne často užívate mobilné hry, Qualcomm Snapdragon 750G 5G v tandeme so 4 GB RAM vám dá potrebný vysoký výkon a podporu HDR, vďaka ktorej vyniká kontrast medzi tmavšími a svetlejšími časťami scén. No okrem toho má tento SoC zabudovanú tiež podporu funkcií umelej inteligencie, ktorá zvyšuje komfort pri používaní asistentov ako Asistent Google. Na jeho jednoduché spúšťanie nájdete na bočnej strane moto g 5G šikovné tlačidlo.

V neposlednom rade využijete moderný internet v sieti 5G, takže aj v prípade, že vás láka cloud gaming, vás čaká nadupaná kombinácia výkonu GPU Adreno 619 a rýchleho internetu. Prirodzene, že ho musí podporovať váš operátor a musíte sa pohybovať v rámci pokrytia.

Viac ako 2 dni pokoj od nabíjania

Ak vás váš súčasný telefón rozčuľuje častým nabíjaním, moto g 5G bude balzamom na vašu dušu. Batéria s kapacitou 5000 mAh dodáva energiu na viac ako dva dni používania a vďaka nabíjačke s podporou TurboPower 20 „natlačíte“ do akumulátora energiu na 10 hodín prevádzky za 15 minút nabíjania. Takže aj keď sa kamsi ponáhľate, za 15 minút bude telefón pripravený.

Na záver dodáme, že sa nám okrem výdrže páčila tiež kombinácia veľkej plochy displeja s vysokou mierou pokrytia prednej časti, no pozitívne zapôsobil aj fotoaparát a výkon telefónu v kombinácii s 6 GB RAM, Androidom 10 a 128 GB úložiskom.

Motorolu moto g 5G si môžete zaobstarať priamo na stránkach výrobcu za cenu 299,90 € / 9 599 Kč.

Zdroj: PR článok

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár