Prvý monitor Huawei prichádza na Slovensko

Huawei prináša na Slovensko svoj prvý počítačový monitor

Spoločnosť Huawei uvádza na trh nový počítačový monitor Huawei Display 23.8. Matný displej s uhlopriečkou 23,8 palcov a Full HD rozlíšením vyniká okrem iného elegantným prevedením a širokými pozorovacími uhlami. Monitor bude v predaji u maloobchodných predajcov za cenu 159 eur.

Huawei Display 23.8 je prvý počítačový monitor z dielne tohto výrobcu, ktorý prichádza aj na slovenský trh. Na prvý pohľad zaujme minimalistickým dizajnom a veľmi kvalitným dielenským spracovaním. Vďaka takmer bezrámčekovému prevedeniu, kedy bočné hrany nie sú širšie než 5,72 milimetrov, môže displej zaberať až 90 % plochy monitora.

Špičkový obraz na každú príležitosť

Použitý 23,8-palcový panel je typu IPS, má rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov (Full HD) a teda aj pomer strán 16:9. Poskytuje jas až 250 nitov, kontrast 1000:1 a vďaka matnému prevedeniu je veľmi dobre čitateľný aj na slnku. Integrovaná špičková technológia navyše umožnila v danej cenovej kategórii poskytnúť aj vynikajúci pozorovací uhol 178 stupňov. Zjednodušene povedané, nech sa na monitor pozriete z akéhokoľvek uhla, vždy uvidíte kvalitný obraz.

Podobne ako ďalšie zariadenia Huawei, aj nový monitor môže pochváliť certifikáciou TÜV Rheinland. To znamená, že podporuje funkciu ochrany zraku pred škodlivým modrým svetlom, čo potvrdilo aj nezávislé testovanie.

Tenká kovová noha a pevný podstavec zaručujú jednoduchú a spoľahlivú manipuláciu s monitorom, ktorý je možné podľa potreby aj naklápať v rozmedzí 5 ° – 22 °. Hmotnosť 4 kg zase zabezpečí, že sa monitor nebude po stole hýbať ani pri neopatrnej manipulácii s prepojovacími káblami. Okrem HDMI portu ponúka monitor od Huawei aj možnosť pripojenia cez VGA, čo ocenia majitelia starších počítačov.

Všetky potrebné nastavenia je možné pohodlne ovládať pomocou mechanických tlačidiel na spodnej hrane prístroja. Samozrejmosťou je VESA štandard (100 x 100 mm) na pripevnenie monitora na externý držiak.

Uvedené vlastnosti predurčujú monitor nielen pre profesionálne použitie, bežnú kancelársku prácu a hranie hier, ale aj na plnohodnotné sledovanie filmov vo vysokom rozlíšení.

Cena a dostupnosť

Huawei Display 23.8 bude na Slovensku v predaji u maloobchodných predajcov od pondelka, 19. apríla za odporúčanú cenu 159 eur.

Huawei prináša na Slovensko svoj prvý počítačový monitor

Technické špecifikácie:

Veľkosť: 23,8 palcov
Typ: IPS
Pomer strán: 16: 9
Rozlíšenie: 1920 x 1080 (FHD)
Obnovovacia frekvencia: 60 Hz
Jas: 250 nitov (štandardný)
Farebný gamut: 72% NTSC (štandardný)
Farebná hĺbka: 16,7 M
Kontrast: 1000: 1 (typický)
Pozorovacie uhly: 178 stupňov
Tilt (naklápanie): 5 ° / 22 °
Vstupy: VGA x 1, HDMI x 1
Možnosti uchytenia: VESA Mount Support (100 x 100 mm), beznástrojovo
Ďalšie vlastnosti: mechanické tlačidlá voľby jasu, kontrastu a ďalších nastavení

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár