Slúchadlá Creative Outlier Air Sports V2 recenzia

Slúchadlá Creative Outlier Air Sports V2 recenzia

S audioproduktmi spoločnosti Creative sa na našich stránkach stretávate už dávno a tento raz sme sa zoznámili s modelom Air Sports V2. Ide o in-ear slúchadlá s unikátnou technológiou využívajúcou grafén, určené hlavne fyzicky aktívnym používateľom. Hlavným ťahákom preto bude odolnosť voči potu, dotykové ovládanie a šikovný pás na ich nosenie.

Dizajn a ovládanie

Na prvý pohľad sa model líši od iných hlavne mohutnosťou konštrukcie. Slúchadlá sú relatívne veľké, no netreba sa obávať, súčasťou balenia sú klasické ušné nástavce v rôznych veľkostiach, takže ich zakončenie si možno prispôsobiť.

Slúchadlá Creative Outlier Air Sports V2 recenzia
V balení nájdete klasicky tri veľkosti ušných nástavcov.

Chválime optické vyčlenenie dotykovej oblasti kruhovými farebnými LED, ktoré zároveň indikujú stav. Slúchadlá sa vďaka veľkosti dobre držia, dobre sa nasadzujú do uší, nemajú tendenciu vypadnúť a nemalo by sa stať, že si omylom ťuknete na dotykovú oblasť.

Ovládanie si od nás takisto odnesie iba chválu.

U iných slúchadiel sme sa už totiž stretli s chaotickým dotykovým ovládaním, na ktoré treba tri vysoké školy a dva kurzy, než pochopíte čo sa ako ovláda. Tu je všetko intuitívne a jednoduché.

Slúchadlá Creative Outlier Air Sports V2 recenzia
Magnety v puzdre sú veľmi silné, slúchadlá vám až vyskočia z ruky na svoje miesto.

Menšie problémy sme mali pri párovaní so smartfónom. Slúchadlá sa totiž na bluetooth prijímači hlásia samostatne – ľavé a pravé. Netreba sa však zľaknúť, spárujú sa dobre.

Nabíjacie puzdro

Nabíjacie puzdro má strednú výsuvnú časť so silnými magnetmi, do ktorých si slúchadlá sadnú. Na jedno nabitie majú Air Sports V2 vydržať do 12 hodín, no vďaka nabíjaciemu puzdru, ktoré môžete nosiť so sebou, sa táto doba predĺži až na 34 hodín.

Slúchadlá Creative Outlier Air Sports V2 recenzia
LEDky indikujú nabitie slúchadiel aj samotného puzdra. To má 3 stavy: nabíja sa, nabité na 90%+ a nabité.

Priložený pás so suchým zipsom dokáže puzdro poňať a následne si ho môžete umiestniť napríklad na bicykel. No pôvodný význam je umiestnenie na ruke. Skúsili sme to a sedí na mužskú aj ženskú ruku.

Treba povedať, že nabíjacie puzdro na nás pôsobí tak trochu nespoľahlivo. Počas testovania fungovalo správne, no jeho vyhotovenie vytvára dojem, že by sa po čase mohlo samo vysúvať.

Aký majú Outlier Air Sports V2 zvuk?

Nie sme si celkom istí, či je to tou vrstvou grafénu, ale tieto slúchadlá majú mimoriadne vyvážený zvuk.

Krásne reprodukujú výšky, stredy aj basy a pokiaľ máte v mobile rôzne zvukové umelé “zlepšováky” ako zvýrazňovač basov, je možné, že s nimi bude zvuk dokonca horší, ako bez nich.

Nabíjací káblik je dosť krátky.

Výrobca neťahal zvuk príliš do basovej oblasti (čo sa občas stáva), no napriek tomu dokážu Air Sports V2 vykúzliť pôsobivé basy. Hlasitosť sme ani celkom neotestovali, keďže už asi na 30% nastavení sa nám zdala viac ako dostatočne vysoká. To sa však môže líšiť aj podľa zdroja zvuku a citlivosti vašich uší.

Verdikt Creative Outlier Air Sports V2

Model Creative Outlier Air Sports V2 na nás zapôsobil veľmi pozitívne. Slúchadlá výborne sedia v ušiach a majú perfektne frekvenčne vyvážený zvuk. Jediná menšia nevýhoda by pre niekoho mohlo byť mohutné vyhotovenie. No práve vďaka nemu ľahko slúchadlá uchopíte, budú v ušiach dobre držať a zároveň si omylom neťuknete do dotykovej plochy. Výdrž by mala stačiť na niekoľko dní aj hudobným maniakom. Nabíjacie puzdro si dobre uchytia aj aktívne osoby a tie určite využijú odolnosť proti potu a špliechajúcej vode podľa IPX5.

Hodnotenie: 94%

Výhody:

  • dobre vyčlenená dotyková plocha
  • jednoduché ovládanie
  • dokonale frekvenčne vyvážený zvuk
  • nabíjacie puzdro dodáva dostatok energie na 34h
  • šikovný pás na prenášanie puzdra
  • odolnosť proti potu

Nevýhody:

  • nabíjacie puzdro pôsobí, že nebude mať dlhú životnosť
  • nabíjací káblik USB je veľmi krátky

Cena: 80 € / 2 100

Parametre: rozhranie USB typu C (nabíjanie), hmotnosť puzdro: 60 g, nástavce do uší: 2 x 6 g, farba kovová modrá, frekvenčný rozsah 20–20,000 Hz, 5,6mm grafénová membrána meničov, batéria Li-Pol 450 mAh v puzdre, v nástavcoch Li-Ion 80 mAh, doba nabíjania 1–2 hodiny, bluetooth 5.0 2.4 GHz, zvukový kodek aptX, AAC, SBC, odolnosť IPX5, prevádzková teplota 0°C až 45°C

Slúchadlá na recenziu poskytla spoločnosť Creative.


Tento článok už máš prečítaný? Zbohom, televízia, prichádza hologram


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár