Prečo Česi a Slováci kupujú inteligentné hodinky a náramky?

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek

Nielen vďaka roku v pandémií sú inteligentné hodinky a fitness náramky naším každodenným parťákom a trénerom v jednom. Pomáhajú nám monitorovať pokrok v tréningu, vďaka šikovnému vstavanému trénerovi koučovať a viesť celý tréning.

Sledujú aj dôležité zdravotné hodnoty, srdcový tep alebo saturáciu kyslíka v krvi (SpO2), unikátnu funkciu napr. v inteligentých hodinkách alebo fitness náramkoch HONOR, medzi nimi aj posledný kúsok HONOR Band 6. Vďaka týmto hodnotám dokážeme odhaliť ťažkosti s dýchaním alebo napríklad spoznať začínajúce príznaky covidu. Aké funkcie sú pre nás u smart hodiniek a fitness náramkov najdôležitejšie? HONOR sa pýtal Čechov a Slovákov.

Výdrž batérie vedie

Ponáhľate, nestíhate? Potom vám vybitá baterka v akomkoľvek zariadení môže pekne zakúriť. V dnešnej elektronickej dobe sa požiadavka na výdrž baterky na 1 nabitie dostáva na jednoznačné prvé miesto. Až 78% Čechov a Slovákov v prieskume HONOR pri štarte predaja poslednej novinky HONOR Band 6 jednoznačne zvolili výdrž batérie ako najdôležitejší parameter, podľa kterého si inteligentné hodinky alebo fitness náramok vyberajú.


Už máš prečítanú našu recenziu HONOR Watch ES?


Čerstvá novinka v kategórií nositelnej elektroniky, HONOR Band 6 vo výdrži na 1 nabitie exceluje. Pri bežnom používaní stačí nabiť 1x za 14 dní, pri využívaní náročnejších funkcií potom nemusíte dobíjať až 10 dní. Navyše vďaka rýchlonabíjaniu dobijete batériu v priebehu 10 minút až na 3 dni používania.

Až pre 56% Čechov a Slovákov je dôležité monitorovanie vlastného zdravia

Dôraz na vlastné zdravie je už viac ako rok pre každého z nás téma číslo 1. Nielen vďaka celosvetovej pandémií a možnom šíreniu nákazy si všetci opakujeme základné hygienické návyky každý deň. Práca na home office alebo dištančná výučba doma, takmer nulová šanca kamkoľvek ísť nás všetkých núti k tomu, aby sme aj v tejto dobe nezabúdali na pravidelný pohyb.

Smart náramok alebo hodinky môžu šikovne pomôcť postrážiť, že sa nehýbete, či sú naše zdravotné hodnoty v norme alebo vďaka šikovnému vstavanému trénerovi pomôcť aj s domácim tréningom.

Prečo Česi a Slováci kupujú inteligentné hodinky a náramky?

HONOR Band 6 rovnako ako predchádzajúce generácie v kategórií inteligentných náramkov a hodiniek, má navyše unikátny monitoring okysličenia krvi (SpO2). Túto hodnotu si nemerajú len vrcholoví športovci, ktorí si vďaka saturácií kyslíka v krvi strážia náročnosť tréningu.

O nízkej hladine kyslíka v krvi a tzv. hypoxii, teda náhlemu poklesu kyslíka v krvi a ako môže byť nebezpečný, by mohli rozprávať všetci, ktorí sa vydávajú do vysokých nadmorských výšok alebo napríklad personál na palube lietadla. Nízka hladina kyslíka v krvi potom môže mať vplyv na správne fungovanie nášho srdca, pľúc, pečene, obličiek alebo aj našej centrálnej mozgovej sústavy.

Výber športových režimov alebo automatické rozpoznanie štýlu cvičenia je v top 3

S narastajúcou obľubou inteligentných náramkov a hodiniek sa zvyšujú aj nároky na funkcie a presnejšie monitorovanie všetkých fitness aktivít. Výber rôznych športových režimov už je dnes samozrejmosťou. Perfektná je aj pridaná funkcia automatického rozpoznania štýlu cvičenia.

Zdroj: TS


Prečítaj si aj toto: O2 útočí na hoaxy pomocou deepfake videa


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár