COVID-19 certifikáty pre smartfóny Huawei: Aplikácie GreenPass, Dôvera či od VšZP si stiahnete už aj z AppGallery

Najnovšie prírastky medzi lokálnymi aplikáciami v obchode Huawei AppGallery umožňujú mať všetky COVID-19 certifikáty po ruke a uľahčiť ich overovanie pomocou skenovania QR kódov.

Všetky COVID-19 dokumenty na jednom mieste

Bezplatná oficiálna aplikácia Ministerstva zdravotníctva SR, Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Národného centra zdravotníckych informácií a Úradu verejného zdravotníctva SR ukladá certifikáty a pomáha s ich overovaním pri cestovaní alebo návšteve obchodov, služieb a iných zariadení.

Od minulého týždňa je aplikácia GreenPass prístupná aj pre majiteľov novších Huawei smartfónov bez Google služieb. Certifikáty o očkovaní, testovaní alebo prekonaní ochorenia tak môžu mať vždy po ruke aj bez potreby fyzických dokumentov.

Cieľom aplikácie je uľahčiť overovanie certifikátov pomocou skenovania QR kódov. Vďaka aplikácii GreenPass získate prehľad a uľahčíte si nielen cestovanie, ale aj návštevy zariadení či kultúrnych podujatí.

Už aj v appkách zdravotných poisťovní

Aplikácia Green Pass nie je jedinou možnosťou, ako mať všetky dokumenty súvisiace s opatreniami COVID-19 v smartfóne. Túto funkciu integrujú aj mobilné riešenia zdravotnej poisťovne Dôvera a Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ktoré si stiahnete z oficiálneho obchodu Huawei.

Aj v tomto prípade priniesla svoje ovocie práca lokálneho tímu Huawei, ktorý poskytuje podporu vývojárom aplikácií priamo na Slovensku. Dôvera sprístupnila digitálny Covid preukaz pre majiteľov HMS smartfónov vôbec ako prvým, ďalšie platformy ponúkli toto riešenie až následne.

V mobilnej aplikácii Všeobecnej zdravotnej poisťovne nájdu poistenci okrem digitálneho COVID preukazu EÚ aj množstvo ďalších užitočných funkcií. Nechýba napríklad digitálny preukaz poistenca, možnosť skontrolovať nedoplatky na poistnom a ihneď ich uhradiť, či overiť si, kto za mňa platí poistné. Aplikácia tiež ponúka prehľad návštev u lekára a vyšetrení, ale napríklad aj kalendár preventívnych prehliadok, čím pomáha používateľom v zodpovednom prístupe k svojmu zdraviu.


Prečítaj si tiež: Huawei predstavuje FreeBuds 4 – prvé bezdrôtové slúchadlá s adaptívnym potlačením okolitého hluku


Prostredníctvom mobilnej aplikácie môžu všetci klienti VšZP využívať aj štedrý benefitný program Peňaženka zdravia MAXI pre skupiny a Peňaženka zdravia MINI pre jednotlivcov. Programy umožňujú získať finančný príspevok na lieky, zuby, oči, očkovanie, prevenciu a ďalšie formy starostlivosti o zdravie.

Mobilnú aplikáciu VšZP je možné aktivovať už aj pomocou biometrie tváre. Najväčšia zdravotná poisťovňa tak ako prvá a jediná zdravotná poisťovňa, a ako jediná štátna inštitúcia na Slovensku, spustila túto technológiu na identifikáciu osôb. Tvárová biometria overí totožnosť klienta bez toho, aby musel navštíviť pobočku alebo lekáreň.

“Uvedomujeme si, že v tejto dobe je pre používateľov dôležité mať všetky dokumenty a certifikáty, ktoré súvisia s opatreniami proti COVID-19, na jednom mieste a vždy po ruke. Aplikácia GreenPass, ale aj appky zdravotných poisťovní, ktoré v sebe integrujú túto funkciu, sú tak pre každodenné fungovanie absolútnou nevyhnutnosťou. Sme radi, že môžeme privítať na palube aj oficiálny nástroj, ktorý v tomto smere uľahčuje život majiteľom HMS smartfónov,” uviedol Leo Peng, country manažér Huawei Slovensko.

AppGallery je prvou voľbou pre sťahovanie aplikácií pre majiteľov nových HMS (Huawei mobile services) smartfónov od Huawei. Zároveň ide o tretiu najväčšiu platformu pre mobilné aplikácie na svete.

Aplikáciu GreenPass si z AppGallery stiahnete na tomto odkaze.

Aplikáciu Dôvera v AppGallery nájdete tu.

Aplikácia VšZP je v AppGallery k dispozícii na stiahnutie tu.

Zdroj: TS


Kam teraz? Skús túto tému: Najchytrejšie útoky na chytré domácnosti a nie príliš chytré zariadenia, ktoré ich umožnili


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár