7 faktov, ktoré ste o spoločnosti Samsung netušili

Samsung

Spoločnosť Samsung je popredným svetovým výrobcom a predajcom nielen smartfónov. Aj na Slovensku je táto značka veľmi obľúbená. Zrejme ju aj vy, podobne ako státisíce ďalších ľudí, používate, no veľa o nej neviete. Aj preto sme pre vás pripravili 7 zaujímavých faktov, o ktorých ste možno netušili.

1. Jeho meno mu malo predpovedať hviezdnu budúcnosť

Samsung je kórejskou spoločnosťou, a preto aj jeho názov pochádza z tohto jazyka. Skladá sa z dvoch slov, „sam“, ktoré znamená tri, a „sung“, v preklade hviezdy. Názov vybral zakladateľ spoločnosti Lee Byung-Chull a má reprezentovať niečo veľké, silné a večné ako hviezdy na oblohe.

2. Spoločnosť presadzuje ekológiu aj kreatívnou cestou

Aj Samsung sa vydáva ekologickou cestou. Do zariadení inštaluje komponenty menej škodlivé pre životné prostredie, používa eko-obaly na mobil, vdychuje produktom nový život.

Tiež začal baliť výrobky do ekologického balenia z vlnitej lepenky, ktorá sa po vybratí produktu dá využiť na praktické aj kreatívne účely. Spoločnosť pripravila web s desiatkami návodov na zaujímavé krabicové origami, podľa ktorých je možné poskladať drobný nábytok či ohrozeného polárneho medveďa.

Je šanca, že takto edukovaný a motivovaný zákazník nebude hľadať obyčajné plastové obaly na svoj mobilný telefón Samsung.

7 faktov, ktoré ste o spoločnosti Samsung netušili
Zdroj: Unsplash

3. Za značkou Samsung sa neskrývajú len mobilné telefóny

Spoločnosť sa pôvodne zaoberala výrobou a predajom rezancov. Svoj prvý elektrický výrobok nepredala až do 70. rokov minulého storočia. Aj dnes jej podnikanie zasahuje do mnohých oblastí.

Vyrába televízory či chladničky, ktoré sú tiež veľmi populárne. Stavia lode, helikoptéry, motory do lietadiel. Jej stavebný sektor dokonca postavil Burj Khalifa, najvyššiu budovu sveta.

7 faktov, ktoré ste o spoločnosti Samsung netušili
Zdroj: Unsplash

4. Samsung vyrába komponenty pre Apple

To, že Samsung produkuje 90 % výrobkov vo vlastných továrňach, aby tým zaistil ich najvyššiu kvalitu, je celkom známy fakt. Mnohí ale nevedia, že tiež používa svoje inovatívne postupy na pomoc ďalším spoločnostiam.

Napríklad vyrába komponenty pre svojho veľkého konkurenta Apple a jeho iPhone. Okrem iných sú to, alebo v minulosti boli, pamäťové čipy a OLED displeje.

5. Zo 40 na 240 000

Štyridsať zamestnancov. Toľko mal Samsung pri svojom založení. Podľa štatistík z decembra minulého roka toto číslo narástlo na 267 937 ľudí z viac ako 70 krajín na celom svete.

Pred niekoľkými rokmi ich bolo dokonca ešte viac. Ich počet presiahol 320 000.

Zdroj: Pixabay

6. Samsung má vlastný font

Písmo SamsungOne vyšlo v roku 2016. Pokrýva 26 systémov písania, viac ako 400 jazykov a viac ako 25 000 znakov.

V súčasnej dobe ho nájdete vo všetkých ich produktoch, či už ide o smartfón alebo monitor. Používajú ho aj vo svojich reklamách.

7. Tablet tejto značky bol údajne aj vražednou zbraňou

Polícia dospela k tomuto záveru potom, čo objavila zlomený tablet Samsung v blízkosti tela thajskej ženy. Zavraždiť v byte v Bangkoku ju mal jej holandský priateľ preto, že šla na Facebook, hoci jej to zakázal.


Zaujal ťa článok? Prečítaj si aj tento: Samsung vyhlasuje STOP znečisťovaniu planéty


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár