Huawei predstavuje herný monitor MateView GT

Huawei MateView GT

MateView GT je ultra zakrivený monitor 1500R s vysokou obnovovacou frekvenciou 165Hz, špeciálne navrhnutý pre FPS hry.

Extrémne živé vizuálne prvky

Herný monitor MateView GT bude k dispozícii v dvoch veľkostných verziách – 34 a 27 palcov. MateView GT 34” vás očarí rozlíšenie 3440 x 1440 v pomere strán 21:9 a v prípade MateView GT 27” získate pomer strán 16:9 a rozlíšenie obrazovky 2560 x 1440. Ultra zakrivená obrazovka 1500R, ktorý sa dokáže prispôsobiť populárnym hrám, poskytuje všetkým užívateľom pohlcujúci zážitok.

Reprodukciu farieb má na starosť farebný gamut filmovej úrovne. Monitor je starostlivo kalibrovaný podľa profesionálnych zásad a prísnych štandardov, aby bola dosiahnutá presnosť farieb ΔE<2. Vďaka tomu poskytuje presnú reprodukciu farieb a zároveň živé a autentické vizuálne prvky.

Huawei MateView GT navyše podporuje vysoký jas – až 350 nitov, kontrastný pomer 4000:1 a zobrazenie s vysokým dynamickým rozsahom HDR 10, ktoré oživí každý detail.

MateView GT

Mohutný herný displej s bleskovou obnovovacou frekvenciou

Pri displejoch všeobecne platí, že čím vyššia obnovovacia frekvencia, tým plynulejší zážitok zo sledovania. Huawei MateView GT dosahuje pôsobivú obnovovaciu frekvenciu 165Hz pri rozlíšení QHD.

Na rozdiel od monitorov s nižšou obnovovacou frekvenciou využíva potenciál grafickej karty a navyše efektívne eliminuje blikanie displeja, vďaka čomu si hráč môže užívať plynulý herný zážitok bez starostí.


Prečítaj si tiež: Búrame mýty o aplikáciách v smartfónoch Huawei v AppGallery


Monitor bol špeciálne navrhnutý pre hry First Person Shooter (FPS), preto obsahuje funkciu Crosshairs. Aj bez zameriavacieho ďalekohľadu v hre bude monitor poskytovať zameriavací rozsah, ktorý používateľom pomôže rýchlo zamieriť a mať presnú mušku.

Pre vylepšenie herného zážitku prichádza s dobre známym ovládaním Dark Field Control, ktoré pomáha hráčom odhaliť skrytých nepriateľov úpravou kontrastu na obrazovke pri hraní ich obľúbených hier.

MateView GT

Kompletný rad portov pre vysokorýchlostné I/O

Huawei MateView GT prichádza s kompletným výberom portov, vrátane HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 a nabíjacieho USB Type-C, vďaka ktorej nebude mať používateľ problém pripojiť akýkoľvek druh počítača alebo hernej konzoly.

V prípade väčšieho monitora získate o jeden HDMI 2.0 port viac.


Zaujímavé: Profesionálny fotograf radí: Naučte sa fotiť špičkové zábery mobilom vďaka týmto trikom


Displej je navrhnutý tak, aby používateľom okrem pôsobivého herného výkonu poskytoval celkovo vylepšený zážitok, vrátane nastaviteľného držiaka. Monitor navyše prešiel certifikáciou TÜV Rheinland Low Blue Light a podporuje technológiu DC Dimming pre elimináciu blikania obrazovky. Táto kombinácia pomáha znižovať únavu očí.

Cena a dostupnosť

Huawei MateView GT vo veľkostných verziách 27” a 34” bude v predaji u maloobchodných predajcov za 389 eur (27”), resp. 529 eur (34”) od 30. novembra.


Monitor práve testujeme, takže sa môžete tešiť na našu recenziu.


O autorovi

Jiří Toman
Jiří Toman
Studuje fakultu vojenských technologií na Univerzitě Obrany v Brně. Mezi jeho záliby patří počítače a technika obecně, posilování a turistika.

Pridaj komentár