Do AppGallery pribudla prvá slovenská aplikácia pre HarmonyOS: SK Radio

SK Radio – Slovak Online Radios (resp. CZ Radio – Czech Online Radios pre český trh)

Už aj Slovensko má prvú aplikáciu pre operačný systém HarmonyOS. Stala sa ňou aplikácia SK Radio – Slovak Online Radios (resp. CZ Radio – Czech Online Radios pre český trh), ktorá je dostupná bezplatne v obchode s aplikáciami AppGallery.

Pre fanúšikov nového operačného systému HarmonyOS ju pripravila slovenská vývojárska spoločnosť Crystal Missions, ktorá rovnakú aplikáciu ponúka aj pre operačný systém Android.

“Zoznámenie sa s operačným systémom HarmonyOS a taktiež vytvorenie aplikácie SK Radio pre hodinky bolo jednoduché a plynulé vďaka neustále sa rozrastajúcej komunite vývojárov, ktorí si vymieňajú skúsenosti a tipy, ako efektívne riešiť rôzne výzvy, ktoré prechod z operačného systému Android na HarmonyOS prináša. Vidíme veľký potenciál a konkurenčnú výhodu vo vytvorení aplikácií pre zariadenia s HarmonyOS,” uviedol Marek Potkan, spoluzakladateľ štúdia Crystal Missions.

“Sme naozaj štastní, že prvá slovenská aplikácia pre HarmonyOS je práve od spriateleného vývojára Crystal Missions. Okrem iného je to zárukou toho, že užívatelia nositeľnej elektroniky HUAWEI budú môcť čoskoro aj v iných európskych krajinách rovnako počúvať svoje obľúbené rádio cez príslušný variant tejto aplikácie,” uviedol Matúš Kapusta, Business Development Manager z Huawei Technologies.


Prečítaj si tiež: Huawei MatePad 11 je parádna náhrada notebooku – recenzia


HarmonyOS je operačný systém, ktorý predstavila spoločnosť Huawei v roku 2019. Na Slovensku ho v súčasnosti možno nájsť v zariadeniach Huawei MatePad 11 či Huawei Watch 3, Watch 3 Pro a Watch GT 3, pričom globálna dostupnosť pre smartfóny sa očakáva už v roku 2022.

Aplikácia SK Radio, resp. CZ Radio bola naprogramovaná práve pre majiteľov najnovších inteligentných hodiniek Huawei Watch 3 a Watch GT 3, ktoré disponujú možnosťou inštalácie virtuálnej, tzv. eSIM karty. Tá prináša možnosť mať v hodinkách plnohodnotné internetové pripojenie, vďaka čomu možno na hodinkách počúvať online rádio (napríklad pri športovaní) aj bez nutnosti nosiť so sebou mobilný telefón.

Prvú slovenskú aplikáciu pre HarmonyOS SK Radio – Slovak Online Radios a jej český variant CZ Radio – Czech Online Radio je možné od dnešného dňa bezplatne stiahnuť v obchode s aplikáciami Huawei AppGallery.

Zdroj: TS


TIP na darček: Huawei Watch 3: veľký displej, množstvo funkcií a elegantný dizajn – recenzia


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár