Slúchadlá Technics AZ40 recenzia

Technics AZ40

Vo svete in-ear slúchadiel je konkurencia obrovská a pokiaľ vám nestačí čokoľvek, čo vydáva zvuky, určite je výber náročný. Vyskúšali sme za vás model Technics AZ40, ktorý sa chváli hlavne vernosťou zvuku a tradíciou značky, ktorá vznikla na konci 60. rokov a patrí pod Panasonic.

Farebné vyhotovenia

Výrobca vyšiel v ústrety rôznym vkusom používateľov a AZ40 ponúka až v troch farebných vyhotoveniach, pričom najelegantnejšia je podľa nás kovová, ktorú v obchodoch nájdete ako zlatú, no nám pripomína skôr meď. Farba sa pritom týka aj nabíjacieho puzdra, ktoré slúchadlám dodá 25 hodín výdrže.

Slušná výdrž

Bez neho vydržia sedem a pol hodiny, čo je slušné a pokiaľ nepočúvate hudbu nonstop, určite to bude stačiť. Ak sa ponáhľate napríklad do školy či práce, 15 minút nabíjania stačí na 90 minút prevádzky. Ale ani úplné nabitie netrvá dlho, nám sa podarilo približne za hodinu a pol. Iba nabíjací kábel USB mohol byť o čosi dlhší.


Prečítaj si tiež: Ako sa pašuje alkohol do vesmíru?


Ovládanie a mobilná aplikácia

Model má zabudovaných šesť mikrofónov a technológia JustMyVoice slúži na izoláciu ľudského hlasu od ostatných rušivých zvukov. Podpora hlasových asistentov Siri, Alexa a Google Assistant umožňuje hlasové ovládanie slúchadiel, čo ale v praxi asi využije málokto. V podstate stačí klepnutie prstom po slúchadle, čím sa pozastaví alebo spustí prehrávanie.

Aplikácia Technics Audio Connect poskytuje napríklad 5-pásmový ekvalizér či vypínanie ambientného zvuku, pri ktorom slúchadlá primiešavajú do signálu aj zvuky vášho okolia.

Nevýhoda tkvie vo zvýšení šumu. Výhoda v tom, že vás nezrazí auto, keď si budete púšťať najnovšie hity Martina Jakubca … Preto si treba zvážiť, čo je dôležitejšie.

Verdikt

Na in-ear slúchadlách Technics AZ40 sa nám páčia elegantné farebné vyhotovenia a kultivovaný zvukový prejav. Mobilná aplikácia zlepšuje možnosti prispôsobenia napríklad v oblasti potláčania šumu a dokonca pomôže aj v prípade straty slúchadiel. Rýchle nabíjanie, výdrž, JustMyVoice a šesť mikrofónov zlepšujú používateľský komfort napríklad aj v preplnenej MHD. Certifikácia IPX4 poteší, no aj s ohľadom na cenu mohla byť ešte o čosi vyššia.

Hodnotenie: 90%

TechGuru SK/CZ - ocenenie dobrý produkt

 

Výhody:

  • kvalitný zvuk
  • elegantné a ľahké vyhotovenie
  • filtrovanie šumu a vyzdvihnutie hlasu
  • dobrá výdrž a rýchle nabíjanie
  • šikovná mobilná aplikácia
  • možnosť počúvať aj zvuky okolia

Nevýhody:

  • krátky nabíjací kábel
  • ambientný zvuk pridáva do signálu dosť šumu

Cena: 149 € / 3 426

Slúchadlá na recenziu poskytla spoločnosť Technics.

Galéria:


Ďalšia zaujímavá recenzia: Dell S3222DGM – recenzia 32″ zakriveného herného monitora


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár