TIPy na streamovacie trháky roka

TIPy na streamovacie trháky roka

Streamovacie platformy ako Netflix, HBO Max či Amazon Prime sú u Slovákov čoraz populárnejšie. Rýchly, legálny a pomerne lacný prístup k obľúbeným filmovým a seriálovým klasikám a divácky obľúbeným novinkám, ocenia nielen mladí ľudia, ale naozaj všetky generácie.

Filmy a seriály v ponuke týchto služieb možno sledovať na viacerých zariadeniach vrátane mobilov či tabletov. Najlepšiu atmosféru však získate streamovaním na modernom televízore s veľkou uhlopriečkou a podmanivým podsvietením.

O tom, že ponuka filmov a seriálov streamovacích platforiem je naozaj pestrá, vás môžu presvedčiť aj novinky, ktoré platformy sľubujú priniesť v najbližších mesiacoch. So značkou Philips sme sa pozreli na nadchádzajúce novinky a na to, ako zážitok z ich sledovania podčiarknuť vďaka funkciám, ktoré ponúkajú moderné televízory a soundbary.

Netflix prináša pokračovania obľúbených seriálov

Najpoužívanejšia streamovacia platforma na svete pravidelne prináša seriály a filmy z vlastnej produkcie, ktoré lámu rebríčky diváckej sledovanosti. Na svoje si môžu prísť fanúšikovia rôznych žánrov.

Koncom marca sa milovníci romantických príbehov dočkali 2. série seriálu Bridgertonovi. Jedná sa o pokračovanie príbehu na motíve úspešných románov Julie Quinn z prostredia londýnskej smotánky na začiatku 19. storočia sa tentoraz sústredí najmä na lorda Anthonyho Bridgertona a jeho snahu nájsť si manželku. Ďalšieho, v poradí už piateho pokračovania, sa dočká aj populárny seriál Koruna (The Crown) zobrazujúci príbeh britskej kráľovskej rodiny. Témou bude rozvod Diany a Charlesa, ale aj ďalšie búrlivé udalosti, ktorými si prešla monarchia na prahu 21. storočia.

Na pokračovanie sa môžu pripraviť aj fanúšikovia seriálu Emily in Paris. Po dvoch úspešných sériách ponúkajúcich spojenie romantiky, Paríža a módy, Netflix potvrdil prípravy ďalších dvoch. Hoci termín tretej série ešte nie je oficiálne známy, špekuluje sa, že by sme sa jej mohli dočkať už na konci roka 2022.


Prečítaj si tiež: Špinavý bitcoin. Kryptokriminálnici bohatli za rok 2021 oveľa rýchlejšie


TIP: Pozorným divákom druhej série Emily in Paris neušlo, že v mnohých scénach sa „vedľajšej úlohy“ zhostil televízor OLED+984.  Sýte farby, krištáľovo čistý zvuk a funkcia podsvietenia Ambilight, ktoré ponúkajú televízory Philips  série OLED+, si môžete užiť pri sledovaní nielen parížskych dobrodružstiev aj vy.

Zo sveta superhrdinov prichádza tretia séria Umbrella Academy. Prvé dve série príbehov o partii siedmich súrodencov so superschopnosťami cestujúcich v čase patrili medzi divácky najúspešnejšie seriály a ich pokračovanie opäť sľubuje množstvo akcie a dejových zvratov. V lete Netflix uvedie aj štvrtú, predposlednú, sériu obľúbeného seriálu Stranger Things. Diváci sa môžu tešiť na obľúbených hrdinov, ktorí stihli opäť o niečo dospieť, ale aj na dvakrát dlhšie epizódy. Dostupné majú byť 27. mája a 1. júla 2022.

TIP: Pri vybraných tituloch streamovacích služieb si môžu diváci zvoliť rozlíšenie 4K v HDR s podporou Dolby Vision a aj Dolby Atmos. „Televízory OLED+ navyše divákom umožnia vychutnať si svoje obľúbené seriály a filmy naozaj v najvyššej kvalite vďaka unikátnemu procesoru P5 AI Dual engine s umelou inteligenciou. Ten vylepšuje zdroj, farby, kontrast, pohyb a ostrosť v reálnom čase, s cieľom reprodukovať realistickejší a prirodzenejší obraz., keďže algoritmus hĺbkového učenia spracúva obrazy podobne ako ľudský mozog,“ vyzdvihuje Peter Horvát, Country Leader pre značku Philips TV & Sound na Slovensku.

Superhrdinovia z filmových plátien na HBO Max

Začiatkom marca na Slovensku nahradila HBO Go nová služba HBO Max, ktorá ambiciózne sľubuje priniesť na jedno miesto všetky obľúbené filmy a seriály od Warner Bros., DC a Cartoon Network spoločne s ich vlastnou produkciou. Zaujímavosťou je, že diváci tam filmové trháky nájdu už 45 dní po ich premiére v kinách, vďaka čomu si ich môžu vychutnať či opakovane pozrieť z pohodlia domova.


Takisto zaujímavé: V nadchádzajúcom slovenskom GTA bude funkčná bratislavská MHD


V najbližších mesiacoch sa tak na HBO Max môžeme tešiť na nového Batmana s Robertom Pattinsonom, ktorý by sa mal v ponuke streamovacej platformy objaviť už v apríli. V tomto roku tam tiež budeme môcť vidieť tretiu časť ságy zo sveta Harryho Pottera, Fantastické zvery s názvom Tajomstvá Dumbledora, či akčný triler Black Adam na motívy komiksov od DC s The Rockom v hlavnej úlohe. Komiksovú tematiku prinesie aj akčný seriál Peacemaker, ktorý nepriamo nadviaže na úspešný komiksový film The Suicide Squad z roku 2021.

TIP: Aj filmy a seriály od HBO Max sú kompatibilné s Dolby Vision a Dolby Atmos, vďaka čomu môžete mať doma kinematografický obraz a zvuk. Podpora pre špičkový zvuk a video formáty Dolby znamená, že HDR obsah, ktorý sledujete, bude vyzerať a znieť úžasne.

Seriálové prevedenie Pána prsteňov na Prime Video

Hoci Amazon Prime Video u nás stále patrí medzi menej používané streamovacie platformy, aj v jeho produkcii možno nájsť kvalitné seriály a filmy. Mnoho z nich by sme dnes už mohli zaradiť do kategórie „klasika“, no tešiť sa možno aj na originálne novinky. Asi najzaujímavejšou je v tomto prípade seriál Pán prsteňov, ktorý má byť najdrahším seriálom v histórii. Osemdielny seriál, ktorý sa bude odohrávať v období ukutia Prsteňov moci bude mať názov The Lord of the Rings: The Rings of Power a jeho premiéra je naplánovaná na 2. september 2022.

TIP: Podčiarknite filmový zážitok svetelnými efektmi. „Trojstranná funkcia Philips Ambilight TV modelu Philips PUS8506 vám pomôže precítiť každý okamih do hĺbky. Inteligentné LED diódy okolo okrajov televízora reagujú na akciu na obrazovke a vyžarujú podmanivé podsvietenie, ktoré dotvára zážitok zo sledovania“ dopĺňa Peter Horvát.

TIPy na streamovacie trháky roka

Tituly v slovenčine na Disney+

Ponuku streamovacích platforiem u nás v najbližších mesiacoch rozšíri aj platforma Disney+, ktorá prinesie tvorbu nielen pre deti. Veľa z ponúknutých titulov bude aj v lokalizovanej verzii so slovenskými titulkami či dabingom. Deti sa tak môžu tešiť na aktuálne animované hity Encanto či Turning Red, pre tínedžerov majú so slovenským dabingom nachystaný napríklad seriál Paralelné svety.


Máš chuť čítať ďalej? Skús toto: Uncharted, Tomb Raider a ďalšie: najväčšie filmové adaptácie hier


TIP: Moderné televízory dnes poskytujú oveľa komplexnejší zvukový zážitok ako kedysi. Ak si však chcete domáce kino užiť naplno je vhodné doplniť špičkový obraz aj špičkovým zvukom prostredníctvom výkonných soundbarov so subwoofermi pre dunivé basové tóny. Dnešné soundbary sú navrhnuté tak, aby sedeli k moderným plochým obrazovkám a zároveň sa dali bezproblémov umiestniť aj do menších miestností. High-endový audio zážitok s Dolby Atmos tak ponúkne napríklad dvojica soundbarov Philips B95 a B97. Ak hľadáte špičkový zvuk s najlepším pomerom ceny a výkonu, zamerajte sa na model Philips B8505.

Zdroj: TS


Zapoj sa do našej SÚŤAŽE o 3 ceny od SPC Gear na Facebooku a Instagrame


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár