Zoznámte sa s najtenším 5G smartfónom na trhu: motorola edge 30

Spoločnosť Motorola predstavuje najnovší prírastok do svojej rodiny edge: motorola edge 30. Zariadenie prináša výkonný systém fotoaparátov s 50 Mpx snímačom, ultra plynulým 6,5-palcovým FHD+ OLED displejom s obnovovacou frekvenciou 144Hz, multidimenzionálnym zvukom Dolby Atmos® a energeticky efektívnym procesorom Snapdragon® 778G+ 5G v elegantnom a modernom dizajne.

S hrúbkou len 6,79 mm je motorola edge 30 najtenším 5G smartfónom vo svojej triede, takže zaberie menej miesta vo vrecku, pohodlne sa zmestí do ruky, a stále má dosť miesta na pokročilé technológie. Spoločnosť Motorola mu tiež dala pútavý vzhľad s jemnými vzormi podobnými drahokamom, ktoré sa menia, keď nakláňate telefón zo strany na stranu a umocňujú jeho sofistikovaný vzhľad.

Najmodernejšie funkcie fotoaparátu

Nové zariadenie motorola edge 30 sa môže pochváliť 50 Mpx ultraširokouhlým snímačom fotoaparátu, 32 Mpx predným fotoaparátom a najpokročilejším 50 Mpx fotoaparátom s vysokým rozlíšením. Tento využíva nový štandard pre automatické zaostrovanie – okamžité zaostrenie na všetky pixely.

Zatiaľ čo tradičné technológie zaostrovania využívajú približne 3 % pixelov, okamžité zaostrenie na všetky pixely využíva 100 % pixelov vo vertikálnom aj horizontálnom usporiadaní, pre rýchlejší a presnejší výsledok pri akomkoľvek svetle a umožňuje snímať s 32-násobne väčším počtom zaostrovacích pixelov.

motorola edge 30

Medzi ďalšie výhody fotoaparátu patrí schopnosť zachytiť ostré detaily počas dňa, a v noci prepustiť viac svetla spojením každej štvorice pixelov do jedného masívneho ultra pixelu. Optická stabilizácia obrazu (OIS) navyše eliminuje nežiaduce otrasy pre snímanie najlepších fotografií úplne novým spôsobom. Možnosti zariadenia presahujú rámec fotografovania – motorola edge 30 umožňuje nahrávať videá HDR10 s viac ako miliardou farebných odtieňov pre presnejšie zobrazenie reality než kedykoľvek predtým.


Prečítaj si tiež: Do kyberbezpečnostnej hry sa registrovala viac ako tisícka hráčov


Reálne možnosti fotoaparátov mobilných zariadení sú často potláčané v aplikáciách tretích strán, ako sú TikTok, WhatsApp a Instagram. Pri vývoji zariadenia motorola edge 30 spoločnosť Motorola venovala osobitnú pozornosť práve dotknutým oblastiam, ako je vykresľovanie tváre, nahrávanie videí prednou kamerou alebo uskutočňovanie videohovorov.

Vývojári sa taktiež zamerali na výrazné zníženie šumu pri statických záberoch. Všetky spomenuté vylepšenia funkcionalít robia zo zariadenia ideálny nástroj na tvorbu obsahu.

motorola edge 30

Obľúbené videá a hry pôsobia živšie vďaka 6,5-palcovému OLED displeju s obnovovacou frekvenciou 144 Hz a HDR10+, ktorý spĺňa kinematografické štandardy DCI-P3 pre rozsah farieb, jas, presnosť farieb a úroveň kontrastu, takže umožňuje sledovať obsah vo viac ako miliarde farebných odtieňov. Dva veľké stereo reproduktory dodávajú multidimenzionálny zvuk Dolby Atmos® pre pohlcujúci zážitok zo sledovania.

Vysoký výkon

Mobilný procesor Snapdragon 778G+ zabezpečuje výkon prevyšujúci očakávania – od podpory hier až po nahrávanie videí. Umožňuje sťahovať dáta, streamovať,  chatovať a uskutočňovať videohovory bez oneskorenia, ako aj pripájať sa k najrýchlejším sieťam Wi-Fi 6E1 prostredníctvom pokročilého modemu. Najnovšie zariadenie motorola edge 30 disponuje kapacitou až 8 GB RAM a až 256 GB úložného priestoru2, vďaka čomu vás nikdy nespomalí na cestách.

Zariadenie motorola edge 30 využíva funkcionalitu Ready For3, ktorá umocní všetko, čo  smartfón dokáže, vrátane bezdrôtového pripojenia k monitoru alebo televízoru a prenos obsahu z mobilného zariadenia na veľkú obrazovku.


Aj tento článok je zaujímavý: V nadchádzajúcom slovenskom GTA bude funkčná bratislavská MHD


motorola edge 30 nerobí kompromisy medzi poskytovaním výhod 5G4 pripojenia a výdržou batérie. Výkonná 4020 mAh batéria je vyrobená na dostatočnú výdrž a podporu všetkých pokročilých funkcií zariadenia. V prípade potreby rýchleho napájania, TurboPower™ 30 poskytuje hodiny energie za pár minút nabíjania.5

Dostupnosť a cena

Zariadenie motorola edge 30 prichádza na vybrané trhy v Európe s počiatočnou odporúčanou cenou 449,99 eur.

Zdroj: TS


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár