Honor Magic4 Lite sa nabije za pol hodiny – recenzia

Honor Magic4 Lite sa nabije za pol hodiny - recenzia

Čínska značka Honor si po oddelení od Huawei už vyše roka úspešne razí vlastnú cestu. Smartfón Honor Magic4 Lite vstupuje na trh ako model strednej triedy s príťažlivým dizajnom, ktorému dominuje veľký modul s objektívmi.

Elegantný dizajn dominuje

Telefón sa snaží zaujať na prvý pohľad. Farebné varianty sú tri – modrý, čierny a perleťovo strieborný. Posledný menovaný sme testovali a máme pocit, že je viacmenej unisex, no o čosi zaujímavejší bude asi pre nežnejšiu časť populácie.

Telefón vyniká tenkým telom z plastu, no ten je takmer na nerozoznanie od kovu, takže nenarušuje príťažlivosť dizajnu a pôsobí dosť pevne.

Čítačka odtlačkov prstov je zabudovaná v tlačidle napájania a rámčeky displeja sú aj v porovnaní s konkurenciou dostatočne tenké.

120 Hz displej a Honor RAM Turbo

Displej s uhlopriečkou 6,81″ je dnešný štandard. Vo všetkých ohľadoch sme boli spokojní, aj keď by displeju pomohla o čosi lepšia čitateľnosť textu na priamom slnku.

Frekvencia 120 Hz môže byť zapnutá nastálo, ale pokiaľ by ste chceli šetriť energiu, možno nechať jej inteligentné prispôsobovanie na mobil.

Zaujímavé je, že Magic4 Lite má 6 GB RAM, no výrobca uvádza 6+2. Dva gigabajty navyše obsahujú časti pevnej pamäte ROM, čo telefón zrýchľuje pri spúšťaní aplikácií. Aj keď v praxi to asi nespoznáte, bude vám stačiť, že je telefón svižný a na nič dlho nečakáte.

Fotoaparát a rýchle nabíjanie

Treba povedať, že predný aj zadný foťák sú fajn, no počas testovania sme mali pocit, že mierne zaostávajú za konkurenciou. Nechýba možnosť makrofotografie a umelá inteligencia, ktorá nastavuje parametre podľa foteného objektu, funguje dobre. Aj keď 10-ročný dom označila za historickú budovu, ale to je skôr úsmevné, než problematické.

Keď si nájdete tie správne nastavenia, Magic4 Lite dokáže urobiť veľmi pekné fotky. Občas však scénu príliš presvetlí a farby nie sú vždy verné originálu. Trošku nás zarazila tiež absencia možnosti natáčať video v rozlíšení 4K.

Fotografie vytvorené pomocou Magic4 Lite:

Jednou z veľkých výhod modelu je rýchle nabíjanie. Výrobca tvrdí, že sa 4 800 mAh batéria nabije na 81 percent za pol hodiny. Nám sa v praxi ukázalo, že to vôbec nie je prehnané tvrdenie a ak telefónu doprajete o päť či desať minút viac, nabije sa naplno a to je obrovská výhoda, ak sa niekam ponáhľate.

Energetický manažment má pritom zvládnutý dobre, takže aj pri bežnom používaní bez šetrenia vydrží zo dva dni bez nabíjania.

Verdikt Honor Magic4 Lite

V strednej triede by sme očakávali, že výrobca použije najnovší Android 12 a nie 11, aj keď v praxi je to asi trochu jedno. Telefón si nás najviac získal tenkým relatívne ľahkým telom, dobrým displejom, rýchlym chodom systému a ultrarýchlym nabíjaním. Fotoaparát by občas nemusel tak “prepaľovať” farby, no pri troche cviku ním zaobstaráte parádne zábery. Zlepšiť by potreboval zabudovaný reproduktor, to dá však vyriešiť slúchadlami a pri 120 Hz displeji si vychutnáte video aj hry. Cena zostáva vo sfére prístupnej väčšine používateľov.

Hodnotenie: 90%

TechGuru SK/CZ - ocenenie dobrý produkt

Ocenenie udeľujeme hlavne za elegantný a tenký dizajn

Výhody:

  • elegantný dizajn
  • plynulý chod
  • ultrarýchle nabíjanie
  • pokrytie prednej časti displejom na 94%
  • 120 Hz displej
  • 6+2 GB RAM

Nevýhody:

  • fotoaparát mohol byť o čosi lepší
  • nie práve najnovší Android 11
  • nízka kvalita reproduktora

Cena: 300 € / 7 500

Smartfón na recenziu poskytla spoločnosť Honor.

Galéria:

 

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár