Motorola moto g200 5G: 144 HZ displej, výkon a 8K video – recenzia

Model moto g200 5G mieri do vyššej triedy smartfónov so zachovaním ceny vhodnej pre obyčajného smrteľníka. Vyskúšali sme ho v elegantnej modrej farbe a ako prvý nás upútal sýty a plynulý 144 Hz displej.

Elegantný dizajn

Konštrukcia je založená na displeji s uhlopriečkou 6,8″, podsvietením IPS, podporou HDR10 a primerane ostrým rozlíšením 1080 x 2460 bodov. Pokrýva väčšinu prednej časti telefónu a predný foťák je doň zasadený.

Snímač odtlačkov prstov si našiel svoje miesto v tlačidle napájania. Mohol byť o čosi širší, ale funguje výborne.

Reproduktor je v spodnej časti zariadenia a jeho kvalita je v porovnaní s konkurenciou kdesi v strede. Existujú telefóny, ktoré majú lepší aj horší zvuk ako moto g200 a hudba sa na ňom dá počúvať. Dolby Atmos v kombinácii so slúchadlami dá možnosť zvuk si viac prispôsobiť, takže fajnšmekeri si prídu na svoje.

Model nie je práve najľahší (202 g), no pri týchto rozmeroch mu to možno odpustiť.

Fotoaparát je veľmi slušný

Zadný fotoaparát patrí medzi silné stránky modelu. Okrem toho, že zvláda rozlíšenie 108 Mpx, si celkom dobre poradí za každých svetelných okolností. Občas trochu prepáli farby a ak sa nepohráte s nastaveniami, môže sa vám stať, že večerná fotka nebude ideálne ostrá.


Prečítaj si aj toto: Seriózny mobilný hráč sa bez príslušenstva pre mobilné hry nezaobíde


Celkovo však fotí výborne a nechýba mu ani makro režim na fotenie zblízka. Displej je naladený na trochu teplejšie a sýtejšie farby, čo sa nám pri testovaní páčilo a fotky vďaka tomu vyzerajú dobre už na ňom, skôr než si ich pozriete na PC.

Možno vás to prekvapí, ale s moto g200 si natočíte aj videá v rozlíšení 8K a spravíte si selfíčka s tvárou vyhladenou ako Plačková v najlepších rokoch… či mesiacoch?

Fotky vytvorené pomocou g200 5G:

Výkon mieri do vyššej triedy

Aj keď moto g200 5G nepatrí medzi najdrahšie telefóny, nevyžaduje od svojho majiteľa žiadne kompromisy.

Nechýba mu podpora 5G internetu, má 8GB RAM a 128 GB úložisko. Ide o kombináciu, pri ktorej nie je problém ani so spúšťaním mnohých aplikácií súčasne a telefón sa uplatní aj v rukách hráča. Ten ocení sýte farby a plynulý 144 Hz displej, ktorý zatiaľ na trhu nie je samozrejmosťou.

Keby vám nestačilo 8GB RAM, je možné zapnúť režim, v ktorom sa k nim pridajú ďalšie 2 GB z úložiska a v tomto režime má telefón skutočne bleskové reakcie v každej situácii.

Praktické skúsenosti

V praxi sa moto g200 veľmi dobre používa a Motorola dáva priestor čistému Androidu 12 aj so všetkými jeho výhodami. Ten fičí pekne plynulo a poskytuje kopu možností, ako si vzhľad prostredia upraviť podľa vlastných predstáv.

Pri testovaní sme boli spokojní aj s kvalitou foťáku a rýchlosťou jeho aktivácie. Nebol problém ani s natáčaním videa v 8K, len sa treba pripraviť na to, že také video zaberie kopu miesta v úložisku. Štyri sekundy zaberú 55 MB.


Možno ťa zaujme: Smart hodinky: Osobný asistent, na ktorého sa môžete vždy spoľahnúť


Výdrž telefónu bola asi jediná vec, ktorá nás nepríjemne prekvapila. Pri bežnom používaní vydrží deň a pol, viac nie. Aj keď je pochopiteľné, že vyššia frekvencia displeja spotrebúva viac energie, od Motoroly a kapacity akumulátora 5000 mAh by sme čakali aspoň 2 dni výdrže.

Na druhej strane sa pomerne rýchlo nabíja a k dispozícii s “plnou nádržou” je za čosi vyše hodiny.

Verdikt moto g200 5G

Ak hľadáte telefón, ktorý vám poskytne elegantný dizajn, vysoký výkon a kvalitný foťák, no máte trochu hlbšie do vrecka, už nehľadajte. Kúpu moto g200 určite nebudete ľutovať. Ak často využívate mobilný internet a nachádzate sa v oblasti pokrytia, poteší vás podpora 5G. Displej s vysokou obnovovacou frekvenciou využije každý, nielen hráči. Škoda len priemernej výdrže akumulátora, inak sme boli počas testovania spokojní.

Hodnotenie: 94%

Ocenenie udeľujeme hlavne za výborný displej a vysoký výkon

Výhody:

  • elegantný dizajn
  • kvalitný foťák 108 Mpx
  • 8+2 GB RAM
  • možnosť natáčať 8K video
  • podpora 5G
  • skvelý pomer ceny a hodnoty

Nevýhody:

  • foťák občas treba vedieť nastaviť
  • výdrž batérie neoslní

Cena: 450 € / 11 500

Smartfón na recenziu poskytla spoločnosť Motorola.

Galéria:


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár