Motorola moto g41 – OLED displej, tenké telo a dobrý foťák

Ak hľadáte telefón, ktorý vám za dobrú cenu poskytne čo najviac výhod ako dobrý foťák, OLED displej a kompaktné telo, určite by vašej pozornosti nemal uniknúť model Motorola moto g41.

V úzkom tele zdravý softvér

Smartfón nás príjemne prekvapil ľahkým a úzkym telom (8,3 mm) s pomerom strán 20:9, ktoré sa dobre drží v ruke. Pri hmotnosti 178 g tiež nebudete potrebovať ruky ako Arnold Schwarzenneger. Ide teda o model, ktorý ocenia aj mladší používatelia.

Okrem štandardných tlačidiel na zmenu hlasitosti a riadenia napájania, si na pravej hrane našlo svoje miesto aj tlačidlo na aktiváciu hlasového Asistenta Google.

Motorola moto g41 síce nemá najnovší Android 12, no aj jedenásta verzia tohto OS je stále aktuálna a pokiaľ nemusíte mať vždy ten najnovší softvér, určite vám to nebude vadiť.

Veľmi slušné parametre

Niekto by si mohol myslieť, že v tejto kategórii mobilov sa bude musieť uskromniť v oblasti parametrov, no nie je to tak. Osemjadrový porocesor pracuje v tandeme so šiestimi gigabajtmi pamäte. To je slušná kapacita na spúšťanie väčšieho množstva aplikácií súčasne.

Na ukladanie údajov poslúži úložisko s kapacitou 128 GB, ktorou v súčasnosti disponujú aj modely vyšších kategórií. Na rozdiel od nich má moto g41 dokonca aj port na karty micro SD do 1 TB, takže vášniví fotografi budú mať dostatok priestoru.

Zadný foťák si poradí so šerom

Hlavný fotoaparát má maximálne rozlíšenie 48 MPx a širokouhlý objektív schopný pokryť uhol 118°. So svetelnosťou f/1.7 robí až prekvapivo kvalitné zábery pri slabšom svetle, čo sa cení.


Prečítaj si tiež: Motorola moto g200 5G: 144 HZ displej, výkon a 8K video – recenzia


Jeho predný kolega má trochu problém s vernosťou farieb, to však asi pri selfíčkach či videohovoroch nebude až také dôležité. Skôr zamrzí obmedzenie zadného aj predného aparátu na nakrúcanie videí vo Full HD pri 30 fps, na 4K či 60 fps v tomto prípade zabudnite.

Verdikt Motorola moto g41

Moto g41 nás zaujala hlavne kvalitným 6,4″ OLED displejom s jemným rozlíšením FHD+, dobrým zadným fotoaparátom, čo si poradí aj pri horších svetelných podmienkach a ľahkým tenkým telom. Telefónu v podstate nechýba nič dôležité pre stredne náročného používateľa. Jediné, čo by ho mohlo trošku sklamať, je obmedzenie na natáčanie videa v rozlíšení FHD pri 30 fps. Zvuk podporuje technológia Dolby Atmos a o vyššiu kvalitu hovorov sa stará sústava dvoch mikrofónov. Niekoho, kto má staršíe slúchadlá, iste poteší aj konektor jack 3,5 mm.

Hodnotenie: 88%

TechGuru SK/CZ - ocenenie dobrý produkt

Výhody:

  • ľahké a tenké telo
  • kvalitný OLED displej s FHD+
  • dobrý zadný foťák
  • vysoká kapacita úložiska a RAM
  • dobrý zvukový výstup
  • dobrý pomer cena/kvalita

Nevýhody:

  • pre niekoho Android 11
  • predný foťák má nižšiu vernosť farieb
  • video iba v FHD 30 fps

Cena: 210 € / 5 190

Smartfón na recenziu poskytla spoločnosť Motorola.

Galéria:


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár