Sound Blaster Katana V2X: Štíhly, ale nie menej zmyselný

Sound Blaster Katana V2X: Štíhly, ale nie menej zmyselný

Spoločnosť Creative Technology dnes oznámila vydanie Sound Blaster Katana V2X, svojho najnovšieho herného soundbaru, ktorý ponúka rovnako neprekonateľný zvuk, akými je známa séria Katana, a ktorý bol prepracovaný tak, aby vyhovoval nielen používateľom s menšími priestormi pre ich herné zostavy, ale bol aj priaznivejší pre peňaženku.

Ide o zmenšenú alternatívu vysoko hodnoteného soundbaru Sound Blaster Katana V2, ktorý získal od recenzentov rôzne pochvalné recenzie ako najlepší herný soundbar: “Najlepší soundbar na hranie hier je teraz ešte lepší” (Windows Central), “Najlepší počítačový upgrade, aký môžete urobiť” (VentureBeat), “Vynikajúci soundbar na hranie PC hier a všetky ostatné médiá” (GamesRadar+).

Sound Blaster Katana V2X má tenší subwoofer, ktorý je ideálny do stiesnených priestorov.

Preplnená pracovná plocha nemusí vyhovovať každému hráčovi – Sound Blaster Katana V2X uvoľňuje cenné miesto vďaka subwooferu, ktorý je o 40 % menší ako jeho predchodca. Špičkový výkon 180 W dáva zmysel pre herné zostavy v menších miestnostiach.


Zaujímavé videá: Ste „dezolát“? Google vás naučí ako nepodľahnúť dezinformáciám


Kvalita zvuku je však zachovaná tam, kde je to dôležité. Tento soundbar si zachováva známy zvukový podpis špičkového zariadenia Sound Blaster a poskytuje vysoko verný viackanálový zvuk prostredníctvom uznávanej trojzosilovacej technológie Xamp, kde vlastný viacjadrový regulátor DSP spoločnosti Creative samostatne poháňa výškové, stredné a subwooferové meniče. Super X-Fi Headphone Holography, oceňovaná technológia, ktorá v slúchadlách reprodukuje zvukovú scénu špičkového systému viacerých reproduktorov, je ideálna na nočné hranie hier bez rušenia susedov.

Náruživí FPS hráči získajú výhodu pri vyhľadávaní nepriateľov vďaka špeciálnym herným zvukovým režimom. Režim SXFI BATTLE vylepšuje zvukové signály v boji, a to z hľadiska smeru aj vzdialenosti, zatiaľ čo režim Scout sa zameriava na detekciu zvuku, aby bolo protivníkov počuť skôr, než ich uvidíte pohybovať sa na obrazovke.


Prečítaj si tiež: Musk poslal odkaz Rusom, ktorí chcú zostreľovať jeho satelity SpaceX Starlink


Filmový zážitok sa neobmedzuje len na hranie hier – vďaka integrovanému dekodéru Dolby Audio si používatelia môžu vychutnať Sound Blaster Katana V2X pri sledovaní filmov na streamovacích platformách, ako sú Netflix, Disney+ a Amazon Prime.

Po pripojení k aplikácii Creative si používatelia môžu soundbar prispôsobiť podľa seba, a to tak, že si prispôsobia zvuk prostredníctvom súpravy Acoustic Engine a vyberú si obľúbené režimy osvetlenia RGB. Tieto nastavenia možno uložiť ako vlastné profily buď v aplikácii, alebo na programovateľných tlačidlách na diaľkovom ovládači.

Na výber sú rôzne možnosti pripojenia vrátane portov HDMI ARC a optických portov, bezdrôtového rozhrania Bluetooth 5.0, portu USB-C na podporu zvuku USB, 3,5 mm vstupu AUX-in a výstupu SXFI pre certifikované produkty Super X-Fi. Tento všestranný soundbar je kompatibilný so stolnými počítačmi aj konzolami vrátane PC, Mac, PS5, PS4, Xbox Series X a S, Xbox One a Nintendo Switch.

Ceny a dostupnosť

Sound Blaster Katana V2X sa predáva za 309,99 EUR a je k dispozícii na Creative.com.

Viac informácií nájdete na stránke www.creative.com/KatanaV2X.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár