TIP na vianočný darček: AOC GH401 – bezdrôtový headset pre PC aj konzoly

Preview AOC GH401

Spoločnosť AOC pravdepodobne poznáte ako výrobcu monitorov, pod jej značkou si však možno zaobstarať tiež slúchadlá. Model AOC GH401 pripojíte ku konzole aj k počítaču.

Dizajnéri vyriešili pripojenie pomocou kábla s konektorom jack 3,5 mm a bezdrôtový prenos sa uskutočňuje prostredníctvom 2,4 GHz USB-A dongle, takže sa netreba obávať a prakticky čokoľvek, čo má klasický port USB, sa pripojí. Kábel má dĺžku 1,2 metra, čo nie je až tak veľa, no vo väčšine prípadov to asi postačí.

Vďaka rádiovému spojeniu je dosah bezdrôtového pripojenia až 20 metrov, čo je v porovnaní s bluetooth dvojnásobok.

Preview AOC GH401

Headset má všesmerový mikrofón, ktorý nemožno od jeho tela oddeliť a sníma frekvencie od 100 Hz.

Konštrukcia je hlavne kovová, čo kladie základ dlhej životnosti a v hornej časti je pomerne veľké a pohodlné polstrovanie. Dizajn neprichádza s nijakými inovatívnymi prvkami a medzi hernými headsetmi vyzerá GH401 skôr konzervatívne. Aj keď červeno-čierna farebná kombinácia vytvára dojem elegancie.


Prečítaj si tiež: Umelé mäso vypestované v laboratóriu sa bude môcť jesť


Ovládacie prvky sa sústreďujú hlavne na ľavom náušníku a hlasitosť možno regulovať kolieskom, čo je lepšie riešenie ako tlačidlá.

Preview AOC GH401

Hmotnosť 345 gramov možno označiť za štandardnú, no celkový komfort je na vysokej úrovni. Náušníky ukrývajúce 50 mm meniče a pamäťovú penu dosadnú na hlavu príjemne a celý headset drží dobre bez toho, aby tlačil.

Výdrž 17 hodín by mohla väčšine hráčov postačiť tak na dva-tri dni a napokon spomenieme aj zvuk. Model ponúka dobre frekvenčne vyvážený zvuk a ako to už pri herných headsetoch býva, je trošku naladený smerom do basového pásma.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár