Za jazdy mu odpadol volant. Tesla mu ponúkla nové auto

Za jazdy mu odpadol volant. Tesla mu ponúkla nové auto

Majiteľ sotva týždňového vozidla Tesla zažil nedávno šok. Na jeho Modeli Y mu počas jazdy na diaľnici odpadol volant, čo znie mimoriadne desivo a vyvoláva to otázky

Takýto závažný problém, ktorý určil autu nedobrovoľne jeden nemenný smer, po správach o tom, že najmä v Číne je povesť Tesly spochybňovaná, nepôsobí práve dobre. Tamojší zákazníci si dlhodobo sťažujú nielen na neprívetivosť zákazníckej podpory, ale aj na kvalitu.

Aj keď sa z niektorých prípadov vykľuli vykonštruované klamstvá motivované snahou zaujať, ako sa vraví – bez vetrov sa ani hlísta nepohne…

Automobilka sa rozhodla zákazníkovi bez volantu poskytnúť nové vozidlo (ani to jeho nebolo staré), ale až po zložitom vyjednávaní. Spočiatku sa firma snažila majiteľa menom Prerak Patel obviniť, že si život ohrozujúcu situáciu zapríčinil sám a chcela mu naúčtovať 100 dolárov za opravu.

Twitter zavážil

P. Patel o situácii verejne tvítoval s označením šéfa Tesly Elona Muska a až potom sa mu podarilo dosiahnuť nejakú dohodu. Na Twitteri zdôraznil, že ako zákazník nemôže byť zodpovedný za výrobnú chybu vozidla a už vôbec nie po menej ako týždni používania.

Zdôraznil tiež, že jeho rodina po incidente stratila dôveru v auto a bojí sa v ňom jazdiť.


Prečítaj si tiež: Čoskoro vraj budeš môcť hovoriť so svojou mŕtvou matkou. Digitálna nesmrteľnosť sa blíži vďaka ChatGPT


Tesla napokon súhlasila s výmenou vozidla za iné ako „prejav dobrej vôle“, napriek tomu, že údajne nenašla žiadnu chybu či iné poškodenie, ktorého by sa mohla týkať záruka. Vyšetrovanie vraj neodhalilo žiadny dôkaz o tom, že za odpadnutý volant je zodpovedná automobilka.

Patel sa rozhodol akceptovať ponuku výmeny vozidla za nové po tom, čo pre svojich sledovateľov na Twitteri usporiadal anketu, či si má auto nechať alebo kúpiť nové. Irónia je, že podobný rozhodovací nástroj často používa sám Elon Musk.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár