Batéria HONOR Magic5 Lite je podľa DxOMark najlepšia na svete

Batéria HONOR Magic5 Lite je podľa DxOMark najlepšia na svete

HONOR, popredný výrobca mobilných telefónov, aj naďalej posúva inovácie technológií a búra benchmarky v odvetví. Novinka v Európe, smartfón HONOR Magic5 Lite, po dôkladnom testovaní prestížnou organizáciou DxOMark, získal 1. miesto za batériu. DxOMark ocenil HONOR Magic5 Lite ako najlepšiu voľbu zákazníkov a vyzdvihol jeho výdrž a celkovú výkonnosť

Súčasťou nového HONOR Magic5 je ľahká, pevná a kompaktná batéria, ktorá prešla štyrmi náročnými testami spoločnosti DxOMark s vyznamenaním. Musela obstáť nielen v simulácii bežného používania, ale aj pri používaní v teréne. Nechýbal test kalibrovania a nabíjania.

Výsledky potvrdili, že batéria HONOR Magic5 Lite vydrží viac ako 3 dni stredne náročného používania. Nepovšimnutou neostala ani mimoriadna účinnosť pri nabíjaní. Vďaka tomu je HONOR Magic5 Lite ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú zariadenie s najdlhším maximálnym výkonom.

Pre maximálnu výdrž batérie bola vyvinutá pevná a ľahká hliníková zliatina pre dosky stredného rámu. Následne prešla desiatkami tisíc testov, vrátane testov ohýbania, pádu, pevnosti, nárazu a odolnosti proti namáhaniu. Hmotnosť stredových rámov sa tak znížila o 4 gramy a došlo k zúženiu až o 15%. Vďaka tomu je mobilný telefón ľahší, pevnejší a kompaktnejší.


Prečítaj si tiež: Za jazdy mu odpadol volant. Tesla mu ponúkla nové auto


Batéria HONOR Magic5 Lite s bezkonkurenčnou energetickou hustotou je navyše o 3% tenšia ako bežné batérie. Usporiadanie PCB (dosky plošných spojov) s vysokou hustotou zvyšuje celkovú možnosť jeho využitia až o 5%. Súčasne sa usporiadanie batérie optimalizovalo tak, aby sa maximalizoval priestor a zmenšila hrúbka. Do malého a tenkého zariadenia sa tak podarilo zmestiť 5100mAh veľkú batériu.

Odborníci spoločnosti HONOR sa tiež detailne venovali softvérovej oblasti a novým funkciám, medzi ktoré patrí inteligentné využívanie procesorov, riadenie na úrovni aplikačných procesov, inteligentný výber siete a riadenie spotreby energie. Vďaka tomu telefón šetrí výdrž batérie aj v čase, keď ho užívateľ aktívne nepoužíva.


Zaujímavé: Herná recenzia: Marvel‘s Spider-Man


„Naším cieľom je neustále posúvať hranice inovácií a ponúknuť tak používateľom to najlepšie v oblasti technológií. Výnimočná výdrž batérie, oficiálne potvrdená ocenením DxOMark, ktorá zákazníkom výrazne spríjemní a uľahčí používanie smartfónu HONOR Magic5 Lite, je toho dôkazom,“ uviedol Bai Kai, Generálny riaditeľ pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko.

Batéria HONOR Magic5 Lite je podľa DxOMark najlepšia na svete

„Batéria telefónu HONOR Magic5 Lite si počas našich testov autonómie viedla pozoruhodne dobre a pri striedmom používaní vydržala 74 hodín. Okrem toho bol vybíjací prúd zariadenia vo všetkých prípadoch použitia veľmi nízky, čo svedčí o inžinierskom úsilí, ktoré bolo vynaložené na optimalizáciu výkonu,“ dodal k testovaniu Olivier Simon, zástupca technického riaditeľa a riaditeľ oddelenia batérií spoločnosti DxOMark.

HONOR Magic5 Lite bude oficiálne predstavený v rámci celej novej série Magic na technologickom veľtrhu MWC v Barcelone už 27. februára.

Ďalšie informácie o značke HONOR nájdete na oficiálnych webových stránkach: www.hihonor.com/sk/

Zdroj: TS


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár