Nemáte YouTube Premium? Aj tak vám dajú reklamy čiastočne zbohom

Ide o pozitívnu zmenu, takže je to nečakane dobrá správa. Nie je za ňou úplný zánik otravných propagačných prvkov. Jeden druh reklamy však plánuje najznámejšia videoplatforma YouTube úplne zrušiť

Ak vám vyslovene lezú na nervy prekrývacie reklamy (viď obrázok), už v budúcom mesiaci sa s nimi definitívne rozlúčime. YouTube na svojom blogu informuje, že chce týmto spôsobom zlepšiť používateľský zážitok. Čo je diplomaticky povedané, že veľmi dobre vedia, že to ľuďom otravuje život a zrejme to nezarába dostatok peňazí.

Nemáte YouTube Premium? Aj tak vám dajú reklamy čiastočne zbohom

Oficiálne zdôvodnenie obsahuje informáciu, že ide o zastaraný formát, ktorý služba už nebude podporovať preto, že ho používatelia považujú za príliš rušivý.

Je pozoruhodné, že YouTube otvorene priznáva takýto negatívny fakt a ešte by to – podľa nás – chcelo zrušiť tie viacnásobné reklamy prehrávané pred videom. Podľa pôvodného príspevku sa aj samotní tvorcovia obsahu snažia používať iné druhy propagácie.


Prečítaj si tiež:Závislosť od hier. Ako ovplyvní vaše telo a psychiku?


Zmena vojde do platnosti 6. apríla (duben) 2023 a tento typ prekrývacích reklám už nebude k dispozícii ani pre tvorcov obsahu. Ide o druh, ktorý sa objavuje len v YouTube pre stolové počítače a ostatné formáty reklamy vraj nečaká žiadna zmena.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár