Najväčší notebook na svete je prenosný asi ako psia búda

najväčší notebook na svete

Notebooky so 17″ displejom sú v podstate bežné. 21″ model od Aceru v roku 2017, to už bola sila. Ale 43″ notebook, s ktorým prišiel pár jútúberov, to už je asi najväčší notebook na svete

Pochopiteľne, že nejde o komerčný produkt. Katelyn a Evan si tento ozrutný stroj postavili sami pre seba a zrejme sa pokúšali skôr o vytvorenie rekordu, než o nejaký praktický notebook.

Väčšina tohto obra je vyrobená z preglejky, no aby pánty udržali váhu 43-palcového displeja, bolo potrebné použiť kov. Vo výsledku možno s displejom robiť to, čo s každým iným bežným notebookovým – otvárať, zatvárať a keď ho v určitej polohe pustíte, zostane tak. Aj keď k tomu potrebuje pomoc od pák, ktoré zabraňujú vylisovaniu prstov používateľa do tvaru rybích plutiev, ak by tento systém nefungoval.

najväčší notebook na svete

Aby mal stroj skutočnú podobu notebooku, v spodnej časti má zabudovanú mohutnú klávesnicu Redragon K605 a touchpad veľkosti tabletu.

Poháňa ho mini PC od Intelu

Keďže ide o takú monštróznu konštrukciu, asi nebol problém umiestniť do nej komponenty z mini PC Intel NUC 11 mini. Tu nás trochu prekvapuje, že Katelyn a Evan nevyužili príležitosť a nezabudovali aj nejakú poriadne výkonnú grafickú kartu.


Prečítaj si tiež: Apple možno chystá ohybný iPhone s dotykovým ovládaním aj mimo displeja


Zdá sa však, že hry zvláda ich „notebook“ pomerne dobre a viac ich zaujímalo, ako vyriešiť napájanie bez adaptéra a tak použili dve 150 W batérie. Jedna napája displej a druhá komponenty. Tretia menšia batéria sa stará o šťavu pre LED pásiky na konštrukcii.

Keď sa pozriete na výsledok, asi vám napadne otázka o tom, prečo to vyrobili. Odpoveď je jednoduchá – lebo mohli. Čo s týmto obrom vážiacim takmer 50 kil budú v reále robiť a či ho budú skutočne využívať na prenášanie, to je podľa nás zásadnejšia otázka.

Možno po nejakom čase posilňovania a dostatočnom množstve steroidov, to bude pre nich malina.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár